[justify]Φίλε Νίκο, καλησπέρα και συγγνώμη που δεν απάντησα νωρίτερα, τώρα επέστρεψα. Η ερώτηση του νήματος είναι συγκεκριμένη και η δική μου απάντηση είναι Ναι, πρέπει να υπάρχει σχετική νομοθεσία για το άτμισμα. [/justify]
Από κει και πέρα εύκολα ξεφεύγει μια συζήτηση, ακόμα και σε παρεξηγήσεις. Είναι ένας υπέροχος διάλογος σ' ένα σημαντικό θέμα για εμάς τους ατμιστές, είναι όμως λάθος η όποια εντύπωση πως κάποιος από εμάς θέλει την απαγόρευση του ατμίσματος ή την υποβάθμισή του σε κάτι που δεν είναι. Δεν θέλω καν να φανταστώ μια συζήτηση όπου θα φτάνει μία πλειοψηφία σε ιδανικά συμπεράσματα πως δεν χρειάζονται νόμοι ή Σύνταγμα.
Για την απάντησή σου τώρα, θα μου επιτρέψεις να μην σχολιάσω τίποτα για έναν και μόνο λόγο, δυστυχώς κάποιες αναρτήσεις ίσως είναι στα όρια του αντιδημοκρατικού.
Κοιτα, οντως εκφραζω ξεκαθαρη πολιτικη θεση και δε γινεται να μη συμβει αυτο σε τετοια θεματα (το ζητημα ειναι να το κρατησουμε στο φιλοσοφικο επιπεδο και να μη το ξεφτυλισουμε στο κονματικο).
Τη στιγμη που πιστευω στον ανθρωπο παρολα τα χιλια δυο κουλα του, και θεωρω οτι ειναι αρκετα ωριμο ειδος εχοντας φτασει ηδη σε επιπεδο πολιτισμου 0.7 (το 1 δεν απεχει πανω απο 200-300 χρονια μ αυτο το ρυθμο) θεωρω πως θα ηταν ετοιμος για το ιδανικο κοινωνικο συστημα του Αναρχισμου και της απολυτης αυτοδιαχειρησης και δεν εχει αναγγη απο θεοσταλτους μ...κες να του επιβαλουν το τι πρεπει να κανει και τι οχι, οποτε πως ειναι δυνατο να θεωρω οποιονδηποτε νομο ως κατι "καλο"?
Επισεις οσον αφορα την αγορα -εδω καποιος που δεν εχει συγκεκριμενες γνωσεις πιθανο να μπερδεψει τον αναρχικο καπιταλισμο με το νεοφιλελευθερισμο που αν και εχουν ιδια βαση ουσιαστικα εχουν διαμετρικα αντιθετες πορειες- η Ιαπωνικη οικονομια μας εχει δειξει πως η αυτοδιαχειρηση της αγορας ειναι οχι απλως κατι εφικτο αλλα και θετικο, υπο την μοναδικη προυποθεση οτι δε θα δημιουργουνται τραστ και καρτελ μεταξυ εταιριων και εφαρμοζοντας το μεταπολεμικο επιτυχημενο Ιαπωνικο μοντελο οπου ο καθε υπαλληλος ειναι ταυτοχρονα και συνιδιοκτητης και που οι κυριοι μετοχοι ειναι ανθρωποι ζωτικων θεσεων μιας επιχηρησης και οχι απλα λαμογια με λεφτα του στυλ "επενδυτες".
Σε μια τετοια οικονομια δε μπορω να φανταστω που κολλαει το κρατος και οι νομοι... η οποια επεμβαση τους απλα θα τα κανει μπαχαλο (ακριβως οπως ειδαμε στην Ιαπωνια)
Στάλθηκε από το SM-N910C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk