Αποδεκτή και η δική σου άποψη, αλλά τα περι απόλαυσης του καπνίσματος αφορούν μόνο έσενα, δεν ισχυουν ούτε για μένα ούτε και για πάρα πολλούς ατμιστές που δε θέλουν να ξαναδούν κανονικό τσιγάρο ούτε ζωγραφιστό μπροστά τους. Όποτε καλό είναι να αποφεύγεις τις γενικεύσεις.
Από την άλλη να επαναλάβω ότι η συγκεκριμένη συσκευή είναι πιο βλαβερη απο το ηλεκτρονικό τσιγαρο σε βαθμό που δε γνωρίζουμε, αλλά θά μάθουμε σύντομα. Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση προφανώς μεταξύ τους γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο. Οπότε δεν μπορείς εσύ ο ίδιος να τα τσουβαλίζεις μαζί λέγοντας "ειτε το ενα, ειτε το αλλο, μικρότερη ζημιά κάνουν", αυτοαναιρεισαι.
Και επειδή ακριβώς είμαστε ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι και χρησιμοποιούμε τη λογική μας μπορούμε να απορρίψουμε και να καταδικάσουμε κατα το δοκούν ότι υπαγορεύει η κριτική μας σκέψη. Και η δική μου λέει όπως προείπα σε προηγούμενο ποστ ότι ο επεξεργασμένος καπνός που χρησιμοποιείται στη συγκεκριμένη συσκευή πολύ πολύ πιθανά να περιέχει χημικές ουσίες επικίνδυνες για την υγεία που δε χρειάζεται απαραίτητα καύση για να τις προσλάβεις. Το έχουν μελετήσει εκεί στην Philip Morris το θέμα λέμε καιρό τώρα, εχει πέσει πολύ χρήμα. Αυτά λέει η δική μου λογική και το καταδικάζω και το απορρίπτω με συνοπτικές διαδικασίες. Τώρα εσύ κάνε ότι σου υπαγορεύει η δική σου λογική.
Πρωτον, επειδη μαλον εκει αναφερεσε οταν ειπα ''τιποτα δεν θα σου προσφερει την αισθηση του κανονικου καπνου'' δεν ειναι γενικευση για εσενα η εμενα η οποιονδηποτε, ειναι η λογικη κοινη πραγματικοτητα, δεν θα εχεις την ιδια αισθηση οταν εισαι μεθυσμενος και την ιδια αισθηση οταν εχεις πιει μισο ποτηρι κρασι, καπου υπαρχει μια διαφορα, απλη φυσικη, και ναι
ισχυει για ολους, ανεξαιρετως.
Επειτα δεν ''τσουβαλισα'' μαζι τιποτα, ουτε τα εβαλα μαζι, το ξεκαθαρισα απο την αρχη αυτο, απλα ειπα αλλη μια κοινη και λογικη αληθεια γιατι και το ηλεκτρονικο τσιγαρο και το iqos ή το οποιοδηποτε iqos το θελουμε δε το θελουμε λιγοτερη ζημια σου κανουν απο τη καυση του καπνου, τωρα, επειδη μιλαμε και λογικα, το λιγοτερο εχει και ενα βαθμο, το ποσο λιγοτερο κακο θα σου κανει το καθενα ξεχωριστα εχει και ενα βαθμο, απλως ειπα να μη το αναλυσω τοσο γιατι πιστεψα πως ημουν αρκετα κατανοητος αλλα τελικα επεσα εξω. Δικο μου λαθος.
Και οχι επετρεψε μου να διαφονισω καθετα πως επειδη ακριβως οπως επανελαβες μετα απο μενα πως ειμαστε ανοιχτομυαλοι ανθρωποι γι αυτο το λογο δεν καταδικαζουμε και δεν αποριπτουμε απολυτως τιποτα
παρα μονο για τον εαυτο μας, γιατι οταν γενικευετε αυτος ο ''καταδικασμος'' και βγαινει προς τα εξω η μπαλα περνει ολους τους υπολοιπους που καλιστα θα μπορουσαν και οι ιδιοι να καταδικασουν το ηλεκτρονικο τσιγαρο ακριβως επειδη αυτο υπαγορευει η κριτικη τους σκεψη οπως λες αλλα δεν ειναι καθολου ετσι.
Τωρα τα υπολοιπα περι επικυνδινων ουσιων που εμπεριεχοντε μεσα στο καπνο και τα σχετικα, δεν χρειαζετε να σχολιασω κατι, βεβαιως και συμφωνω απολυτα μαζι σου, τουλαχιστον μονο σε αυτο το κομματι, δεν ειπα ποτε το αντιθετο. Αν το ελεγα, θα αλλαζα ολοκληρη την ιστορια.
Γνωμη μου ειναι να αρχισουμε να βλεπουμε λιγο περισοτερο ελευθερα και δημοκρατικα τα πραγματα, αυτο πιστευω πως θα ανοιγε καινουριους προς το καλο παντα οριζοντες στην ανθρωπινη επικοινωνια αντι να ''καταδικαζουμε και να απορριπτουμε''
Εξαλλου, οταν καταδικαζεις και αποριπτεις τη γνωμη και τα
πιστευω του συνανθρωπου σου, ειναι σαν να
αποριπτεις τον ιδιο τον ανθρωπο σαν φυσικη υποσταση και οχι μονο, και αυτο ειναι ακραιο και απανθρωπο απο μονο του, αυτο τα λεει ολα νομιζω.
Ελπιζω τωρα να εγινα λιγο περισοτερο κατανοητος και κλεινω τη συζητηση με αυτο. Εξαλλου ουτε προσωπικα συμφεροντα εχω, ουτε να χωρισω και κατι με τον οποιονδηποτε συμφορουμιτη και πανω απ' ολα συνανθρωπο.
Παντα με φιλικη προθεση.