vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

368 επισκέπτες, 5 χρήστες
Tem, Ηρακλης, manoslykos, dimitrisd, camber

phenomenon vs kayfun lite plus

Αποσυνδεδεμένος Cruiser79

• 9074
  • Φύλο: Άντρας
  • Ομορφαίνει, δεν παχαίνει!
    • Cruiser's e-liquid reviews
Απ: phenomenon vs kayfun lite plus
« Απάντηση #30 στις: Απριλίου 29, 2016, 20:50 »
KFL+ δεν έχω αλλά 2,5 χρόνια τώρα με συντροφεύει ένας κλώνος KF3.1ES, ο πρώτος που κυκλοφόρησε και έχουμε φάει πολύ ψωμί και αλάτι μαζί. Θα κάνω τη σύγκριση με αυτόν λοιπόν.
Όχι όμως με επιμέρους παραμέτρους, αλλά με μία απλή φράση: ότι υγρό δεν παίζει ο ένας, το παίζει ο άλλος. Εκτός από ελάχιστα υγρά τα οποία τα αποδίδουν παρόμοια.

Με απλά λόγια, δεν τους βλέπω σαν ανταγωνιστές αλλά σαν κάτι που συμπληρώνει το ένα το άλλο. Έχουν περάσει πολλοί ατμοποιηές από τα χέρια μου και έχω καταλήξει να είμαι με τρεις, έναν κλώνο KF4, τον κλώνο KF3.1ES που προανέφερα και το Φαινόμενο σε ζεστ φάση. Όπως φαντάζεστε, δοκιμάζω πάρα πολλά υγρά σε ετήσια φάση, και έχω μια ικανότητα να προβλέπω σε ποιον από όλους ταιριάζει έκαστο, μόλις το δοκιμάσω σε οποιονδήποτε από τους τρεις. Δεν μπορώ δυστυχώς να κάνω τσουβάλιασμα, λέγοντας ότι το τάδε στυλ υγρό πάει στον μεν ενώ το δείνα στον δε. Κάθε υγρό έχει τα δικά του. Οι μεν KF, έχουν πολλά θετικά: χαμηλή τιμή (όχι ο 4!), συγχωρούν λάθη και δίνουν πολύ απολαυστικό άτμισμα σε σχεδόν όλα τα υγρά. Σε αυτά τα οποία ψάχνουμε, και έχουν να δώσουν, το κάτι παραπάνω, έρχεται το Φαινόμενο.

Για να συνεχίσω και εγώ την παρομοίωση με συζύγους, και τις δύο θα τις βγάλεις έξω, και οι δύο δίνουν τα ρέστα τους γενικά, με την σύζυγο που λέγεται KF να είναι λίγο πιο δεκτική σε κριτική και να συγχωρεί καμιά παρασπονδία. Η άλλη όμως, έχει πολλές κρυφές χάρες, τις οποίες θες λίγο παραπάνω ασχολία για να τις γευτείς, και κανένα καλό δωράκι (=καλό υγρό)...

Αποσυνδεδεμένος dikos

• 690
  • Δεν έχω χόμπι το Η.Τ.
« Απάντηση #31 στις: Απριλίου 29, 2016, 22:02 »
kayfun lite plus με χίλια!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Apospol

• 547
  • Φριτέζας
« Απάντηση #32 στις: Απριλίου 29, 2016, 23:35 »
kfl+ δίχως δισταγμό.Απλά παίζει πάντα και τα πάντα.Καθημερινή χρήση,ευκολος,δε σε απασχολεί και κάνει τη δουλειά του.

Αποσυνδεδεμένος valsam

• 791
« Απάντηση #33 στις: Απριλίου 29, 2016, 23:51 »
Σαν τον kayfun  συγχωρετικος στην στεγανοτητα (δηλ. δεν σταζει με τιποτα!) και μιλαμε για  στεγανοτηταστο σε "οτι ναναι" στησιμο πιστευω κανενας άλλος ατμοποιητης!

