Σαν μέλος του φόρουμ για αρκετά χρόνια, σαν από εκείνους που ψυχαγωγουνται καθημερινά από αρκετούς reviewers στο YouTube, σαν μέλος αρκετών ομάδων στο Facebook αλλά και ενεργός διαχειριστής μιας εξ αυτών, έχω καταλήξει.
Σαν το φόρουμ τίποτα για όποιον θέλει πραγματικά να μάθει. Φυσικά και εδώ παίζουν υπερβολές σε κάποια παρουσίαση, κι από εμένα τον ίδιο δεν το αρνούμαι. Όχι εσκεμμένα αλλά από μεγάλο ενθουσιασμό θα έλεγα.
Για όλα τα υπόλοιπα θέματα όμως, όποιος θέλει να μάθει ας εμπιστευτεί το φόρουμ. Γιατί ο γραπτός λόγος αν και απροσωπος και άχρωμος κάπως, καταφέρνει να σε κρατάει περισσότερο στην ουσία και όχι στο φόντο και τις λοιπές φανφάρες.
Το YouTube απ'την αλλη σου δίνει την ζωντανή εικόνα, την κίνηση, ένας έμπειρος μπορεί να δει και να κρίνει από μόνος του. Δεν περιμένω πια τον Jai Haze να με πείσει ή να με αποθαρρύνει από την αγορά ενός mtl rta όταν ο ίδιος θα τον στήσει με σύρμα για Kennedy 25άρη.
Όμως θα δω την κινούμενη εικόνα, τη τζούρα, θα ακούσω το airflow και τελικά θα έχω μια πιο σφαιρική άποψη ώστε να κρίνω αν θα μου κάνει η όχι το προϊόν. Φυσικά μπορεί να αποκλίνει το αποτέλεσμα στην πράξη αλλά οκ, καταφερα να μαζέψω τεράστια πληροφορία κι απλώς κάποια πράγματα τα κατάλαβα λίγο διαφορετικά. Δεν ισχύει πάντα όμως, τις περισσότερες φορές ο έμπειρος ατμιστής καθοδηγείται πολύ σωστά ακόμα κι αν ο reviewer είναι σαν τον Haze.
Δεν μπορώ να παραβλεψω επισης το γεγονός ότι την πρώτη μου αντίσταση την έστησα στον Kayfun lite plus παρακολουθώντας πολύ προσεκτικά τον Ρένο εν ετοι 2013.
Οι ομάδες του fb.. ασ' τα να πάνε. Κι ας ανήκω πολύ ενεργά σε μια από αυτές. Πολύ κατινιά, κλίκα, θεαθήναι, οπαδισμός, ντίβες.. Αν αρχίσω να ξεδίπλωνω το τι έχουν δει τα μάτια μου τόσα χρόνια δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Υπάρχουν κι εκεί τα θετικά όπως γνωριμίες, παρέες, καφέδες (ειδικά εδώ στην επαρχία πάμε πολύ δυνατά σε αυτό το κομμάτι ) αναγνωρισιμότητα. . Αλλά από πραγματική μετάδοση γνώσης περιορισμένα πράγματα.
Αρκετές φωτό και βίντεο μεν, τα περισσότερα δε είναι του στυλ "δείτε με τι ατμοποιητάρα κυκλοφορώ" ή "πάρτε ένα ντουμάνι για την ομάδα και καμαρώστε δύναμη που αντέχουν τα πνευμόνια μου"..
Τα κάνω και εγώ ενίοτε χαβαλεδιάζοντας με τους γνωστούς μου, κι ας το μισώ αυτό το πράγμα το κάνω για να μη χαλάω "την παρέα" που λένε.
Αμ η μόδα με τα Vape Models.. Ναι ναι αυτή που κάποια καταστήματα δωρίζουν υγράκια στα ομορφοκόριτσα με σκοπό να πάρει η σελφυ σβάρνα τις ομάδες με το υγράκι στο χέρι. Αφού φυσικά το στήσιμο και το μακιγιαρισμα θα σε κάνει να σταθείς έτσι κι αλλιώς για ώρα μπροστά στο συγκεκριμένο ποστ..
Πάντως ακομα και αυτές γίνονται ανετα μέρος της καθημερινότητας ενός ατμιστή εφόσον το επιθυμεί. Αν γυρεύει για εμπλουτισμό γνώσης ας στραφεί όμως αλλού για αρχή..
Αναφέρθηκα στα παραπάνω με τη σειρά της προσωπικής μου προτίμησης.
Σίγουρα όλα κάτι έχουν να προσφέρουν σε όποιον θέλει να μαζεύει εμπειρία. Γνώση, ψυχαγωγία, κλπ κλπ. Κάποια λιγότερο και κάποια περισσότερο εστιάζοντας ανάλογα στον τομέα που μας ενδιαφέρει.
Κάποια τράβανε τους σοβαρούς ανθρώπους, κάποια τους πιο χαβαλεδιάρηδες, κάποια αλλά πάλι τους πιο "πονηρούληδες - με όποια έννοια της λέξης" για να το θέσω κόσμια σχετικά.
Αλλά δυστυχώς όπως κάθε χώρος έχει κι αυτός τους καλούς και τους κακούς του. Όπου κι αν κοιτάξεις τελικά.
Και ευτυχώς από την άλλη, οι οθόνες μας διαθέτουν πλέον άπειρες επιλογές για τον καθένα από εμάς ξεχωριστά.