Εδώ και τρεις ημέρες είμαι κάτοχος και χρήστης του Giant από τη Nobacco, το οποίο είχαν την καλοσύνη να μου παραχωρήσουν από την εταιρεία ως έναν από τους 5 δοκιμαστές. Ήρθε λοιπόν η ώρα να γράψω το επίσημο review μου για αυτή τη συσκευή.
Καταρχήν όταν ανοίγουμε το πακέτο, αντικρίζουμε μια καλαίσθητη θήκη με μαλακιά επικάλυψη απομίμησης δέρματος και σκληρό εσωτερικό ώστε να μην λυγίζει, ένα καλώδιο mini-usb και τρία μαλακά λαστιχένια κυλινδρικά επιστόμια.
Uploaded with
ImageShack.usΑνοίγοντας τη θήκη βρίσκουμε ένα πλήρες πακέτο ηλεκτρονικού τσιγάρου το οποίο περιέχει τρεις ατμοποιητές Giant dual coil (σύμφωνα με την εταιρεία) με μαλακό λαστιχένιο πλακέ επιστόμιο για τον καθένα, δύο μπαταρίες 900 mah με λειτουργία pass-through όπως θα αναλύσουμε αργότερα, έναν USB φορτιστή και τον αντίστοιχο αντάπτορα για οικιακή πρίζα.
Uploaded with
ImageShack.usΕδώ βλέπετε τα δύο πλήρη ατμοτσίγαρα συναρμολογημένα, το ένα με πλακέ επιστόμιο και το άλλο με στρογγυλό, ώστε να καλύπτονται οι απαιτήσεις κάθε ατμιστή.
Uploaded with
ImageShack.usΚαι εδώ τα δύο επιστόμια. Να θυμίσω ότι ο κάθε ατμοποιητής έρχεται με δικό του πλακέ και στογγυλό επιστόμιο.
Τα επιστόμια ασφαλίζουν ερμητικά χάρη στο χοντρό λαστιχένιο υλικό τους και εμπνέουν τόση σιγουριά ώστε άφοβα να κρεμιέται το ατμοτσίγαρο στα χείλη μόνο από αυτά χωρίς να φοβάται κανείς ότι θα βγει το επιστόμιο.
Μοναδική μικρή ένσταση είναι ότι λόγω του υλικού τους καμιά φορά γίνονται μαγνήτης για μικρά "χνούδια" που αγκιστρώνονται στο λάστιχο, αλλά τίποτα που δεν αφαιρείται πανεύκολα με το δάχτυλο.
Uploaded with
ImageShack.us
Συγχώνευση μηνυμάτων: Νοεμβρίου 29, 2011, 22:56
Συνεχίζω εδώ γιατί δεν με αφήνει το σύστημα να το δημοσιεύσω σε ένα ποστ.
Ο ατμοποιητής σύμφωνα με την εταιρεία χωρά 4ml υγρό. Προσωπικά στο γέμισμα που του έκανα με προσεκτική μέτρηση, στα 3,2 ml είχα διαρροή από κάτω που σημαίνει ότι ο ατμοποιητής γέμισε. Και πάλι όμως θεωρώ ότι είναι πολύ καλή ποσότητα υγρού που θα καλύψει τις απαιτήσεις των περισσότερων.
Να σημειώσω ότι σε όλες επαναγεμίσεις και άτμισμα τριών ημερών δεν υπήρξε διαρροή ποτέ εκτός από την υπερχείλιση της πρώτης ημέρας. Εδώ ο ατμοποιητής και το πλούσιο απορροφητικό υλικό του.
Uploaded with
ImageShack.usΠροχωράμε στις μπαταρίες. Όπως είπα έχουν χωρητικότητα 900mah σύμφωνα με την εταιρεία, κλείδωμα 5 κλικ από το κουμπί (χωρίς να αναβοσβήσουν όταν κλειδώνουν και ξεκλειδώνουν) και δυνατότητα χρήσης ως pass-through με ένα απλό καλώδιο mini-usb, ενώ φορτίζουν ταυτόχρονα όταν χρησιμοποιούνται με αυτόν τον τρόπο.
Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που θεωρώ πάρα πολύ χρήσιμο στις μπαταρίες για πολλούς λόγους, Πρώτον γιατί δεν χρειαζόμαστε έξτρα pass-through για να ατμίσουμε ενώ βρισκόμαστε στον υπολογιστή. Δεύτερον γιατί πολλοί μπορούμε με αυτόν τον τρόπο να "τη βγάζουμε" με μια μπαταρία την ημέρα.