Αποσυνδεδεμένος Buliwyf

• 1947
  • ιέεεεεεεεεπ!!!! αστ ναγκλίτσα κατ ρε!!!
« Απάντηση #34 στις: Απριλίου 30, 2016, 01:22 »
KFL+ δεν έχω αλλά 2,5 χρόνια τώρα με συντροφεύει ένας κλώνος KF3.1ES, ο πρώτος που κυκλοφόρησε και έχουμε φάει πολύ ψωμί και αλάτι μαζί. Θα κάνω τη σύγκριση με αυτόν λοιπόν.
Όχι όμως με επιμέρους παραμέτρους, αλλά με μία απλή φράση: ότι υγρό δεν παίζει ο ένας, το παίζει ο άλλος. Εκτός από ελάχιστα υγρά τα οποία τα αποδίδουν παρόμοια.

Είχα κι εγώ τον ίδιο 3.1 και νομίζω ότι είναι αρκετά διαφορετικός από τον kl+ ΚΑΙ στην απόδοση της γεύσης αλλά κυρίως στην ομαλότητα ή μάλλον καλύτερα στο βάθος της τζούρας του (κάπου, κάποτε έχει ξαναγίνει αυτή η κουβέντα). Νομίζω ο phenomenon είναι πιο κοντά στον 3.1 σε ότι αφορά την αίσθηση της τζούρας του. Σε ότι είπες πάντως, συμφωνώ σε ότι αφορά την σύγκρισή τους (πως να διαφωνήσω άλλωστε!  ;D ;D )

Αποσυνδεδεμένος akisazi

• **
  • 222
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 02, 2016, 12:02 »
phenomenon, μια ονομασία χίλιες έννοιες. Αστέρι αλλά θέλει την στοργή του και εννοείτε δεν πρέπει να του λείπει και το προδερμ, εντάξει δεν έχει πρόβλημα με διαρροές αν στηθεί σωστά, αλλά 8 στις 10 φορές όλο και κάτι θα σου σκάσει για να σου θυμίζει πόσο ντελικάτος είναι, δεν θέλει να ξαπλώνει με τίποτα γιατί τον πιάνουν τα κλάματα, θέλει πάντα να στέκει όρθιος και αγέρωχος, αλλά για μέσα στο σπίτι είναι άπαιχτος ο άτιμος γιατί κυκλοφορεί και πολύ χαρτί κουζίνας για παν ενδεχόμενο. 
Από την άλλη kayfun lite, Καλός και απροβλημάτιστος σε όλα του. Δεν χαμπαριάζει ούτε συγκινείται με τίποτα, τι με τις ξάπλες του τι στα όρθια αυτός εκεί Κύριος, γεννημένος για όλες τις συνθήκες χρήσης, ακόμα και στο κουστούμι μπορεί να έχει άρρηκτο δεσμό μαζί του.
Εν ολίγοις και οι 2 αστέρια με συγκεκριμένους  σκοπούς, ο φαινομενος για μέσα στο σπίτι βασιλιάς χωρίς αντίπαλο και ο καιφουνάκος για βόλτες και σουλάτσα  :thumpup:

Αποσυνδεδεμένος iliasy

• **
  • 290
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 02, 2016, 12:13 »
 :hmmm::Σας  επιασε βλέπω ποιητική αδεία μετά την κρεπαλη του ΠΑΣΧΑ!!!  :laugh1:
Χρόνια Πολλά!!!!

