vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

514 επισκέπτες, 6 χρήστες
Mimhsdr, Buliwyf, I.P, Tem, lagoudakis, antre

Η ελληνική νομοθεσία για το άτμισμα (2016)

Αποσυνδεδεμένος haros

• 521
  • Κατα τον Δαιμονα εαυτου.
Απ: Η ελληνική νομοθεσία για το άτμισμα (2016)
« Απάντηση #2970 στις: Οκτωβρίου 15, 2018, 15:32 »
Ενταξει, το σημαντικοτερο απο αυτα που εθιξε ο φιλος, ειναι οτι δεν περνουν απο κανεναν ελεγχο και κανεις δεν ξερει τιποτα για την ποιοτητα τους, ουτε αν φτιαχνονται στην τουαλετα του "μαγειρα"..

Εδω βεβαια να πουμε οτι ουτε τα TPD περνουν απο καποιον ουσιαστικο ελεγχο, απλως ειναι υποχρεωμενοι στον φακελλο που υποβαλλουν να εχουν καποιες αναλυσεις.

Παλαιοτερα γκαριζαμε ομαδικα για εταιρειες που δεν δημοσιευαν αναλυσεις στην σελιδα τους για την μη υπαρξη βλαβερων ουσιων (διακετυλιο και οχι μονο) στα προιοντα τους.

Τωρα αυτα εχουν σχεδον ξεχαστει και οι περισσοτεροι νοιαζονται μονο για την τιμη και την γευση.
Αμα σκασει κανενα νεο σκανδαλο με "πουτσενιο" σε καποια υγρα, θα αρχιζουμε παλι να γκαριζουμε και θα δωσουμε και πυρομαχικα σε αυτους που περιμενουν με το δαχτυλο στην σκανδαλη για νεα επη δυσφημισης του Η.Τ.

Αποσυνδεδεμένος nikosallos

• 1613
  • Φύλο: Άντρας
  • ..έχει ο θεός...
« Απάντηση #2971 στις: Οκτωβρίου 15, 2018, 15:43 »
Σε μια σύνοψη οσων έχουν γραφτεί εδώ μέσα σε αυτό αλλά και σε άλλα παρεμφερή νήματα, αυτό που θέλουμε είναι  τα τελειότερα υγρά σε ότι  ποσότητα θέλουμε, σε όση  νικοτίνη θέλουμε, με πιστοποιήσεις τριών πανεπιστημίων και του Δημόκριτου, σε πάνω από 25.000 γεύσεις, σε τιμή από 3.00 έως 10.00 ευρώ ...την γη επίπεδη και τον σκύλο χορτάτο...
Αυτά κατά το κατάδικο μου ταπεινό understanding...

Tapatalk user

Αποσυνδεδεμένος Π. Γιούρσης

• **
  • 492
  • Το μή χείρον εστί βέλτιστον
« Απάντηση #2972 στις: Οκτωβρίου 15, 2018, 15:52 »
Αριστα you understood.
Βεβαίως και θέλουμε , βεβαίως και απαιτούμε .
Από τα λίγα που μας έμειναν, είναι τα θέλω - στα όνειρά μας -
Μη μας τα κόβετε κι αυτά. Είναι τα μόνα θέλω, που είναι ελεύθερα και αφορολόγητα , ακόμη.

Αποσυνδεδεμένος haros

• 521
« Απάντηση #2973 στις: Οκτωβρίου 15, 2018, 15:53 »
Το να θελει ο καταναλωτης να γνωριζει οτι αυτο που βαζει στα πνευμονια του δεν περιεχει (γνωστες) βλαβερες ουσιες και παρασκευαζεται σε καποιες καταλληλες εγκαταστασεις με στοιχειωδεις ορους υγιεινης σου κανει τοσο παραλογο δηλαδη?

Αποσυνδεδεμένος Π. Γιούρσης

• **
  • 492
  • Το μή χείρον εστί βέλτιστον
« Απάντηση #2974 στις: Οκτωβρίου 15, 2018, 15:59 »
[member=19518]haros[/member]
Είναι απόλυτα λογικό, αναγκαίο και επιβεβλημένο.
Αλλά με ποιο τρόπο θα το επιτύχει ή θα το επιβάλει ? 
Ιδού η απορία.