Σκεφτείτε κάποιον που δουλεύει σε γραφείο. Ατμίζει όλη την ημέρα στη δουλειά με σε λειτουργία pass-through και όταν φεύγει, απλά βγάζει το καλώδιο και έχει φορτισμένη την μπαταρία του για το απόγευμα και το βράδυ. Εξαιρετική ιδέα.
Ένα τρίτο πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό αυτών των μπαταριών είναι ότι μπορεί να σε σώσουν σε μια κακιά στιγμή που έχεις ξεχάσει τον φορτιστή σου, ή σου κάηκε ή οτιδήποτε. Σχεδόν όλοι μας έχουμε ένα καλώδιο mini-usb, άρα υπολογιστής και καλώδιο ίσον απροβλημάτιστο άτμισμα και φόρτιση, με αυτή την μπαταρία.
Εδώ απεικονίζεται η υποδοχή για το mini-usb καλώδιο, που αποκαλύπτεται μόλις ξεβιδώσουμε τη μικρή μεταλλική πλάκα με το σήμα της Nobacco στο κάτω μέρος της μπαταρίας.
Uploaded with
ImageShack.usΑφού τελείωσα με το φωτογραφικό ρεπορτάζ θα προχωρήσω τώρα σε αυτό που κυρίως ενδιαφέρει, δηλαδή την ατμιστική εμπειρία που προσφέρει και στο τέλος θα κάνω μια ανάλυση των θετικών και αρνητικών επιμέρους στοιχείων του.
Ο ένας ατμοποιητής γεμίστηκε και ατμίστηκε με Freedom στα 12mg που αποτελεί το all day vaping υγρό μου, ο άλλος με Malibu 12mg και ο τρίτος με Tiki 12mg, όλα της Halo.
Στις πρώτες τζούρες, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα, ο ατμοποιητής είναι "διστακτικός" στην απόδοση. Μετά από λίγο όμως αρχίζει να αποδίδει σωστά και θεωρώ ότι η απόδοσή του κορυφώθηκε μετά από 2-3 ώρες συνεχούς ατμίσματος.
Η εντύπωση που διαμόρφωσα για αυτούς τους ατμοποιητές
σε χρήση με τις συγκεκριμένες μπαταρίες, και όπως θα δείτε παρακάτω είναι σημαντικό αυτό, είναι η εξής. Καλή παραγωγή ατμού, σωστή απόδοση της γεύσης αλλά λίγο "αναιμική", και μέτριο χτύπημα.
Πιο αναλυτικά ο ατμός είναι χλιαρός σε θερμοκρασία, θα μπορούσε να είναι πιο ζεστός όπως συμβαίνει συνήθως με τους carto, αλλά πιστεύω ότι η απόσταση που μεσολαβεί μέχρι να φτάσει στο στόμα μας και λόγω του επιστομίου συμβάλλουν στο να ψυχθεί.
Η γεύση αποδίδεται πιστά, αλλά δεν είναι πολύ έντονη. Περιέχει όλα τα αρώματα που έχω καταφέρει να εντοπίσω στα συγκεκριμένα υγρά με διάφορους ατμοποιητές, αλλά σε μέτρια ένταση το καθένα. Το αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό αλλά χωρίς τυμπανοκρουσίες.
Το χτύπημα είναι με μια λέξη μέτριο. Μπορείς να εκμαιεύσεις παραπάνω με απανωτές τζούρες, μιας και ο ατμοποιητής δεν "κολώνει" με τίποτα αλλά σε νορμάλ άτμισμα είναι απλά ικανοποιητικό.
Εδώ θα σταθώ λίγο στην αντοχή των ατμοποιητών. Πραγματικά έχω ξαφνιαστεί ευχάριστα. Ακόμη και με "πίεση", επαναλαμβανόμενες δυνατές τζούρες, δεν έφερε ποτέ καμένο και δεν έδωσε ποτέ την αίσθηση ότι ζορίζεται, δεν ανέβασε ποτέ ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες και δίνει την εντύπωση ότι μπορεί να διαχειριστεί και πολύ ισχυρότερα ρεύματα χωρίς πρόβλημα, για μεγιστοποίηση της απόδοσής του.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να κάνω ξεχωριστή αναφορά για τις μπαταρίες, μιας και αποτελούν πολύ σημαντικό μέρος του ατμοτσιγάρου.
Καταρχήν η pass-through δυνατότητα που προσφέρουν είναι αναμφισβήτητα πολύ χρήσιμη.
