Αφού περίμενα μήπως το παρουσιάσει κανένας πιο ειδικός από εμένα πήρα τελικά την απόφαση να το κάνω εγώ.
Κατασκευάζεται από την KOOPOR (
www.koopor.com) η οποία απ'ότι λέγεται είναι θυγατρική της SMOK.
Έχει τις δύο κλασικές λειτουργίες μεταβλητής ισχύος V-Watt από 1 έως 60 watt και λειτουργία ελέγχου θερμοκρασίας TC.
Στην λειτουργία TC υποστηρίζει σύρματα Νι200 και Τι. Με την αναβάθμιση λογισμικού υποστηρίζει και SS σύρμα. Στην λειτουργία TC δεν μπορείς να ρυθμίσεις τα watt αλλά έχει τρεις προκαθορισμένες επιλογές:
1. soft στην οποία δίνει 6 έως 40w μέχρι να φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία που έχουμε ορίσει
2. normal στην οποία δίνει 6 έως 50w και
3. hard στην οποία δίνει 6-60w
Λειτουργεί με μια 18650 μπαταρία και έχει θύρα usb η οποία όμως χρησιμεύει μόνο για την αναβάθμιση λογισμικού και όχι για φόρτιση.
H συσκευή έρχεται σε ένα ωραίο κουτάκι , και μαζί δίνεται και μια πορτοκαλί θήκη από σιλικόνη.
Τα βασικά χαρακτηριστικά της συσκευής είναι:
Material: Zinc Alloy and Stainless Steel
Colour: Silver, Black
Output Power: 1W-60W
Resistance Range: 0.06Ω—2.0Ω (TC Mode)
0.1Ω—3.0Ω (VW Mode)
Δεν θα επεκταθώ σε περαιτέρω λεπτομερή περιγραφή της λειτουργίας του και του menu του αφού στο Υou Τube κυκλοφορούν πολλά βίντεο από reviewers. Ενδεικτικά παραθέτω δύο από αυτά:
[youtube]luvmevhLONk[/youtube]
[youtube]G5vKCMczUTk[/youtube]
Εντυπώσεις :Έχω το μοντάκι ακριβώς ένα μήνα και δυστυχώς η άποψη μου γι'αυτό δεν είναι ιδιαίτερα καλή. Θα ξεκινήσω λέγοντας τα θετικά (αυτά που εμένα μου άρεσαν και ίσως κάποια να είναι υποκειμενικά)
1. Είναι στιβαρό σαν κατασκευή και βολικό στο χέρι.
2. Στην λειτουργία VW αποδίδει απροβλημάτιστα με καλά ρεύματα.
3. H τιμή του είναι αρκετά καλή.
4. Η μπαταρία αλλάζει πολύ εύκολα με μαγνητικό πορτάκι.
5. Δίνει την δυνατότητα καθορισμού του Temperature Coefficient του σύρματος Νι200 όχι όμως και του Τι (αυτό διορθώθηκε με το πρώτο upgrade)
Ας περάσουμε τώρα στα αρνητικά:
1. Τα κουμπιά κουδουνίζουν αν κουνήσουμε έντονα το μοντ
2. Η διαχείριση της μπαταρίας πρέπει να είναι από τις χειρότερες που κυκλοφορούν. Σε VW λειτουργία με 11w και αντίσταση 1,5Ω δεν βγάζω ολόκληρη ημέρα.
3. Παρότι έχει θύρα usb μόνο για αναβαθμίσεις και όχι για φόρτιση αυτή δεν λειτουργεί όπως σε όλα τα άλλα αναβαθμίσιμα μοντ που κυκλοφορούν. Δηλαδή δεν συνδέεις το μοντ στον υπολογιστή σου και εγκαθιστάς το νέο λογισμικό. Αφού η εταιρία, μετά από πολλά παράπονα κατόχων του μοντ, έβγαλε την πρώτη αναβάθμιση, μας κοινοποίησε ότι αυτή μπορεί να γίνει μόνο με εξειδικευμένο εξοπλισμό και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να στείλουμε το μοντ στους αντιπροσώπους να μας το κάνουν. Φυσικά η αναβάθμιση είναι δωρεάν αλλά τα μεταφορικά ΟΧΙ.
4. Η Koopor είναι εταιρία για γέλια όσον αφορά το customer support. Δεν μου απάντησε ποτέ σε ερωτήματα που της έστειλα.
Βάζω λοιπόν κλείνοντας το μόνο review του μοντ το οποίο λέει πραγματικά τα προβλήματα του μοντ. Δυστυχώς όλα τα άλλα reviews που είδα (και δεν είναι λίγα) το εκθιάζουν γεγονός που πραγματικά με προβλημάτισε, αφού και εγώ πριν το αγοράσω τα είχα συμβουλευτεί. Ήμουν άτυχος και δεν είχα δει αυτό το review
[youtube]-KSA-61mIHA[/youtube]
[youtube]-YBVLHFpdms[/youtube]