Να κανω μια διευκρινηση για οσους μπερδευονται με το θεμα της νομοθεσιας. Οπως ειπα και στο ποστ μου, νομοθεσια υπαρχει ηδη. Δεν μιλαμε για παντελη ελλειψη νομων, αλιμονο! Υπαρχει νομοθεσια ηδη που προστατευει τον καταναλωτη και αφορα την ασφαλεια ολων των καταναλωτικων αγαθων. Εδω εμπιπτει και το θεμα των ελεγχων στα υγρα, τις συσκευες, τις μπαταριες, κτλ. Γι΄ αυτο υπαρχουν οι σχετικες ενδειξεις και προφυλαξεις σε ολα τα νικοτινουχα υγρα (σημα νεκροκεφαλης, το x,), οπως αλλωστε και στη χλωρινη και σε οποια αλλα προϊοντα περιεχουν αντιστοιχες ουσιες.
Επισης μην μπερδευετε το θεμα της ελλειψης ελεγχων στα υγρα με τη νομοθεσια. Η νομοθεσια υπαρχει και επιβαλλει να γινονται ελεγχοι για παρουσια ουσιων ακαταλληλων για τον ανθρωπο στα υγρα (και σε ολα τα καταναλωτικα αγαθα). Ετσι το γεγονος οτι δεν γινονται ελεγχοι ή δε γνωριζουμε ακριβως την επιδραση συγκεκριμενων ουσιων των γευσεων στην υγεια του ανθρωπου, δεν ειναι θεμα νομοθεσιας, αλλα ανικανοτητας του κρατικου μηχανισμου να ελεγξει την αγορα και να προβει στη σχετικη ερευνα για να εκτιμησει την επικινδυνοτητα των συγκεκριμενω ουσιων που βρισκονται στα υγρα.
Αρα δε χρειαζεται καμια περαιτερω νομοθεσια, απλα πρεπει να εφαρμοστει επιτελους η ηδη υπαρχουσα με παραλληλη χρηματοδοτηση των απαραιτητων ερευνων για την εξακριβωση του ρολου που παιζουν οι συγκεκριμενες ουσιες. Και οχι να περιμενουν τον κ. Φαρσαλινο ή τον οποιον Φαρσαλινο να κανει με προσωπικη του πρωτοβουλια και χρηματοδοτηση απο ιδιωτες τις τοσο απαραιτητες ερευνες.