vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

563 επισκέπτες, 6 χρήστες
guss, george kotsopoulos, Milarepa, stauros53, maprix, thanoulis

Η ελληνική νομοθεσία για το άτμισμα (2016)

Αποσυνδεδεμένος Cruiser79

• 9074
  • Φύλο: Άντρας
  • Ομορφαίνει, δεν παχαίνει!
    • Cruiser's e-liquid reviews
Απ: Η ελληνική νομοθεσία για το άτμισμα (2016)
« Απάντηση #3210 στις: Οκτωβρίου 20, 2018, 17:50 »
[member=6256]dimspy[/member]

Ευκαιρία να το κάνω λιανά: στο σενάριό σου, το DIY ενδιαφέρει και μάλιστα πολύ τα ατμομάγαζα οπότε έχουν συμφέρον να το περιορίσουν. Η διαφορά είναι ότι άλλο οι μηδενικές γλυκερίνες και τα αρώματα και άλλο οι 100ρες του Ζάχου. Το λάθος είναι ότι αφήνεις να εννοηθεί ότι κυνηγήθηκαν οι νικοτίνες επειδή το DIY καίει τα καταστήματα. Ελπίζω να είναι κατανοητό καλύτερα τώρα. Σε κείνη την περίπτωση ένα φαρμακείο πωλούσε είδη τα οποία ένα ατμομάγαζο δεν μπορούσε να πουλήσει και απευθύνονταν στην ίδια πελατεία. Τύποις αθέμιτος ανταγωνισμός δηλαδή. Και εκεί, υπήρχε νομική βάση.

[member=17565]trandism[/member]

Άστον στην ησυχία του τον αντμιν. Δουλειά δεν έχει, να κυνηγάει μάγισσες.

[member=17006]Nana[/member]

Το τι θα κάνει ο καθένας στην επιχείρησή του, είναι δικό του θέμα. Προσωπικά και μόνο προσωπικά, ας πουλάνε ότι θέλουν. Καταναλωτικό προϊόν το ένα, καταναλωτικό προϊόν και το άλλο. Επίσης, στη διακριτική ευχέρεια του καθενός είναι να αγοράζει από όπου θέλει. Για μένα, περισσότερες πιθανότητες έχει κάποιος να πάει από τα θερμαινόμενα στο άτμισμα παρά το αντίθετο. Και αν με το να επιλέξει κάποιος καπνιστής το θερμαινόμενο έναντι του καπνίσματος αντί για το άτμισμα και μετά πιθανώς να μεταβεί στο άτμισμα, έχουμε έναν λιγότερο καπνιστή συμβατικού τσιγάρου, κάτι είναι και αυτό. Εμπορικές επιχειρήσεις που πουλάνε εναλλακτικές μορφές πρόσληψης νικοτίνης είναι, όχι σταυροφόροι της αντικαπνιστικής εκστρατείας. Έχουμε Μπεχράκηδες για κάτι τέτοιες σταυροφορίες... (ξερνάω λίγο αλλά δεν πειράζει).

Αποσυνδεδεμένος dimspy

• **
  • 179
  • https://secure.avaaz.org/campaign/el/free_ahed
« Απάντηση #3211 στις: Οκτωβρίου 20, 2018, 18:13 »
[member=6256]dimspy[/member]

Ευκαιρία να το κάνω λιανά: στο σενάριό σου, το DIY ενδιαφέρει και μάλιστα πολύ τα ατμομάγαζα οπότε έχουν συμφέρον να το περιορίσουν. Η διαφορά είναι ότι άλλο οι μηδενικές γλυκερίνες και τα αρώματα και άλλο οι 100ρες του Ζάχου. Το λάθος είναι ότι αφήνεις να εννοηθεί ότι κυνηγήθηκαν οι νικοτίνες επειδή το DIY καίει τα καταστήματα. Ελπίζω να είναι κατανοητό καλύτερα τώρα. Σε κείνη την περίπτωση ένα φαρμακείο πωλούσε είδη τα οποία ένα ατμομάγαζο δεν μπορούσε να πουλήσει και απευθύνονταν στην ίδια πελατεία. Τύποις αθέμιτος ανταγωνισμός δηλαδή. Και εκεί, υπήρχε νομική βάση.