Αποσυνδεδεμένος trandism

• **
  • 194
« Απάντηση #2975 στις: Οκτωβρίου 15, 2018, 16:03 »
My 2 cents

1. Ούτε στα TPD υπάρχει έλεγχος. Ούτε στα shortfill. Και στην πραγματικότητα ουτε στα σκέτα αρώματα (TPA, CAP κλπ). Τουλάχιστον όχι ο έλεγχος που κάποιοι οραματίζονται. Απλώς να έχετε υπόψην σας ότι το τί αποτελεί βλαβερή ουσία και τί όχι είναι εντελώς σχετικό όταν μιλάμε για προϊόντα harm reduction. Προφανώς δεν υπάρχει τίποτα τοξικό, καρκινογόνο κλπ. Αυτό έχει σιγουρευτεί στην παραγωγή της πρώτης ύλης που είναι και το μόνο στάδιο που υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος (στην TPA δηλαδή που δίνει και συστάσεις δημόσια, στην CAP κ.ο.κ.)

2. Ο προτεινόμενος χρόνος ωρίμανσης είναι κάτι υποκειμενικό. Η καλύτερη αντιστοιχία που μπορώ να σκεφτώ είναι η αναγραφή χρόνου βρασμού στα αυγά. Δεν τίθεται θέμα ασφαλείας - ούτε αν ατμίσεις "άγουρο" SNV, ούτε αν φας σχεδόν ωμό το αυγό. Οι ποσότητες νικοτίνης τώρα αναγραφόντουσαν σε πολλά SNV αλλά αφαιρέθηκαν μετά την εγκύκλιο του Μαϊου. Ναι είναι χρήσιμη πληροφορία και συμφωνώ.

3. Σε αρκετά SNV - στα περισσότερα ελληνικά - αναφέρεται το εμφιαλωτήριο.

4. Δεν έχει κανένα νόημα αυτό, καθώς μπορούμε να έχουμε 25% συνταγή σε μιξ που είναι πιο αδύναμη σε ένταση από μία 3.5% συνταγή. Η γκάμα των εντάσεων στην πρώτη ύλη είναι τόσο μεγάλη, που θα ήταν παραπλανητικό. Παρόλα αυτά εγώ δε θα είχα κανένα πρόβλημα να ενημερώσω κάποιον αν ρωτούσε για τα SNV που γνωρίζω - και οι απαντήσεις θα άφηναν πολλούς έκπληκτους που δε γνωρίζουν την γκάμα των εντάσεων που προανέφερα.

Με καλή γνώση πάνω στο αντικείμενο, έχω να πω πως τα σημερινά SNV είναι πολύ ποιοτικότερα από τα έτοιμα υγρά του 2016 σε σχέση με αυτά τα ζητήματα.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 15, 2018, 16:09 από trandism »

• 1613
  • ..έχει ο θεός...
« Απάντηση #2976 στις: Οκτωβρίου 15, 2018, 16:15 »
Οκ, σε περίπτωση εμπλοκής λοιπόν εσείς οι new generation mixers, να τα βγάλετε σε δεκαμελα να φτιάξετε φακέλους να τα περάσετε tpd και να τα βγάλετε στην αγορά με 3.00 - 3.50 ευρω το ένα να ηρεμήσει κι ο ντουματος καταναλωτής που θέλει 20 μλ την μερα...(εγώ είμαι μτλακιας )

Tapatalk user

Αποσυνδεδεμένος trandism

• **
  • 194
« Απάντηση #2977 στις: Οκτωβρίου 15, 2018, 16:18 »
Εγώ τους "φακέλους" τους έχω έτοιμους πάντως γιατί τα περνάμε από ανάλυση σαν να ήταν TPD. Πίστεψέ με δεν προσφέρει και τίποτα από θέμα ασφάλειας, πιο πολύ επαληθεύει ότι δε μίξαρα βλακείες - ότι είναι δηλαδή αυτό που λέω ότι είναι. Την ασφάλεια oi Καπέλες και οι Φλαβόρες αυτού του κόσμου μου προσφέρουν. 10μελο με 3-3.50 ούτε στα όνειρα μας δε γίνεται να βγει. Κατά τη γνώμη μου - και το έχω πει και γράψει αρκετές φορές - δεν μπορεί να υπάρξει αγορά αναλώσιμων ΗΤ με 10μελα.

Η διαδικασία ελέγχου που υπάρχει αυτή τη στιγμή το μόνο που κάνει είναι να αποκλείσει να βάλω εγώ μέσα No name κινέζικα πρόσθετα που δεν έχουν MSDS. Ευτυχώς - σε αντίθεση με τα έτοιμα του 2016 - αυτά τα φαινόμενα έχουν σχεδόν εκλείψει. Εγώ δε θα ανησυχούσα ως καταναλωτής πάνω σε αυτά τα θέματα. Αλλού είναι ο κίνδυνος κατά τη γνώμη μου. Να πάμε σε over-regulation που θα πετάξει έξω όλες τις μικρές προσπάθειες και θα ετοιμάσει την αγορά να έρθει ένας μεγάλος παίκτης να τη μασουλήξει. Και αυτό το λέω ως ατμιστής και όχι ως επαγγελματίας καθώς δε ζω από το ΗΤ αυτή τη στιγμή και ποτέ δεν πίστεψα ότι θα ζήσω από το ΗΤ.

