Με το χέρι στην καρδιά και αντρίκια:
Παρήγγειλα το Funstore ICE στις 25 Αυγούστου 2011 και το παρέλαβα στις 26 Αυγούστου 2011.
Το χρησιμοποιώ έκτοτε συνέχεια (10η ημέρα σήμερα).
Ο πρώτος ατμοποιητής την τρίτη μέρα έβγαλε γεύση καμμένο και την τέταρτη τον άλλαξα με τον δεύτερο, ο οποίος δεν έβγαλε τέτοια συμπτώματα.
Αυτά τα αποδίδω στο γεγονός πως έπαιζα με τον ρυθμιστή γύρω γύρω
. Με τον δεύτερο δεν το κάνω. Πάντως δεν είχα ξανά προβλήματα.
Το Funstore ICE αποδείχτηκε:
Πολύ καλό στην παραγωγή ατμού
- συγκρίσιμου με το FOG.
Πολύ καλό στο χτύπημα
- καλύτερο από το FOG με 901 και θα έλεγα ισοδύναμο με το ego και 510, ενώ υποδεέστερο του ego με 510LR.
Καλύτερη γεύση από ego με 510 ή 510 LR
, αλλά υποδεέστερο του FOG με 901.
Πεντακάθαρο
. Διαρροές απλά
μηδέν. Για κάποιο λόγο, μάλλον επειδή το ξαναγεμίζω πριν το αδειάσει, 'δακρύζει' εκεί που συναντάει η δεξαμενή στον άτμο όταν την βιδώνω μετά το γέμισμα
. Κατά τα άλλα, δεν χρειάστηκε
ποτέ ούτε μία χαρτοπετσέτα.
Αυτονομία: 10 ώρες άτμισμα για να φτάσει στο κόκκινο
. (ενάμισι, ίσως δύο ml, χοντρική εκτίμηση).
Φόρτιση μπαταρίας: σε μιάμιση ώρα από άδεια
.
Εμφάνιση: απλά σκίζει
. Και με το καπάκι ακόμα καλύτερη.
Γέμισμα: πανεύκολο, καθαρό
.
Ποτέ δεν ήρθε υγρό στο στόμα
(από τότε που έβγαλα το σφουγγαράκι
).
Χτες έβγαλα τους ρυθμιστές και τους ξαναέβαλα. Κούμπωσαν καλά και δεν επηρρεάστηκε η λειτουργία τους.
Χρησιμοποιώ υγρά από 0 έως 50% περίπου VG.
Μείον: θέλει προσοχή να μην σφίγγεται υπερβολικά η δεξαμενή στον άτμο, γιατί μετά μερικές φορές είναι δύσκολο να ξεβιδωθεί
.
Το ICE έχει πλαστική θήκη μπαταρίας, γεγονός που μειώνει το βάρος και το κατανέμει καλύτερα, ενώ δεν λαδώνει από τα υγρά η επιφάνεια (και βέβαια δεν ξεφτίζει η μαύρη μπογιά). Πιθανόν όμως να είναι πιο ευαίσθητο να σπάσει.
Η δεξαμενή είναι πλαστική. Αυτό την κάνει ευαίσθητη να σπάσει, βασικά όταν είναι υπερβολικά σφιγμένη και στην προσπάθεια να την ξεβιδώσουμε την σφίγγουν τα δάκτυλα. Πιστεύω πως θα έπρεπε να είναι λίγο πιο άκαμπτη.
Πιστεύω πως σε όποιον έτυχε η μπαταρία ή οι ατμοποιητές να χαλάσουν αμέσως, να πέτυχαν ελαττωματικά κομμάτια και πως μάλλον πρέπει να επικοινωνήσουν με τον αντιπρόσωπο για να τους τα αλλάξει.
Από το ego είναι κλάσεις ανώτερο σε όλα. Θα προτιμούσα το fog λόγω γεύσης, αλλά αυτό είναι μεγάλο, βαρύ (επιρρεπές και ευαίσθητο στα πεσίματα) και βέβαια δεν γίνεται να αλλάζεις γεύση κάθε λίγο (όπως μου αρέσει εμένα).
Ξαναδοκιμάζω τώρα τον πρώτο ατμοποιητή - όντως κάθε τόσο βγάζει γεύση καμμένου, αλλά η προσεκτική μανούβρα με τον ρυθμιστή (όπως είπαν από το μαγαζί σε έναν φίλο που το ανέφερε εδώ) την εξαφανίζει. Πάντως, ένας ατμοποιητής να κρατήσει μόνο τέσσερις μέρες μου έχει τύχει με: 510, 901, 401.
Δεν έχω δοκιμάσει ego-T , ούτε το hybrid. Το ICE όμως είναι ένα μεγάλο βήμα εμπρός σε σχέση με το EGO.
Δεν είναι ελαττωματικό προϊόν.