Αποσυνδεδεμένος TasMan

• **
  • 179
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 10, 2016, 18:22 »
@Cruiser79
Μια που έχεις τόση εμπειρία σε υγρά ανπλήρωσης λύσε μου σε παρακαλώ μια απορία να ξέρω αν ισχύει ή αν είναι στο μυαλό μου: Ο κυριότερος λόγος που άφησα στην άκρη τον KL+ ήταν το ότι ήθελε πλαστικό μπουκαλάκι με βελόνα ή μύτη για να γεμίσει. Όταν λοιπόν παράτησα τα φτηνά υγρά και πήγα σε πιο premium (που ερχόντουσαν σε γυάλινα μπουκαλάκια με πιπέτα) αναγκαζόμουν να μεταφέρω κάποια ποσότητα σε πλαστικά για να μπορώ να γεμίζω. Ε, μετά από 1-2 μέρες μου φαινόταν ότι υγρό είχε γίνει τόσο υποτονικό που πάσχιζα να διακρίνω την οποιαδήποτε νότα. Μόλις όμως έβαζα λίγο υγρό από το γυάλινο σε καθαρό πλαστικό σε κάθε γέμισμα ίσα για να γεμίσω τον KL+ το άρωμα ήταν σα να το είχα ανοίξει εκείνη τη στιγμή! Μήπως παίζει κάτι με το πλαστικό; Εννοείται ότι τα πλατικά ήταν πεντακάθαρα και στεγνά χωρίς μυρωδιές και χωρίς να τα έχω καιρό. Ουσιαστικά αυτός ήταν ο κύριος λόγος που πήγα σε Pheno και Κ4 που γεμίζουν άνετα με πιπέτες.

Αποσυνδεδεμένος Ntinlanden

• 638
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 10, 2016, 20:49 »
Να απαντησουν και οι ειδικοι ναι, αλλα κατι παρομοιο παρατηρω και εγω.

Παλαια πλαστικα μπουκαλακια βεβαια αλλα παντα πλυμενα και καθαρα και παντα ενα μπουκαλακι για καθε υγρο που κανω. (π.χ. μονο σε ενα μπαινει tribeca, σε αλλο prime κλπ)

Μονο καπνικα κανω στον kfl+,  στα γλυκα/φρουτενια νομιζω θα ειχα μεγαλυτερο προβλημα αλλα ευτηχως τα βαζω αλλου (phenomenon/eviva)

Αποσυνδεδεμένος izamel

• 818
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΜΑΡΙΑ
« Απάντηση #39 στις: Μαΐου 10, 2016, 21:12 »
Off topic.  Γεμιζω τον καυφουν από οποιοδήποτε μπουκαλάκι και με πιπετα. Κρατήστε τον καυφουν με το ντριπ τιπ εντελώς κάθετα στο έδαφος και τοποθετήστε την πιπετα ή οποιοδήποτε άλλη μύτη επίσης κάθετα προσεχοντας να κάτσει η μύτη της πιπετας ακριβώς στην τρύπα του καυφουν.
Να ευθυγραμιστουν οι δύο τρύπες δλδ.

Στάλθηκε από κινητό.

Αποσυνδεδεμένος Cruiser79

• 9074
  • Ομορφαίνει, δεν παχαίνει!
    • Cruiser's e-liquid reviews
« Απάντηση #40 στις: Μαΐου 10, 2016, 21:33 »
@TasMan & @ntinladen

Όχι και ειδικοί ρε παιδιά! Μην τα παραλέμε! Κατά πρώτον, ο μόνος λόγος που δεν έχω παρατηρήσει αυτό το φαινόμενο με πλαστικά μπουκαλάκια, είναι γιατί όταν είμαι εκτός σπιτιού ατμίζω σκέτη βάση (τι να χάσει από το πλαστικό μπουκαλάκι η ρημάδα) εκτός σπανίων περιπτώσεων στις οποίες θα πάρω μαζί το γυάλινο μπουκαλάκι. Κατά δεύτερον, γιατί δεν γεμίζεις είτε όπως σου λέει η izamel είτε από πάνω, αν θες υποχρεωτικά να έχεις πιπέτα? Κατά τρίτον, μην το ξεχειλώσουμε το νήμα και το γυρίσουμε σε ερωτοαπαντήσεις του στυλ "το χ πλαστικό κρύβει τη μπανάνα ενώ το Ψ το φυστικοβούτυρο" κλπ!!!