• 1613
  • ..έχει ο θεός...
« Απάντηση #2978 στις: Οκτωβρίου 15, 2018, 16:21 »
Για όλους όχι...

Tapatalk user

Αποσυνδεδεμένος haros

• 521
« Απάντηση #2979 στις: Οκτωβρίου 15, 2018, 16:36 »
Εγώ τους "φακέλους" τους έχω έτοιμους πάντως γιατί τα περνάμε από ανάλυση σαν να ήταν TPD. Πίστεψέ με δεν προσφέρει και τίποτα από θέμα ασφάλειας, πιο πολύ επαληθεύει ότι δε μίξαρα βλακείες - ότι είναι δηλαδή αυτό που λέω ότι είναι. Την ασφάλεια oi Καπέλες και οι Φλαβόρες αυτού του κόσμου μου προσφέρουν. 10μελο με 3-3.50 ούτε στα όνειρα μας δε γίνεται να βγει. Κατά τη γνώμη μου - και το έχω πει και γράψει αρκετές φορές - δεν μπορεί να υπάρξει αγορά αναλώσιμων ΗΤ με 10μελα.
Ειναι πολυ χρησιμη η παρεμβαση σου, οποτε ας δουμε τα εξης.
1. Οι πολυ μεγαλες εταιρειες αρωματων προφανως κανουν αναλυσεις στα αρωματα τους (την πρωτη υλη των μαγειρων δηλαδη), αλλα ειναι γνωστο οτι ειναι επιθυμητη ( απαραιτητη για πολλους) η αναλυση στο τελικο προιον, γιατι ορισμενες φορες παραγονται ανεπιθυμητες ουσιες απο τον συνδιασμο συστατικων που δεν τις περιεχουν.
Αν εσυ τις κανεις στα s&v μπραβο σου.
Ποσοι τις κανουν και αν τις κανουν τις δημοσιευουν? (για να εχουν την ευθυνη αν λενε ψεμματα να γινουν υπολογοι)
2.Ποιος εμποδιζει τον οποιον μικρομαγειρα, στην προσπαθεια του να ξεχωρισει αναμεσα σε χιλιαδες υγρα, να προσθεσει και "αποσταγμα τσουκνιδας" στο προιον του επειδη δινει "ουαου" γευση?
Θα πρεπει να βασιστουμε, ως καταναλωτες, σε τι ακριβως, στην απλη διαβεβαιωση του οτι τα υγρα του ειναι "ενταξει'?
3. ειναι γνωστο οτι η TPD δεν επιβαλλει ακομα ουσιαστικους ελεγχους, αλλα και ο "φακελλος' με τις αναλυσεις του καθε προιοντος ειναι μια αρχη και παντως καλυτερος απο το τιποτα.

Αποσυνδεδεμένος trandism

• **
  • 194
« Απάντηση #2980 στις: Οκτωβρίου 15, 2018, 16:53 »

1. Αυτή η λογική όμως μπορεί αν ανοίξει κερκόπορτες. Γιατί μετά θα πρέπει να οριστεί ο χρόνος που τυχόν μπορεί να παραχθούν αυτές οι ουσίες μέσα στην ωρίμανση. Κάθε πότε θα γίνεται ο "έλεγχος"? Και πώς? Και με ποια διαδικασία θα εφαρμόζεται αναδρόμικα αν προκύψει κάτι? Κοινώς, γιατί να ζητάμε τέτοια αυστηροποίηση σε μας ενώ οι ανταγωνιστές μας (τσιγάρο, θερμαινόμενο κλπ) δε θα την έχουν. Θέλουμε το ΗΤ να είναι σαν βιταμίνες ή ορισμένο σαν εναλλακτικός τρόπος πρόσληψης νικοτίνης και άρα απλώς "λιγότερο βλαβερό"? Ποιο από τα δύο ακραία σενάρια θα μας ικανοποιούσε? Να μείνουμε με σκέτη βάση και ίσως 2-3 αρώματα σε μίξεις ή να μπει ένα "Το ΗΤ βλάπτει σοβαρά την υγεία"? 

