Τον αγόρασα τελικά, πηρα τη διαμόρφωση nano και το κιτ μετατροπης σε κανονικό, και σημερα μετά απο 5 μερες χρήσης θα σας πω τις εντυπώσεις μου:
Τον χρησιμοποίησα με έτοιμο microcoil Kanthal 1.4 Ωμ διατομή 0.3mm της vapeland (αυτο τον καιρό, βαριέμαι να στρίβω) σε Power mode απο 9 ως 12 βατ και βαμβακι no-name cotton pad με scottish roll που είναι ο στανταρ -μην πω ο μοναδικός- τρόπος που ατμίζω οποιοδήποτε ατμοποιητή (παντα μη πνευμονικους).
Υγρα χρήσης:
Relax της Eliquid France και τις 2 "φραουλες" της dinner Lady: Strawberry Custard και Cornflake Tart.
Που παίρνει άριστα (9-10)1)
Ευκολία στησίματος, εδω παιρνει όχι 10/10 αλλα 11/10 είναι ο καλύτερος που έχω πιασει στα χερια μου (μαζί με τον Τηλέμαχο σε διαμόρφωση springomizer) , τόσο στο πως τοποθετείται η αντίσταση αλλα ακόμη περισσότερο στην σωστή τοποθετηση του βαμβακιού, και -πολύ σημαντικό- στην επαναληψιμότητα με ακρίβεια του στησίματος όταν κατάλαβα πως πρεπει να στηθεί ώστε να μην έχει κανενα παρατράγουδο και θα εξηγήσω πιο κατω, δυστυχώς μόνο με λόγια χωρίς φωτογραφίες, το πως.
Στο πρώτο στήσιμο που έκανα, πριν καταλάβω τι θέλει, ομολογώ ότι ...έφαγα ήττα.
Γευση καλη μεν αλλα μετά απο λίγο dry hit.
Και όχι μόνο dry hit αλλα και στην αναπλήρωση είχα διαρροές και οι διαρροές συνεχίστηκαν όταν τον άφησα να είναι πλαγιαστός πανω στο γραφείο μου.
Κατάλαβα ότι κατι δεν πάει καλά, κατα πάσα πιθανότητα δεν πατουσε καλα ή ομοιόμορφα το βαμβάκι, και λυνοντάς τον μου ήρθε η έμπνευση:
Στο πρώτο στησιμο αυτο που έκανα με το βαμβάκι ήταν να περάσω τον κυλινδρο που βιδώνει στον ατμ. να κόψω το βαμβάκι στο υψος του κυλίνδρου και να το πατήσω μεσα όπως κανουν συνήθως με τους ατμοποιητες τετοιου τυπου.
Αυτό επειδή δεν βλέπω τι γίνεται στο βαθος πολλές φορες δεν πάει καλά.
Στο δεύτερο στησιμο όμως ξεβίδωσα εντελώς την κεφαλή του ατμοποιητή απο τη βαση του έβαλα αντίσταση και βαμβακι το οποίο και το έκοψα ακριβώς πλέον αφου έβλεπα που πρεπει να κόψω και το πατησα ακριβώς εκει που πρέπει και κρατώντας το πατημένο βίδωσα τον κυλινδρο και μετά όλο μαζί πανω στη βαση του.
Αυτό ήταν! κανενα πρόβλημα πλέον! Ουτε διαρροές στο γεμισμα ή στη χρήση ουτε dry hits
Το στήσιμο είναι και ακριβες και επαναλαμβανόμενο.
2)
Διαρροές (βλεπε και πριν). αριστα. Ουτε στο γέμισμα (και μιλώ και για διαμόρφωση nano και για διαμόρφωση κανονική) και μάλιστα με ανοικτό αέρα, ουτε στη χρήση.
3)
Τροφοδοσία. Η καλύτερη τροφοδοσία που έχω δει δεδομενου ότι δεν έχει ρυθμιση για τον τρόπο που ατμίζω παντα.
Είμαι εντυπωσιασμένος απο το πως τροφοδοτεί χωρις διαρροες/dry hits δεν ξερω πως τα κατάφεραν.
