[justify]Όσο θα θαυμάζουμε άλλο ένα διαμάντι απ’ τον αγαπημένο φίλο drakmor, ας πάω σε μία άλλη κόντρα. Λοιπόν. Εδώ τι να πεις; Εγώ θα πω τα δικά μου, και αναλαμβάνω όλο το βάρος των όσων θα πληκτρολογηθούν παρακάτω. Όταν ξεκίνησα τα όποια συγκριτικά, ξεκίνησα με σκοπό πρώτα απ’ όλα εγώ να εκπαιδεύομαι με τον υπέροχο τρόπο να ζεις και να ατμίζεις. Μαγικός κόσμος, τι να λέμε τώρα. Λοιπόν, όταν και ξεκίνησα ήθελα, α) να μάθω, β) να βλέπεις μόνο κορυφές, τίποτα μέτριο, τίποτα λιγότερο από ατμιστικά σχεδιαστικά θαύματα. Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ. Έτσι, μπήκαν τα συγκριτικά με γνώμονα όχι αυστηρές γραμμές σε κατηγορίες υποκατηγορίες (π.χ. καθαρά τσιγαρίσιοι με τσιγαρίσιους ή καθαρά πνευμονικοί, υβριδικοί κ.λπ. κ.λπ.). Στην αρχή του νήματος είχα τεράστια ανυπομονησία για 2 γίγαντες (Eviva-T vs Apollo). Διαφορετικοί, ναι, όμως τόσο ίδιοι. Μην τα ξαναλέμε, κουραζόμαστε άδικα. [/justify]
[justify]Στις πιο πάνω αναρτήσεις, κάποιοι αγαπημένοι φίλοι, αναρωτήθηκαν όπως κι εγώ για Eviva, Pallas, Keras κ.λπ. Πώς είναι ως τριάδα σύγκρισης; Κάπως έτσι ξεκίνησα να ξεδιαλύνω τη δική μου θέση-άποψη. Τηλεγραφικά, Pallas = υπέροχος τίμιος MTL με καταπληκτική γεύση+χτύπημα, Keras = υπέροχος τίμιος MTL με υπέροχη γεύση, άριστα υλικά+δεσίματα+(καταπληκτική ελληνική παρουσία / όσο κι αν επιμένουν κάποιοι να τα βγάζουν άχρηστα). Και τέλος, Eviva = άλλη κατηγορία. Είναι άδικο για τους 2 πρώτους να μπουν σε τέτοια σύγκριση (γνώμη μου πάντα). [/justify]
[justify]Έτσι έχουμε και λέμε: Eviva-T (by
Atmistique) vs In’Sane (by
Athea Mods). Χμ, με λίγα λόγια απ’ τον Joe. Ο πιο καθαρός-αναλυτικός επισκευάσιμος που έχω δει μέχρι σήμερα, εναντίον τού καλύτερου γευστικού-αναλυτικού επισκευάσιμου που έχω δει μέχρι σήμερα. Μπέρδεμα, υπερβολές; Διαφορετικοί; χμ, 23άρης ο ένας και 22άρης ο άλλος. Κεραμικό ή όχι ο ένας, φλάντζες στην εισαγωγή ο άλλος. Τσιγαρίσιος και με διακριτικό ντουμάνι ο πρώτος, γευστικός, πυκνό ντουμάνι με πολλές άνετες εισπνοές ο δεύτερος. Κόλαση και οι δύο. Μεγάλη διαφορά τιμής, σχεδιαστικά ατμιστικά αριστουργήματα και οι δύο. Μπέρδεμα; Εγώ να δείτε... / Δεν θα γίνω ποτέ ένας Cruiser79, δεν διαθέτω τέτοιο χάρισμα στην αίσθηση των γεύσεων, αυτό όμως δεν πρέπει να μας στεναχωρεί, προχωράμε σταθερά στο μονοπάτι τής απόλαυσης, και μάλιστα όταν έχεις τέτοια αναλυτικά εργαλεία, νιώθεις άτρωτος. Υπέροχο; [/justify]
[justify]
Επιλογή: Kanthal 0.28mm, 1.8mm πυρήνας, 5 σπείρες, 1Ω, 8W, υγρό αναπλήρωσης Five Pawns (Grandmaster). / [επέλεξα και στους 2 μικρούς πυρήνες (1.8mm), ήθελα την ίδια και άμεση ένταση γεύσης].[/justify]
[justify]
Eviva-T: 1) Γεύση: 10/10, 2) Χτύπημα: 7/10, 3) Ντουμάνι: 7/10, 4) Ανάλυση γεύσεων: 10/10.[/justify]
[justify]
In’Sane: 1) Γεύση: 10/10, 2) Χτύπημα: 10/10, 3) Ντουμάνι: 10/10, 4) Ανάλυση γεύσεων: 10/10.[/justify]
[justify]
Σημ. Κλασικό παράδειγμα εδώ πως, τα όποια συγκριτικά που βασίζονται μόνο σε βαθμολογίες είναι τόσο χαριτωμένα λάθος. Δεν υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα όπως σε αυτό εδώ. Ο Eviva, με τα 2 εφτάρια τού άπειρου Joe, είναι τόσο πλασματικά. Πρέπει να δούμε γιατί, πώς και πότε μπαίνουν οι επισκευάσιμοι σε κατηγορίες. Γιατί μικρό ντουμάνι; γιατί τεράστιο; χτύπημα; πότε; πώς; χίλια δύο. Ταπεινή μου γνώμη; Δύσκολα θα ξαναβγούν Eviva, εύκολα θα ξαναέρθουν απλησίαστοι High-end. Έτσι: Κορυφαίοι και οι 2. Τι να λέμε, δεν λέμε, τώρα ατμίζουμε χαμογελώντας ηδονικά. [/justify]
[justify]Σας ευχαριστώ που με διαβάσατε. [/justify]