2. Αυτή τη στιγμή κανένας. Σχεδόν σίγουρα μέσα στα επόμενα χρόνια - με τον TPD3 το 2022? - θα προκύψουν κάποιες δεικλίδες απλώς πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να επιβεβαιώσουμε ξανά τον Βενιαμίν Φραγκλίνο περί ελευθερίας και ασφάλειας. 

3. Ισχύει αλλά μπορεί να αποτελέσει το κλειδί ελέγχου του ΗΤ από μεγάλες πολυεθνικές. 

Ελπίζω ότι γίνεται αντιληπτή η ανησυχία μου πάνω σε αυτά τα ζητήματα.

Αποσυνδεδεμένος e-spy

• 2471
  • Χιούμορ είναι η τέχνη να κρύβεις τις πληγές σου...
    • 99designs
« Απάντηση #2981 στις: Οκτωβρίου 15, 2018, 17:12 »
3. ειναι γνωστο οτι η TPD δεν επιβαλλει ακομα ουσιαστικους ελεγχους, αλλα και ο "φακελλος' με τις αναλυσεις του καθε προιοντος ειναι μια αρχη και παντως καλυτερος απο το τιποτα.
Στα σημεία με έντονο κόκκινο χρώμα σφάλλεις.
α) στην πραγματικότητα δεν επιβάλλει τον παραμικρό έλεγχο.
β) αυτό που περιέχεται στον φάκελο είναι μία δήλωση για τα συστατικά που υπάρχουν σε ένα υγρό. Κανείς δεν εξετάζει αν είναι επικίνδυνα ή όχι. Αρκεί να τα έχεις δηλώσει και να τα βρούνε όπως τα δήλωσες σε πιθανή ανάλυση σε δειγματοληπτικό έλεγχο. Αυτό δεν είναι καλύτερο από το τίποτα, διότι απλά είναι ένα τίποτα.
;)

Αποσυνδεδεμένος haros

• 521
« Απάντηση #2982 στις: Οκτωβρίου 15, 2018, 17:43 »
Ειναι θεμα οπτικης και θα μπορουσαμε να επιχειρηματολογουμε επ απειρον.

Προφανως το ητ δεν ειναι, ουτε θα γινει ποτε βουνισιος αερας, και σε σχεση με το κτ το οποιο αντικαθιστα ειναι ασφαλεστερο ακομα και σβουνιες να εχει μεσα.

Αυτο ομως δεν σημαινει (κατ εμε) οτι δεν θα πρεπει να επιδιωκουμε οι καταναλωτες-ατμιστες αυτο που βαζουμε πλεον στα πνευμονια μας να ειναι, οσο το δυνατον, ασφαλεστερο.

Το οτι οι οποιοι ελεγχοι ειναι ανυπαρκτοι (η ελλιπεις) δεν σημαινει οτι θα πρεπει να κυκλοφορουν προιοντα που δεν εχουν καν υποβαλλει ενα φακελλο με μια αναλυση των συστατικων τους σε καποια αρχη.
Θα επρεπε μαλλον ως καταναλωτες να ζητουμε ουσιαστικους ελεγχους σε ολα και οχι να κινουμαστε στην αντιθετη λογικη.

Για το θεμα της πιθανης υπερρυθμισης, της ασφαλειας σε σχεση με την ελευθερια, της πιθανης κυριαρχιας των πολυεθνικων κλπ, ναι, θεωρητικα και πρακτικα ειναι ετσι, αλλα οταν μιλαμε για ενα προιον που μπαινει στα πνευμονια εκατομμυριων ανθρωπων ανα τον πλανητη, σε αντικατασταση του τσιγαρου, καποια πραγματα ειναι ψιλομονοδρομος, μιας και δεν μιλαμε για ενα χομπυ καποιων "τρελλων", αλλα πλεον για ενα mainstream προιον.

Αποσυνδεδεμένος caros

• 1707
« Απάντηση #2983 στις: Οκτωβρίου 15, 2018, 17:54 »
Λογικα για τους ελεγχους υγρων ισχυει, ο,τι ισχυει και για τα υπολοιπα συσκευασμενα ή μη τροφιμα που κυκλοφορουν. Και επισης λογικα η συχνοτητα δειγματοληπτικων ελεγχων θα ειναι/ειναι αναλογη με τη συχνοτητα που γινεται και στα υπολοιπα τροφιμα. Δε βρισκω τον ιδιαιτερο λογο να επιμενουμε σε περισσοτερους ελεχους στο ΗΤ σε σχεση με τα υπολοιπα συσκευασμενα τροφιμα γιατι δινουμε την εντυπωση οτι τα υγρα ειναι δυνητικα πιο επικινδυνα απο αλλα προιοντα, κατι που δεν ισχυει βεβαια. 