4)
Γευση. Είναι επάξια μεσα στους καλύτερους. Απο τα υγρά που το δοκίμασα στο relax εδωσε τόσο έντονη γεύση που μπουχτισα στα dinner lady μια έντονη και πολύ καλή γευση.
Μοιάζει σα να μεγενθυνει ομοιόμορφα και καπως ουδέτερα τις γεύσεις, σαν ο κατασκευαστής να εχει ρίξει περισσότερο άρωμα στο υγρό.
Που δεν παίρνει άριστα1)
Εμφανισιακά και σαν μεγεθος, ειδικά στην κανονική διαμόρφωση. Ειναι πολύ μεγάλος, και ναι μεν είμαι σίγουρος πως οι κατασκευαστές του οι οποίοι απο όσο γνωρίζω είναι λάτρεις του minimal ότι βαλαν πανω του θα το χρειάζεται, αλλα είναι οριακά στο να με απωθήσει να τον χρησιμοποιώ ειδικά εκτός κλειστων χώρων.
2)
Είναι πολύ "συγκεκριμένος" ατμοποιητης: Σχετικά xαμηλά βατ, MTL, σε καμμια περίπτωση πνευμονικές.
Είναι όμως και ακριβως αυτό που θέλω οπότε μου κανει.
Που είναι ουδέτερος1)
ΚατανάλωσηΠαραδόξως δεν παρατήρησα μειωμένη κατανάλωση σε σχεση με άλλους ατμοποιητες που περιγράφουν άλλοι σχολιαστες.
Βεβαια ατμίζω μόνο MTL 9-10 βατ και εκεί η κατανάλωση είναι παντα μικρη.
Ισως να φταίει και το scottish roll.
Σε συγκριση με άλλους ατμοποιητες που έχω1)
Cloud One. Τους θεωρώ ισάξιους αλλα διαφορετικους σε απόδοση γευσης.
Στα υπόλοιπα η διαφορά τους είναι ότι ο cloud one θελει πολυ περισσότερη προσοχή στο στησιμο και στη χρήση (βιδωμα ξεβιδωμα καμπανας)
αλλα πιστεύω πως o cloud είναι πολύ πιο ευέλικτος για περιεργα στησίματα (που προσωπικα δεν κανω).
Σιγουρα δεν θα βαλω στο ντουλάπι τον cloud one.
2)
Alpha RTA. Ο alpha υπερτερεί ελαφρα στη γεύση (o Alpha μου έχει δώσει την καλύτερη γεύση για τα γουστα μου αλλα με το στήσιμο που κανω για να παρω αυτη τη γεύση έχω μικροδιαρροές αν μπει σε τσεπη οπότε τον χρησιμοποιώ μόνο σε σπιτι-γραφείο) και σε ευελιξία διαμόρφωσης (πχ κανει και για περιορισμενες πνευμονικές-υψηλότερα βατ).
Ο Keras υπερτερεί σε ευκολία/επαναληψιμότητα στησίματος και διαρροές.
Ουτε τον Αλφα θα τον βάλω στο ντουλάπι.
3)
Τηλέμαχος V2 springomizer. Ισαξιοι σε ευκολία/επαναληψιμότητα στησίματος, υπερτερεί στη γεύση και στις διαρροες.
4)
Kayfun 5. Ειναι αισθητά καλύτερος στη γεύση απο τον Kayfun για τα γουστα μου παντα, λιγο πιο εύκολος στο στήσιμο,
και λίγο καλύτερος στις διαρροές, αν στηθεί όπως περιγράφω.
Συμπέρασμα
Για τους υπέρμαχους του MTL-Χαμηλά Βατ-Ευκολο στησιμο σε συνδυασμό με καλή γεύση κτλ είναι ιδανική επιλογή
ΥΓ
Οταν λεω "ξεβίδωσα εντελώς την κεφαλή του ατμ" εννοώ αυτό (η φωτό απο το internet, δεν είναι ο δικός μου)
ετσι ηταν όταν περναγα το βαμβάκι, το πατησα με το χερι μου στη σωστή θεση και βίδωσα τον κυλινδρο επάνω