Όμως σε χρήση στο γραφείο για 8 ώρες και μονίμως συνδεδεμένη, η μπαταρία δεν φόρτισε ποτέ. Το λαμπάκι παρέμεινε κόκκινο καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Δεν μπορώ να ξέρω αν έχει κάποιο πρόβλημα η συγκεκριμένη μπαταρία, απλά παραθέτω την εμπειρία μου. Όταν την ξεσύνδεσα και τη χρησιμοποίησα κράτησε όσο θα περίμενα σαν να ήταν φορτισμένη, πάνω από μισή μέρα, αλλά η ένδειξη που είχα είναι ότι σε οχτώ ώρες ατμίζοντας και φορτίζοντας ταυτόχρονα, η μπαταρία δεν κατάφερε να φορτιστεί πλήρως. Πιστεύω ότι σε αυτόν τον τομέα θα μπορούσε να αποδώσει καλύτερα.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό που με προβλημάτισε είναι η απόδοση των μπαταριών, ως προς την ένταση. Είχα την εντύπωση από την αρχή ότι οι συγκεκριμένοι ατμοποιητές αδικούνται από αυτές τις μπαταρίες. Χρειάζονται περισσότερο ρεύμα για να αποδώσουν αυτά που μπορούν και "πνίγονται" από τη μειωμένη "παροχή".
Αυτό το πιστοποίησα με τρεις τρόπους.
Πρώτα χρησιμοποιώντας τους ατμοποιητές με άλλες μπαταρίες και χρήση του booster για μεγαλύτερο voltage. Πραγματική αποκάλυψη. Μέχρι και τα 4.7 volt, ίχνος κόπωσης, πολύς ατμός και χτύπημα, ενώ στα 4,2 η γεύση των υγρών είχε απογειωθεί.
Ο δεύτερος τρόπος ήταν χρησιμοποιώντας το booster με τις μπαταρίες του πακέτου. Προς έκπληξή μου, ενώ όλες οι e-go μπαταρίες μου, ακόμη και οι 650 δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ανεβάσουν το voltage μέχρι τα 4,7, οι συγκεκριμένες δεν μπορούν. Στα 3,7 ήδη δίνουν ρεύμα στον άτμο για 1 δευτερόλεπτο μόνο και μετά αδυνατούν, ενώ από τα 3,8-3,9 απλά δεν μπορούν να παρέχουν το ρεύμα που χρειάζεται και δεν ανάβουν καθόλου.
Ο τρίτος τρόπος ήταν χρησιμοποιώντας τους ατμοποιητές με άλλες μπαταρίες e-go. Η διαφορά ήταν αισθητή και στους τρεις τομείς που μας ενδιαφέρουν, γεύση, χτύπημα ατμός. Όχι εντυπωσιακή, αλλά μετρήσιμη και υπαρκτή.
Συμπεράσματα λοιπόν:
Πιστεύω ότι το Giant της Nobacco είναι το πιο πλήρες πακέτο αυτή τη στιγμή στην αγορά για κάποιον που ξεκινά τώρα το ΗΤ, και είναι αυτό που θα προτείνω από δω και πέρα σε όποιον φίλο μου ζητήσει συμβουλή για να ξεκινήσει το άτμισμα.
Οι λόγοι πολλοί. Περιέχει τα πάντα σε αφθονία και με καλαίσθητη θήκη, δεν έχει κανένα από τα γνωστά προβλήματα που βασανίζουν τους αρχάριους και τους κάνουν να εγκαταλείπουν το ΗΤ, όπως καμένο και διαρροές, είναι πιστεύω σε λογική τιμή, για τα ελληνικά δεδομένα που μας έχουν μάθει οι αντιπρόσωποι, με βάση όλα αυτά που προσφέρει και είναι από μια εταιρεία που έχει αποδείξει έμπρακτα τόσο καιρό ότι στέκεται πίσω από τον πελάτη και προσφέρει το καλύτερο after sales service, κάτι πολύ σημαντικό για έναν νέο και άπειρο ατμιστή.
Αλλά και για έμπειρους χρήστες, θέλω να προτείνω να δοκιμάσουν τους συγκεκριμένους ατμοποιητές. Η απόδοσή τους πραγματικά με ενθουσίασε, ιδιαίτερα σε υψηλότερο voltage και θα συνεχίσω να τους χρησιμοποιώ. Ειδικά αν σε βάθος χρόνου αποδείξουν ότι είναι και ανθεκτικοί, θα είναι πάντα μέσα στη λίστα των αγορών μου, μέχρι να βγει κάτι καλύτερο.
Με συγχωρείται για το post σεντόνι, ελπίζω να κάλυψα όλους τους τομείς ενδιαφέροντος και είμαι στη διάθεσή σας αν κάποιος θέλει να ρωτήσει οτιδήποτε που μπορεί άθελά μου να παρέλειψα.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την εταιρεία Nobacco για τη δωρεάν παραχώρηση του προϊόντος.
Φιλικά,
Θοδωρής.