Εγω προσωπικα θα απαιτουσα και θα ξελαρρυγιαζομουνα (sic) για συχνοτερους ελεγχους στο κρεας σε οποια του μορφη και συσκευασια το καταναλωνουμε, στο νερο που πινουμε, στον αερα που αναπνεουμε, στα λαχανικα που τρωμε, στα γαριδακια, σνακς, μπισκοτα κτλ. που χλαπακιαζουμε καθημερινα. Δε νομιζω να χρειαζεται να αναφερθω πιο συγκεκριμενα στους κινδυνους που κρυβουν ολα τα παραπανω τροφιμα και τι εχει αναφερθει κατα καιρους απο ελεγχους οτ/αν γινονται ...

Ζητώ λοιπον να ειμαστε λιγο πιο πονηρεμενοι για το τι ακριβως ζηταμε για τα υγρα και απο που μας δημιουργειται αυτη η αναγκη να ζητησουμε και γιατι δε μας δημιουργειται στον ιδιο βαθμο και για τα υπολοιπα τροφιμα. Οι παγιδες εχουν στηθει και περιμενουν εμας για να πεσουμε μεσα τραγουδωντας. Ας προσπαθησουμε (α πληθυντικο δλδ και εγω μαζι βεβαια) να διαθετουμε μια ολοκληρωμενη σταση και εικονα απεναντι στα πραγματα και στη ζωη εν γενει.

Αποσυνδεδεμένος trandism

• **
  • 194
« Απάντηση #2984 στις: Οκτωβρίου 15, 2018, 18:02 »
Ειναι θεμα οπτικης και θα μπορουσαμε να επιχειρηματολογουμε επ απειρον.

Προφανως το ητ δεν ειναι, ουτε θα γινει ποτε βουνισιος αερας, και σε σχεση με το κτ το οποιο αντικαθιστα ειναι ασφαλεστερο ακομα και σβουνιες να εχει μεσα.

Αυτο ομως δεν σημαινει (κατ εμε) οτι δεν θα πρεπει να επιδιωκουμε οι καταναλωτες-ατμιστες αυτο που βαζουμε πλεον στα πνευμονια μας να ειναι, οσο το δυνατον, ασφαλεστερο.

Το οτι οι οποιοι ελεγχοι ειναι ανυπαρκτοι (η ελλιπεις) δεν σημαινει οτι θα πρεπει να κυκλοφορουν προιοντα που δεν εχουν καν υποβαλλει ενα φακελλο με μια αναλυση των συστατικων τους σε καποια αρχη.
Θα επρεπε μαλλον ως καταναλωτες να ζητουμε ουσιαστικους ελεγχους σε ολα και οχι να κινουμαστε στην αντιθετη λογικη.

Για το θεμα της πιθανης υπερρυθμισης, της ασφαλειας σε σχεση με την ελευθερια, της πιθανης κυριαρχιας των πολυεθνικων κλπ, ναι, θεωρητικα και πρακτικα ειναι ετσι, αλλα οταν μιλαμε για ενα προιον που μπαινει στα πνευμονια εκατομμυριων ανθρωπων ανα τον πλανητη, σε αντικατασταση του τσιγαρου, καποια πραγματα ειναι ψιλομονοδρομος, μιας και δεν μιλαμε για ενα χομπυ καποιων "τρελλων", αλλα πλεον για ενα mainstream προιον.
Δεν έχει τέλος το "όσο το δυνατόν ασφαλέστερο". Για την ακρίβεια σταματάει στην ολική απαγόρευση ή στην καλύτερη σε ακραίο περιορισμό προϊόντων.
Εγώ διαφωνώ με την άποψη που εκφράζεις και βασικά τη θεωρώ επικίνδυνη χωρίς βέβαια να υποστηρίζω πως εσύ δεν την εκφράζεις καλοπροαίρετα. 
Όλο αυτό είναι πολιτικό-φιλοσοφικό ζήτημα βέβαια και έχει εφαρμογή σε πλήθος παραδειγμάτων της σύγχρονης ζωής που ξεπερνούν ακόμα και το πλαίσιο της κατανάλωσης προϊόντων. Είμαι πιο κοντά στον τρόπο σκέψης του συνχολιαστή caros

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359825 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1000 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114213 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450032 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110694 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374743 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328126 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1067 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6430 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15285 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29344 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99913 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F