Οχι .. Συμφωνησα στο γεγονος οτι το κρδος του ατμομαγαζου δεν ειναι απο το diy.. . Στο σεναριο μου ηθελα να αναδειξω την πολιτικη του ΣΕΕΗΤ να μην υπαρχει καμμια αλλη εναλλακτικη για τον ατμιστη περαν απο αυτη που προσφερουν τα ατμομαγαζα... Boosterakia εφοσον μιλαμε για νικοτινη..  Ακομα κ σε περιπτωσεις που το κερδος του ειναι ελάχιστο οπως το diy συγκριτικα με αλλα... Πραγμα που συνεπαγεται με την αξιωση του να ελεγχει οτι ατμιστικο κυκλοφορει  εκμεταλλευομενο τον νομο εις βάρος ουσιαστικα του ατμιστη....

Αποσυνδεδεμένος Nana

• **
  • 198
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #3212 στις: Οκτωβρίου 20, 2018, 19:13 »

[member=17006]Nana[/member]

Το τι θα κάνει ο καθένας στην επιχείρησή του, είναι δικό του θέμα. Προσωπικά και μόνο προσωπικά, ας πουλάνε ότι θέλουν. Καταναλωτικό προϊόν το ένα, καταναλωτικό προϊόν και το άλλο. Επίσης, στη διακριτική ευχέρεια του καθενός είναι να αγοράζει από όπου θέλει. Για μένα, περισσότερες πιθανότητες έχει κάποιος να πάει από τα θερμαινόμενα στο άτμισμα παρά το αντίθετο. Και αν με το να επιλέξει κάποιος καπνιστής το θερμαινόμενο έναντι του καπνίσματος αντί για το άτμισμα και μετά πιθανώς να μεταβεί στο άτμισμα, έχουμε έναν λιγότερο καπνιστή συμβατικού τσιγάρου, κάτι είναι και αυτό. Εμπορικές επιχειρήσεις που πουλάνε εναλλακτικές μορφές πρόσληψης νικοτίνης είναι, όχι σταυροφόροι της αντικαπνιστικής εκστρατείας. Έχουμε Μπεχράκηδες για κάτι τέτοιες σταυροφορίες... (ξερνάω λίγο αλλά δεν πειράζει).
Φυσικα και ειναι δικαωμα του και εγω μαζι τους ειμαι απλα εγω αναφερω το θεμα για να δω οταν οι σταυροφοροι του ατμισματος που εχουνε καταστηματα και εχουνε θαψει ζωντανα τα καταστηματα που πουλανε  αρχισουνε να πουλανε και αυτοι στα καταστηματα τους τετεια [προιοντα πως θα δικαιολογησουνε την απολυτη κωλοτουμπα που θα ξεπερναει και την ναντια κομανετσι!

Αποσυνδεδεμένος nikosallos

• 1613
  • ..έχει ο θεός...
« Απάντηση #3213 στις: Οκτωβρίου 20, 2018, 19:33 »
με την κωλοτούμπα "αλλά τσίπρα/δημοψήφισμα" :)

απο back home

Αποσυνδεδεμένος knstn

• **
  • 203
« Απάντηση #3214 στις: Οκτωβρίου 20, 2018, 19:57 »
Αν νομίζετε οτι ξύπνησε ένα πρω'ί' ο υπουργός και αναρωτήθηκε τι θα κάνει για να περάσει η ώρα του στο υπουργείο, και αποφάσισε να καταστρέψει την αγορά ατμιστικών προ'ι'όντων, γελάστε οικτρά :yes:

Όλοι βάλανε το δάχτυλό τους, και οι καπνοβιομηχανίες, και τα ατμομάγαζα και οι περιπτεράδες. Όλοι έχαναν απο το άτμισμα, και ειδικά απο το DIY.

