Σήμερα που έχω ρεπό και βρήκα χρόνο, κάνω το review για τον κλώνο 316L της
KGOTECH...
Όπως ανέφερα χθες βράδυ, τον παρέλαβα χθες νωρίς το μεσημεράκι από
http://www.desire-ecig.com/ όπου είχα βάλει παραγγελία από 11/5. Παρ'ολο που είχε αναφερθεί από τον συμφορουμίτη belgos αρκετές φορές σε τούτο το νήμα, εγώ ήδη τον είχα βρεί από μόνος μου στο Google τυχαία ψάχνοντας κάτι άλλο περι V4 γενικά. Απλά, με τις τόσες αναφορές του belgos συν την παρότρυνση του για επιβεβαίωση ότι δεν θα το μετανιώσω, έτσι και έβαλα παραγγελία από το εν λόγω website...
Έρχεται συσκευασμένος σε αυτό το κουτάκι, το οποίο είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΟΣ με του γνήσιου, μόνο που απλά δεν έχει στο πλάι το αυτοκολλητάκι γνησιότητας με το serial number...
Μέχρι και το αφρολέξ όπου είναι τοποθετημένα ο ατμοποιητής και τα υπόλοιπα εξαρτήματα, είναι ίδια με το γνήσιου...
Η "κλασσική" αφισσούλα που συναντάμε και στον γνήσιο και περιγράφει ένα προς ένα όλα τα εξαρτήματα του ατμοποιητή (στη φωτό και ο ατμοποιητής "δεμένος" με το γυάλινο τανκ)...
Και εδώ ο ατμοποιητής λυμένος με όλα τα εξαρτήματά του σε παράταξη (ΟΚ, την βάση την έχω δεμένη γιατί τον χρησιμοποιώ ακόμα), καθώς και φαίνεται πάνω στο κουτάκι και το manual του ατμοποιητή το οποίο είναι στα αγγλικά και στα γερμανικά, όπως ακριβώς πάλι και στον γνήσιο...
Το φινίρισμά του πολύ καλό. Τα μέταλλά του εξίσου πολύ καλά. Ίσως καλύτερα και από τον Infinite αλλά και από τον Tobeco. Το 316L ανοξείδωτο ατσάλι κάνει αμέσως την διαφορά και οπτικά αλλά και στην αφή (ίσως να το αδικούν και οι φωτό λίγο). Ειδικά από κοντά, είναι εμφανέστατη η διαφορά! Τα σπειρώματα "βουτηρένια" (όπως συνηθίζουμε να λέμε) όλα. Θα ήθελα όμως λίγο σε κάποια σημεία να ήταν λίγο πιο καλοδουλεμένα, γιατί σε κάποια μέρη και εκεί που τελειώνουν τα σπειρώματα δεν έχει περαστεί το τελικό γυάλισμα από το CNC με αποτέλεσμα να είναι λίγο "σαγρέ" και να μπορεί να σχίσει το δέρμα ή να μαγκώσει λίγο χαρτί όταν τον σκουπίζουμε μετά από πλύσιμο...
Το ατσάλινο τανκ...
Και το πολυκαρβονικό τανκ...
Και τελικώς, για μία όμορφη και ολοκληρωμένη εικόνα, "δεμένος" και "ντυμένος" ολόκληρος στην full SS εκδοχή του...
Εν κατακλείδι, ένας από τους καλύτερους κλώνους (μην πω ο καλύτερος, γιατί δεν έχω άποψη για τον Ivogo, καθώς δεν έχουν συγκριθεί δίπλα-δίπλα από κοντά) της αγοράς με πολύ χαμηλή τιμή. Μαζί με το κουτάκι του, μου στοίχισε περίπου κοντά στα €21.00, γιατί το κουτί πάει έξτρα κανονικά, περίπου δηλ. €2.00-€2.50 (δεν θυμάμαι ακριβώς). Και όπως είπα και χθες, έβαλα την επιλογή First-Class Registered Air Mail που είναι περίπου +€4.00...
Οπότε συνολικά βγήκε γύρω στα €25.00...
Στην συσκευσία (επειδή παρέλειψα να το πω στην αρχή), έρχεται κομπλέ μαζί και με έξτρα ανταλλακτικά o-rings, βίδες και το κλασσικό διπλό κατσαβιδάκι-μπρελόκ, μαζί και με 2 pads (φύλλα) από οργανικό βαμβάκι, προσεγμένα μέσα σε ημιδιάφανο σακκουλάκι...
Προβλήματα:
Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα, ήταν με το πλαστικό δαχτυλίδι (part No7), το οποίο ενώ κανονικά πρέπει να είναι σε πάχος 1 χιλιοστό, αυτό ήταν κοντά στο 1,2 με 1,3 χιλιοστά. Το έξυσα λίγο με την λίμα για να λεπτύνει, το έφτασα ακριβώς στο 1 χιλιοστό και δουλέυει "βούτηρο" και εντελώς απροβλημάτιστα το άνοιγμα-κλείσμο των υγρών...
Θέμα "ασανσέρ" με το ελατήριο και την μέτρηση της αντίστασης, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ...
Θέμα (μέχρις στιγμής μιας και είναι η 1η-2η μέρα ακόμα) με διαρροή κάτω από το deck στο επίμαχο και "πολυπόθητο" o-ring (part No16), πάλι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ...
Αυτό ήταν το πρώτο μου review στο φόρουμ. Δεν ξέρω αν είναι εντελώς λεπτομερές, αλλά ελπίζω να βοήθησα και να πήρατε μία γεύση-εικόνα του
KGOTECH Kayfun V4...
Αν έχω ξεχάσει κάτι, θα το αναφέρω στην πορεία, είτε σαν edit του παρόντος, είτε σαν έξτρα σχόλιο στο νήμα..
Για όποιον φίλο/φίλη θέλει να τον αγοράσει, θα τον βρεί
εδώ...
Παρακάτω στα συνημμένα αρχεία, παραθέτω και δύο φωτό του δικού μου σταθερού (και απροβλημάτιστου) στησίματος της φιτιλοαντίστασης...