Λοιπόν, ας σας γράψω κι εγώ ένα μικρό σεντονάκι! Το SnowWolf mini μου έχει έρθει εδώ και 4-5 μέρες από το fasttech. Με το που άνοιξα το κουτί, μαύρη απελπισία! Πρώτο ξενέρωμα: το μοντάκι είχε κάποια, πολύ μικρά μεν, σημαδάκια και στις δύο πλαινές πλευρές. Δεύτερο ξενέρωμα: τα πλήκτρα έχουν
πολύ έντονο κουδούνισμα, με το χειρότερο να είναι αυτό του fire, που είναι πραγματική κουδουνίστρα! Τρίτο ξενέρωμα, και το χειρότερο: όταν άνοιξα το πίσω κάλυμμα, ο ένας μαγνήτης είχε βγει από τη θέση του, δεν είχε κολληθεί καν, και ήταν κολλημένος πάνω στον αντίστοιχο μαγνήτη στο σώμα του μοντ.
Πάνω στην ταραχή μου, ξεχνάω το θέμα της πολικότητας, παίρνω ο βλαμμένος μία
πανίσχυρη κόλλα, και κολλάω τον μαγνήτη στη θέση του στο κάλυμμα. Μόνο που τον κόλλησα ανάποδα, με αποτέλεσμα οι δύο μαγνήτες να απωθούνται πλέον, αντί να έλκονται!
Εννοείται ότι το πίσω κάλυμμα δεν έκλεινε πλέον και ήταν στον αέρα. Την κατάσταση έσωσε ένας φίλος ηλεκτρονικός. Την άλλη μέρα πρωί πρωί πάω με τον Χιονόλυκο. Στην αρχή προσπαθεί με θέρμανση, μπας και καταφέρει να λιώσει την κόλλα για να βγάλει τον μαγνήτη και να τον τοποθετήσει με τη σωστή πλευρά. Τζίφος, η κόλλα που είχα βάλει ήταν πανίσχυρη!
Τελικά, λύνει το housing των μπαταριών που βιδώνει με τέσσερις βίδες, τρεις μεγάλες και μία μικρότερη. Μετά με το κολλητήρι, ανοίγει μία μικρή τρύπα στο housing των μπαταριών από την πίσω πλευρά, μέχρι τον μαγνήτη. Μετά σπρώχνει τον μαγνήτη, που βγήκε ευτυχώς εύκολα, τον ξανάβαλε στη θέση του από την ανάποδη πλευρά, και όλα καλά, επιτέλους το πίσω κάλυμμα έμπαινε κανονικά στη θέση του.
Στη φωτό βλέπετε σε κόκκινο κύκλο τον μαγνήτη στο σώμα του μοντ που αναποδογυρίσαμε, για να κλείνει το πίσω κάλυμμα. Κάτω δεξιά, βλέπετε την βίδα που είναι κάτω ακριβώς από το στρογγυλό χαρτάκι με τον υποτιθέμενο έλεγχο ποιότητας! Θα έλεγα τώρα
καμιά βαριά κουβέντα για τον έλεγχο ποιότητας στα κινέζικα μοντάκια, αλλά θα με μπανάρει η Petra με τη μία!
Κρίμα που δεν σκέφτηκα να σας βγάλω μία φωτό με λυμένο το μοντάκι. Η κατασκευή του εσωτερικά είναι απίστευτη, κυριολεκτικά θηριώδης! Τα καλώδια από την πλακέτα στον πόλο 510 και στο housing των μπαταριών είναι
κτηνώδη σε μέγεθος, τουλάχιστον
δύο φορές πιο χοντρά από αυτά που έχει εσωτερικά το Reuleaux DNA200!
