Καλησπερα. Παρακολουθω καιρο το νημα και θα ηθελα να πω την αποψη μου για τα SNV. Δεν θα αναφερθω στο νομο ή τους νομους που θα ψηφιστουν (αν), αν ηταν σωστο, λαθος κτλπ. Αλλα τα οσα θα αναφερω εχουν σχεση με τις προδιαγραφες των SNV και τον ελεγχο τους:
1. Απο το τοτε που εγιναν μοδα ή αναγκη, βλεπουμε την αγορα να κατακλυζεται απο νεα προιοντα δεκαδων εταιρειων. Παρα πολλες απο αυτες ελληνικες και ξενες δεν εχουν στην γκαμα τους καν 10μελα και αυτο που με ανησυχει ειναι τι διαπιστευτηρια μου παρεχονται για την υγεια μου εφοσον τα SNV δεν περναν TPD. Με αυτη τη λογικη ο καθενας γινεται mixer, κοβει τιμολογια κτλπ και τροφοδοτει την αγορα. Το πως παραγονται, σε τι συνθηκες και με ποιο τροπο ειναι αγνωστο. Αυτο εμενα με ανησυχει και εκει θεωρω οτι θα επρεπε να υπαρχει ελεγχος.
2. Θεωρω απαραδεκτο στις συσκευασιες των SNV να μην αναγραφεται ο προτιμωμενος χρονος ωριμανσης καθως και την νικοτινη που πρεπει να προσθεσει καποιος ωστε να φθασει το επιθυμητο αποτελεσμα. Το πρωτο ουτε καν. Οσον αφορα το δευτερο, οι μονες συσκευασιες που αναγραφουν ποσοτητα νικοτινης οσο θυμαμαι (μπορει να ειναι και αλλες) ειναι της VDLV. Αρα χρονος ωριμανσης και ποσοτητα νικοτινης επανω στη συσκευασια. Κοινως οδηγιες χρησης οσο κουτο και αν φαινεται αυτο σε ενα παλιο ατμιστη. Εν τελη κουτακι με οδηγιες σε χαρτι?
3. Τα καταστηματα online θα επρεπε να αναγραφουν υποχρεωτικα για τα SNV: χωρα προελευσης (ή εμφιαλωσης), χρονο ωριμανσης, ποσοτητα νικοτινης (οτι και στα μπουκαλακια δηλαδη). Θελω οταν αγοραζω ενα SNV να εχω οσο το δυνατο περισσοτερες πληροφοριες μπορω. Αντιθετως, βλεπω γευσεις-SNV που ταιριαζουν στο ατμιστικο μου προφιλ και χρειαζεται να κανω ολοκληρη ερευνα να δω απο που (και αν) κραταει η σκουφια τους. Ανεπιτρεπτο!
4. Πολυ σημαντικο να αναγραφεται το ποσοστο του αρωματος επανω στο μπουκαλι (καθαρο αρωμα χωρις την pg), συνεπως και στις σελιδες των καταστηματων οπως τα παραπανω. Εδω αν το κρατος (συνεπως τα κρατη) ενδιαφερονταν για την υγεια μας, θα επρεπε να θεσπισουν μεγιστο ποσοστο αρωματος. Θεωρω αδιανοητο κατι συνταγες και συνεπως μερικα SNV να περιεχουν ποσοστα αρωματος σε τρελα επιπεδα. Δεν ξερω αν υπαρχουν ερευνες σχετικα με μεγαλες ποσοτητες αρωματος και τι κανουν στον οργανισμο. Σιγουρα οσο πιο πολυ τοσο το χειροτερο, μυαλο δεν θελει. Θα πει καποιος αλλα αρωματα ειναι πιο αραια, αλλα πιο συμπηκωμενα. Ναι οπως και να εχει 20, 25 και 30% ειναι ανεπιτρεπτο. Τραβα φαε κανα γλυκο καλυτερα.
Αυτα με απασχολουν με ολo αυτο τον καταιγισμο απο SNV που γινεται στην ελληνικη αγορα (για εξω δεν ξερω) και οπως ομολογω καπου με προβληματιζει. Φυγαμε απο το τσιγαρο και ηρθαμε στο ατμισμα για καλυτερη ποιοτητα ζωης. Οποτε ειναι ευθυνη μας να διατηρησουμε αυτη τη συνηθεια οσο πιο υγιεινη γινεται και οχι να φθασουμε και παλι σε επικίνδυνες καταστασεις. Ελπιζω να εγινα κατανοητος