ΔΕΝ χρειάζεται νομοθεσία, από τη βάση του!
Οταν χρειαζόταν, πριν εισπνεύσουμε διακετυλο-καιλοιπέςμ@#&κίες, δεν υπήρχε πουθενά.
Τις αναγκαίες ρυθμίσεις τής αγοράς τις έκαναν τα πληρωμένα πανεπιστήμια προς αναζήτηση "τσακ, εδώ σε έπιασα μάγκα μου", στην προσπάθεια να καταρρίψουν το η.τ. οι κ-βιομηχανίες και τα κράτη.
Τώρα, που δεν κατάφεραν τίποτα, επιστράτευσαν τους "νόμους", με καραμελίτσα την προστασία.. (τους)
Και, λέγοντας από τη βάση του, εννοώ πως, όποιος πάει στο άτμισμα, πάει για να έχει καλή υγεία, οπότε,
από μόνος του ρυθμίζει σωστά την αγορά, αναζητώντας μόνον υγρά/εξοπλισμό που είναι απολύτως ασφαλή, σε κάθε επίπεδο.
Και ό,τι υπάρχει ακόμη ανασφαλές, μπορεί να μην είναι 95% ασφαλέστερο τού κ.τ.
Ε, ας είναι 94! Τα προϊόντα αυτά τα "φτύνει" η αγορά από μόνη της..
Δεν θέλω να φανταστώ πώς θα ήταν η πραγματικότητα μας αν οι παρα"νόμοι" που βγήκαν,
έβγαιναν για όλα τα προϊόντα που μας περιβάλλουν.. ΓΙΑ ΟΛΑ! 10μλ χλωρίνη! Σκεφτείτε, θα βγει πολύ γέλιο!
Και, δεν αναφέρομαι μόνον στους εδώ νόμους. Αλλά και στους κοινοτικούς.
Αλήθεια, πώς σας φαίνεται πως, ο λόγος τού περιορισμού στα 2ml στους ατμοποιητές, είναι για την περίπτωση που ίσως σπάσει κάποιος/διαρροή, να μη γίνει επικίνδυνος λόγω τής νικοτίνης.
Οκ, μόνο που για να πάρει έγκριση τύπου ένας ατμοποιητής, προϋπόθεση είναι να μην σπάει και να μην έχει διαρροές!
Και ναι - θα αντιτείνει κάποιος - οι νόμοι χρειάζονται για να προστατευθούν οι απλοί χρήστες, οι άσχετοι τού εδώ χώρου.
Για να ανταπαντήσω πως, οι άσχετοι ρωτάνε "Ρε Γιώργο, Νίκο, Κώστα.. εσύ που ξέρεις.. θέλω να πάω στο άτμισμα, τι να πάρω; ενημέρωσε με, πάμε μαζί σε ένα μαγαζί.".
Επίλογος:
Αργότερα, θα χρειαστούν νόμοι για να μας προστατέψουν από τις αναπόφευκτες παρενέργειες των τωρινών..