Αφού λύθηκε το πρόβλημα με τους μαγνήτες με το πίσω κάλυμμα, το επόμενο πράγμα που διόρθωσα ήταν το παίξιμο (τζόγος) του καλύμματος, που στο δικό μου κομμάτι ήταν αρκετά έντονο, με μεγάλο τζόγο όχι μόνο πάνω-κάτω, αλλά και δεξιά-αριστερά. Πέρασμα λοιπόν μαύρης μονωτικής ταινίας, για περίπου δύο τυλίγματα. Το πρόβλημα περιορίστηκε πολύ, αλλά και πάλι το πίσω κάλυμμα είχε λίγο τζόγο. Πέρασμα λοιπόν για δεύτερη φορά, και πάνω από το πρώτο τύλιγμα, μαύρης μονωτικής ταινίας για περίπου ένα-ενάμισι τύλιγμα. Αυτό ήταν! Το πίσω μου κάλυμμα είναι πλέον
άψογο, με μηδενικό τζόγο!
Το μόνο πρόβλημα πλέον που απομένει, είναι το έντονο κουδούνισμα στα πλήκτρα, που εννοείται ότι θα το φτιάξω κι αυτό, δεν υπάρχει περίπτωση να το αφήσω έτσι, μια και το μοντάκι το έχω λατρέψει κυριολεκτικά!
Πάμε να δούμε τι του έχω βάλει μέχρι στιγμής. Καταρχήν την Ατλαντίδα 1, με κεφαλή με Ni200 και έλεγχο θερμοκρασίας της vapeonly στα 0.25Ω και ρύθμιση στους 250 βαθμούς. Υγρό το Suzy 6 στα 6mg νικοτίνη. Πολύ καλό άτμισμα, με εξαιρετική γεύση, σταθερότατο σαν βράχος. Το μοντάκι το έκανα πιπίλα έτσι για ένα διήμερο, μέχρι που μου τελείωσε το υγρό.
Πάμε για λίγο στην οθόνη του μοντ. Πολύ ωραία, με μεγάλες ενδείξεις. Δεν έχω βγάλει ακόμα τη ζελατίνα, και η φωτεινότητά της είναι οριακή για ημερήσιο φωτισμό. Σε εσωτερικούς χώρους πάντως, ακόμα και με την ζελατίνα η φωτεινότητα της οθόνης είναι μια χαρά.
Ακόμα μία φωτό με την Ατλαντίδα 1.
Το μοντάκι σαν φινίρισμα και ποιότητα κατασκευής είναι σκέτο κουκλί, αλλά είπαμε, είμαι ερωτευμένος με τους Χιονόλυκους και τους συγχωρώ σχεδόν όλα τους τα κουσούρια!
Ότι ατμοποιητή και να του βάλετε πάνω, είτε στο χρώμα του ατσαλιού, είτε μαύρο, είναι χάρμα οφθαλμών. Εδώ με τον μεγάλο μαύρο TFV4. Με τη διπλή επισκευάσιμη κεφαλή στα 0.3Ω, και υγρό ένα φτιαχτό ενός φίλου, στα 45W. Σκέτη απόλαυση.
Κι εδώ με τον μεγάλο ατσάλινο TFV4. Το δέσιμό τους φοβερό, και ο μεγάλος TFV4 στα 24,5 χιλιοστά διάμετρο κάθεται οριακά πάνω στον μικρό Χιονόλυκο, χωρίς να εξέχει πουθενά. Με την μονή επισκευάσιμη κφαλή, στα 0,8Ω και στα 35W, με υγρό το Creme Royale του Danlucas στα 6mg νικοτίνη. Πολύ καλό άτμισμα, εξαιρετικά σταθερό.
Και εδώ μία φωτό από το πλάι. Ο μεγάλος TFV4 δεν εξέχει πουθενά, αλλά εάν βάλετε τον μεγάλο Subtank που είναι στα 25 χιλιοστά διάμετρο, θα εξέχει οριακά.
Πάμε στο επόμενο μοντελάκι μας, τον μαύρο TFV4 mini. Κεφαλή η εργοστασιακή με Ni200 και έλεγχο θερμοκρασίας στα 0.12Ω, και ρύθμιση στους 250 βαθμούς. Υγρό το HoneyBrew του Danlucas στα 6 mg νικοτίνη. Ο μικρός Χιονόλυκος έδινε τα ρέστα του, με
εξαιρετική γεύση στο υγρό, και έδινε το αχλάδι ελαφρά προβολικό. Κλείδωνε την αντίσταση στα 0.13Ω. Καρφί δεν μου καίγεται που δεν μπορώ να ρυθμίσω τα βατ στο TC, η εργοστασιακή ρύθμιση μου κάθεται πολύ καλά.
