Δεν καταλαβαίνω την άποψη ότι οι καπνοβιομηχανίες αποδίδουν στο Κράτος. Τίποτα δεν αποδίδουν, αντιθέτως.
Ο τζίρος τους στην Ελλάδα, αφαιρείται από το διαθέσιμο που εχουν οι καταναλωτές, δεν έρχεται από το υπερπέραν. Ειναι χρήμα που θα έπεφτε ετσι κι αλλιώς.
Και μην χρησιμοποιούμε την καραμέλα των υπερβολικών φόρων στο τσιγάρο, τα ίδια ποσά θα έπαιρνε σε όποια συναλλαγή. Εκτός και πιστευει κάποιος ότι σε κάποιο προιόν οι συνολικοί φόροι ( ΦΠΑ, ΦΟΡΟΙ εισοδήματος, ΕΦΚ ) δεν ειναι κοντα στό 80%. ΕΙΝΑΙ.
Στις εξαγωγές, δεν υπάρχουν οι φόροι που ξέρουμε.
Εγω εξοικονόμησα περίπου 10 χιλιάρικα σε 4 χρόνια. Αυτα τα λεφτά δεν τα εχω σε κάποιο σεντούκι, τα έδωσα στην οικονομία. Οπως και όλοι σχεδόν.
Από την άλλη, το τσιγάρο ειναι πεταμένα λεφτά για υγεία, χαμηλή παραγωγικότητα, και κατα μένα, πρόβλημα στην κοινωνική εξέλιξη μας.
Η απαγόρευση ή οι περιορισμοί προς όφελος του τσιγάρου, με όφελος κάποια περιστασιακή είσπραξη, είναι καταστροφικό στο άμεσο μέλλον γιατί ειναι ΠΕΤΑΜΕΝΟΙ ΠΟΡΟΙ.
Επίσης, η στροφή των καπνοβιομηχανιών στη θέρμανση, θα γινόταν άραγε αν δεν υπήρχε το κύμα τους ατμίσματος; Δεν νομίζω.