Την καλύτερη ενημέρωση ever την πήρα από εδώ.
Καταρχήν, μια και η δουλειά μου έχει να κάνει με κινούμενη εικόνα, θεωρώ τραγικό να βλέπω κάποιον να χάνει τα λόγια του, να χρονοτριβεί ή να λέει άσχετους χαριεντισμούς (να μη μιλήσω για το look πολλών, που θυμίζει ταλιμπάν) για να πάρω στο τέλος του μισάωρου μια πληροφορία που θα μπορούσε να μου την είχε δώσει στα 2 λεπτά.
Βίντεο 30 λεπτών για να δω αν είναι καλός ένας ατμοποιητής; Ούτε κατά διάννοια! αν ήταν 5λεπτα τα βιντεάκια μπορεί.
Δυο τρεις φορές που τα έψαξα για να δω στησίματα και γάνιασα μέχρι να βρω στο μισάωρο το μονόλεπτο που με ενδιέφερε.
Και βέβαια ούτε που ξέρω τι πρεσβεύει ο καθένας και πόσο καλός είναι και τι συμφέροντα παίζουν από πίσω. Πολύ σημαντικό - δεν υπάρχει αντίλογος ή δεύτερη άποψη. Και βέβαια, έχω την άποψη ότι πλέον οι youtubers έγιναν περισσότερο celebrities και λιγότερο δοκιμαστές, με αποτέλεσμα το προιον να περνάει σε δεύτερη μοίρα.
Αντίθετα, εδώ η πληροφορία είναι συμπυκνωμένη. Κείμενο, φωτό, άντε κι ένα μικρό βιντεάκι. Σε 5 λεπτά έχω πάρει όλη την πληροφορία και ανατρέχω σ΄αυτήν όποτε θελήσω. Ξέρω λίγο πολύ τα άτομα που γράφουν, ξέρω τις προτιμήσεις τους και τα φιλτράρω ανάλογα. πχ αν μου πει ο Zarko που ατμίζει τον Βεζούβιο πριν την έκρηξη ότι ένα μοντ είναι αδύναμο δεν θα το θεωρήσω ντε και σώνει αδύναμο, εκτός αν το γράψει κι ο aragiannis. Αντίθετα, αν δω να γράφει ο Zarko οτι ένα μοντ είναι πανίσχυρο, ξέρω ότι ναι, σίγουρα είναι.
Και βέβαια υπάρχει διάλογος και αντίλογος, ώστε μέσα από την εμπειρία όσων δοκίμασαν κάτι να βγάλω το τελικό συμπέρασμα.
Ειδικά σε παρουσιάσεις προιόντων από εταιρίες, όπου με το καλημέρα στο νήμα υπάρχουν 3 παρουσιάσεις, εντοπίζω πιο εύκολα τα αρνητικά ή τα θετικά, μια και λίγο πολύ θα επισημανθούν σε τουλάχιστον 2 από τις 3 παρουσιάσεις.
Πραγματικά, απορώ που έχουμε το καλύτερο εργαλείο στα χέρια μας κι εμείς ψαχνόμαστε αλλού!