Αποσυνδεδεμένος tzanampeths

• *
  • 43
« Απάντηση #41 στις: Μαΐου 10, 2016, 23:07 »
@izamez Τα ίδια κι εγώ. Και KFL+ & C1

Αποσυνδεδεμένος Jimakos24

• *
  • 19
« Απάντηση #42 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2016, 19:40 »
Να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου σε αυτό το debate. 
Αρχικά, τον phenomenon zest v2, με το που τον έκανα κατάλαβα το απαλό άτμισμα του και την ένταση που δίνει σε όλα σχεδόν τα υγρά. Ειδικά για υγρά φρουτένια με έντονες νότες είναι ότι πρέπει. Όπως είπαν επανειλημμένα όμως και διάφοροι συνατμιστές, στην ξάπλα του δεν θέλει και πολύ για να στάξει. Όλα αυτά βέβαια με την δική μου εμπειρία και τα δικά μου στησίματα πάντα. Γεγονός που στις βόλτες και στη δουλειά, που δεν υπάρχει διαθεσιμότητα σε χαρτιά κλπ, είναι κάπως δύσκολο να τον επιλέξω, όση γεύση και αν έχει. 
KFL+, ότι καλύτερο για την τζούρα που ζητώ, τσιγαρίσιος με τα όλα του. Ακόμη, εύκολο στήσιμο και διαρροές μηδενικές εκτός σφάλματος στησίματος, σχεδόν καμία στις τόσες. Με την ευκολία που προσφέρει και τα λάθη που συγχωρεί δίνει άτμισμα και ωραίο σε ποιότητα αλλά και σε γεύση. Έχω βέβαια θεματάκια με υγρά πιο παχύρευστα, 80 ή 90% VG, τα οποία λύνονται με προσοχή στην τοποθέτηση βαμβακιού αλλά δεν προτιμώ να τον έχω με παχύρευστα. 
Συνεπώς, Phenomenon για σπίτι και καμιά βόλτα, με υγρά πιο παχύρευστα και βέβαια ιδανικός για πιο premium (όποτε υπάρχει δυνατότητα). KFL+ για όλες τις άλλες ώρες, με πιο καπνικά και λεπτόρευστα υγράκια και ηρεμώ για τυχόν διαρροές. Καλή επιλογή και οι δύο αναμφισβήτητα. 

Αποσυνδεδεμένος igorewired

• *
  • 34
« Απάντηση #43 στις: Μαΐου 04, 2017, 17:46 »
Καλησπέρα σε όλους.

Θα ήθελα να ανανεώσω λίγο το θέμα λέγοντας ότι μυήθηκα προσφάτως στα φαινόμενα.
Μπορώ να πω οτι δεν θα κάτσω να συγκρίνω με Kayfun διότι έπαιξα μόνο μία εβδομάδα μαζί του (KFL+).
Το Phenomenon Lite plus μου έδωσε οτι δεν είχα μέχρι τώρα. (ατμίζω 1 χρόνο). Γεύση, ποιότητα ατμού... βελούδο όπως προαναφέρθηκε. Αλλά ως νεο-μυημένος θα συνεχίσω να "βλογάω" τα γένια μας μιας και Ο Gus είναι μάστορας, δικός μας τεχνίτης και άλλα πολλά!

Το επόμενο post μου σε αυτό το thread θα γίνει αφού αποκτήσω δικό μου kayfun και παίξω περισσότερο με τα φαινόμενα!

8)

Αποσυνδεδεμένος dimitris1167

• **
  • 316
« Απάντηση #44 στις: Μαΐου 05, 2017, 20:37 »
Επειδή πρόσφατα πήρα τον πρώτο μου επισκευάσιμο kfl + γνήσιο φυσικά και ψαχνω για δεύτερο ο φαινόμενο είναι σφιχτός τσιγάρισιος όπως ο καυφουν

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359774 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 991 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114189 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450009 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110663 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374714 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328076 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1062 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6422 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15277 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29335 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99882 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F