Κι εδώ άλλη μία φωτό με τον μαύρο TFV4 mini.
Πάμε και στους KFL+, πολύς κόσμος ατμίζει με δαύτους. Εδώ με τον έναν μου KFL+ με αντίσταση στα 1.1Ω και 13W με υγρό ένα φτιαχτό δικό μου. Άψογο βίδωμα και οπτικό δέσιμο. Είπαμε, ότι ατμοποιητή και να βάλετε στο SnowWolf mini, θα ταιριάζει μια χαρά οπτικά.
Και εδώ άλλη μία φωτό.
Αυτονομία, διαχείριση μπαταρίας, cut offΔεν έχω κάνει ακόμα ακριβείς μετρήσεις, αλλά το μοντάκι φαινεται να κάνει αρκετά καλή διαχείριση της μπαταρίας του, ιδιαίτερα στο variable wattage mode. Με έλεγχο θερμοκρασίας τρώει τη μπαταρία με πιο γρήγορο ρυθμό, νομίζω ότι δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Χωρίς TC, ακόμα και στα 40-50W να ατμίζετε, νομίζω ότι με δύο καλές και δυνατές μπαταρίες θα βγάλετε όλη τη μέρα, ακόμα και αν το κάνετε πιπίλα. Εγώ ούτε καν το συζητάω για άλλη μπαταρία, του έχω αγοράσει δύο LG HG2 αποκλειστικά για πάρτι του, μια και το θέλω το μοντάκι συνεχώς ετοιμοπόλεμο.
Παρόλα αυτά, το μοντάκι μου επιφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη στη θύρα USB, μια και φορτίζει στα
0.73Α όπως βλέπετε στη φωτό, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και η LG HG2 θα είναι πλήρως φορτισμένη μέσα σε τέσσερις ώρες, ακόμα και από εντελώς άδεια. Πολύ καλά θα έλεγα.
Εξαιρετικά τα πηγαίνει το μοντάκι και στο cut off. Με τον TFV4 mini και TC στους 250 βαθμούς, όταν ο μετρητής κάτω και από το 10% φόρτιση, και όταν πλέον η τζούρα δεν μπορούσε να βγει σταθερή, έβγαλα την LG HG2 και τη μέτρησα στο πολύμετρο. Πήρα
3,25V πράγμα που σημαίνει ότι ο μικρός Χιονόλυκος πρέπει να έχει το cutoff στα
3.2V. Εξαιρετικά.
ΡεύματαΔυστυχώς, όπως το είχα υποψιαστεί, το SnowWolf mini και το ELE P70 φοράνε την ίδια ακριβώς πλακέτα. Το κουφό λοιπόν επαναλήφθηκε, όπως ακριβώς είχε γίνει και με το P70. Βάζω το βολτόμετρό μου και ενώ ο ατμοποιητής δουλεύει κανονικά, δεν παίρνω
απολύτως καμία ένδειξη στο βολτόμετρο, που μένει εντελώς σβηστό.
Αφού δεν πηγαίνει λοιπόν ο Μωάμεθ στο βουνό, θα πάει το βουνό στον Μωάμεθ,
έχω δοκιμάσει ήδη με το πολύμετρο απευθείας στους πόλους του ατμοποιητή και μπορώ να μετρήσω τα βολτ, οπότε μόλις κάνω τις μετρήσεις θα σας ανεβάσω τα αποτελέσματα.
Να μην ξεχάσω να αναφερθώ στον απλά
καταπληκτικό πόλο 510 του μικρού Χιονόλυκου, που είναι ακριβώς ίδιος με αυτόν του μεγάλου Χιονόλυκου. Πολύ βαθύς, με ατέλειωτο βίδωμα, πράγμα που σε κάνει να νιώθεις σιγουριά ότι όλοι οι ατμοποιητές θα βιδώσουν άψογα και με μηδενικό κενό.
Αυτά τα λίγα από μένα, εύχομαι να μη σας πήρε ο ύπνος, διαβάζοντας το σεντόνι...