Έννοια τους, στο τέλος θα κολυμπάνε οι ίδιοι στα σκ@#* που δημιουργήσανε.

Αποσυνδεδεμένος haros

• 521
  • Κατα τον Δαιμονα εαυτου.
« Απάντηση #3215 στις: Οκτωβρίου 20, 2018, 21:56 »
Μιας και στις συζητησεις στο φορουμ συμμετεχουν και μαγαζατορες, ας μας διαφωτισουν (μιας και δεν ειναι και κανενα μεγαλο εμπορικο μυστικο) ποιο ποσοστο (χοντρα-χοντρα) των πελατων τους αγοραζουν ειδη "πληρους" DIY και ποιο ψιλοετοιματζηδικα (S&V) η ετοιματζηδικα (δεκαμελα.)
Γιατι αλλιως υποθεσεις κανουμε κατα ποσο "καιει" τους επαγγελματιες να κυνηγησουν το DIY.
Προσωπικα, προς το παρον, νομιζω οτι στο γενικο ατμιστικο πληθυσμο, το ποσοστο των πιουρων DIYακηδων δεν ξεπερναει ενα πολυ χαμηλο μονοψηφιο αριθμο.

Αποσυνδεδεμένος spectrum

• 2577
  • Ευχαριστώ την Παναγία και τα παιδιά μου
    • Iδεογράφος
« Απάντηση #3216 στις: Οκτωβρίου 20, 2018, 22:06 »
... το οποίο θα αυξηθεί κάααπως αν βγουν από τον λογαριασμό όσοι αγοράζουν μια φορά και εξαφανίζονται, προφανώς διότι ξανακυλούν.
Έχει τύχει να συνομιλήσω με συν-πελάτη σε ατμομάγαζο και να προσπαθώ να του εξηγήσω πόσο συμφέρει το diy και με κοιτούσε λες και ήμουν γήινος.

Αποσυνδεδεμένος Ntinlanden

• 638
« Απάντηση #3217 στις: Οκτωβρίου 20, 2018, 22:06 »
Και εγω αυτο πιστεύω, πως ειναι πολυ χαμηλο το ποσοστο εκείνων που κανουν diy. Αρωματα. TPA, CAP, FW κλπ κλπ.
Προσωπικά οσους φιλους ξερω που εκαναν τα παράτησαν με τον ερχομό των s & v.

Με αυτη τη συγκυρία βέβαια γέμισα και μια σακούλα με αρώματα που μου εδωσαν.

Γενικα στην εδω (χωρα μας) ατμιστικη κοινότητα πιστευω πως ειναι πολυ μικρο το ποσοστό.

Ασχετο/σχετικο: Γνωρίζουμε σε ποιες χωρες απαγορεύετε το diy;

Αποσυνδεδεμένος drum

• 5371
« Απάντηση #3218 στις: Οκτωβρίου 20, 2018, 22:16 »
Να γραψω τωρα οτι δεν εχω αγορασει ουτε ενα s&v, (εκτος απο ενα μισαδακι δωρο), θα με πιστεψει κανένας?  :))
καμμια δεκαρια ατομα στον εδω περίγυρο μου παντως, diyαδες ειναι...

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Άλεξ

• 3866
  • Προβοκάτορας και ισοβίτης - Watch Out!
« Απάντηση #3219 στις: Οκτωβρίου 20, 2018, 22:21 »
Με τα snv ακόμα και ο απλός ατμιστης εκανε. Μόνο που του το έφτιαχνε το μαγαζί. Δεν μείνανε ούτε αυτοί στα δεκαμελα. Αυτό από παρατήρηση στον περίγυρο και στα μαγαζιά της περιοχής μου.

Τα δεκαμελα τα παίρνανε κυρίως αυτοί που φοβόντουσαν ότι θα βαρεθούν στα 60 ml.

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

« Απάντηση #3220 στις: Οκτωβρίου 20, 2018, 22:31 »
Πάντως όταν λέμε diy να διευκρινίζουμε ότι δεν μιλάμε μόνο για όσους κάνουν συνταγές.Υπαρχουν πολλοί που παίρνουν ένα άρωμα(π.χ. soho,max,smoke) φτιάχνουν ένα μισόλιτρο και περνάνε 2 μήνες.Και είμαι σίγουρος ότι είναι περισσότεροι απ' όσους νομίζουμε.Σ' αυτούς να προσθέσουμε κι έναν σημαντικό ποσοστό ατμιστών(πολύ μεγαλύτερο απ' ότι νομίζουμε εμείς οι χομπίστες) που πάνε σε ατμομάγαζα και τους ετοιμάζουν επι τόπου φθηνά natura. 

Αποσυνδεδεμένος drum

• 5371
« Απάντηση #3221 στις: Οκτωβρίου 20, 2018, 22:42 »
Σε αυτην την κατηγορια που λεει ο Αθανασιος ανηκω, απο το ξεκινημα μου στο ατμισμα.
Αλλωστε ειμαι πολυ της σκετης βασης...
Τωρα τελευταια κανω κατι μιξεις με τα ΝΕΤ, κ αυτες με συνοπτικες διαδικασιες. Χωρις ιδιαιτερη λεπτομερεια.
Πιστευω οτι σαν εμενα ειναι αρκετοι, ειδικα οι παλιοι στο σπορ.

Αποσυνδεδεμένος mimis

• 1315
  • Λατρεύω τις δίχρονες γαλέρες
    • Webcam - Κέρκυρα
« Απάντηση #3222 στις: Οκτωβρίου 20, 2018, 22:49 »
Να σημειώσω ότι αυτοί που φτιάχνουν τα υγρά τους με ενα πλήθος αρωμάτων πάνω από 4, λέω τώρα.. πιστεύω... ειναι πελάτες σε καταστήματα εξωτερικού.
Και εκεί υπάρχει και τεράστια ποικιλία από έτοιμες συνταγές σε άρωμα, όλα τα εκτός Ελληνικής παραγωγής SnV και Short fill, όλα τα αρώματα, όλα τα παραμπάτσαλα δλδ.
Και όταν κάνει κάποιος το βήμα αυτο, ειναι σαν το "once go black never go back".
Αυτό πολύ δυσκολα θα γίνουν πελάτες του 10μελου και μόνιμοι του Short fill. Δεν ήταν ουσιαστικά πελάτες των Ελληνικών καταστημάτων, δεν ειναι, και δεν θα είναι ΠΟΤΕ.
Αρα, το ποσοστό των DIYάδων, δεν μπορει να υπολογιστεί, για να μην πούμε και για πόσους εκτός των ίδιων φτιάχνουν υγρά.
Ξέρω κάποιους φίλους που το κάνουν, όχι εγω...

Αποσυνδεδεμένος TSARLY

• 1067
  • Τα λιγα χρηματα θελουν κοπο,τα πολλα τροπο!
« Απάντηση #3223 στις: Οκτωβρίου 20, 2018, 23:02 »
Τα ατμομαγαζα ηταν ευχαριστημένα με το τζιρο από τα SnV αλλα το πρόβλημα  το ειχαν οι αλυσιδες καταστημάτων γιατι μπηκαν πολλοι και ανωνυμοι στην αγορα και εχαναν από τις δικες τους εισαγωγες πελατες.
Γι αυτό η " χλιαρη" αντιδραση νομιζω.
Σιγουρα στην ολη ιστορια και αλλοι παραμετροι επεξαν τον ρολο τους.
Πετρος  :thumpup:

Αποσυνδεδεμένος drum

• 5371
« Απάντηση #3224 στις: Οκτωβρίου 20, 2018, 23:13 »
μην μας τα λες μισα ρε συ Πετρος.
ποιες παραμετροι επαιξαν ρόλο? (πρωταγωνιστικο?)

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 360179 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 22, 2024, 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1014 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114314 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450507 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110819 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 375115 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328415 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1082 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6450 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15313 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29382 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99968 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F