Kayfun v4 by tobecoκαι v4 γενικότεραΤον έχω στα χέρια μου εδώ και 10 μέρες περίπου και έχει γίνει ο βασικός ατμοποιητής μου.
Η παραγγελιά.Είχα παραγγείλει από την gearbest (ακόμα περιμένω) διαβάζοντας την προσφορά στο forum (11-12-14), αλλά όταν η vapesin.gr έφερε αυτόν δεν άντεξα και τον πήρα. Ο άτμο ήρθε πεντακάθαρος και στημένος όπως ακριβώς τα λένε και οι υπόλοιποι που αγόρασαν από vapesin
.
Πριν τον γεμίσω τον έλυσα πρώτα λίγο να δω πως ρυθμίζουμε υγρά και αέρα. Δεν εμβάθυνα (κακώς) επειδή βιαζόμουν να τον δοκιμάσω.
ετσι τον λύνω για να τον πλύνω μια φορά την εβδομάδα.Η δοκιμή.Δεν είχα ξαναδοκιμάσει kayfun (πάλι κακώς) και δεν μπορούσα να καταλάβω το hype. Από την αρχή με εντυπωσίασε με την ισορροπία μεταξύ γεύσης, χτυπήματος και ντουμανιού που προσφέρει και μετά από 10 μέρες χρήσης δεν έχω αλλάξει γνώμη. Κάθε βράδυ σχεδόν αλλάζω setup για να δω τι μου ταιριάζει καλύτερα.
Το στήσιμο. Εχω βάλει αντιστάσεις από 1.2 εώς 2 Ωμ χρησιμοποιώντας kanthal 32αρι και τιτάνιο 20άρι. Ολα μου τα σεταρίσματα τα κάνω με rayon και ότι κι αν έχω κάνει δεν είχα κανένα πρόβλημα. Είτε λίγο βαμβάκι, είτε πολύ, είτε microcoil είτε απλό όλα δουλεύουν όπως πρέπει χωρίς υπερτροφοδοσία ή καμένα. Σε δύο περιπτώσεις μονάχα είχα θέμα, μία φορά με αντίσταση τιτανίου έκανα πολύ αραιές τις σπείρες και δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα από θέμα ντουμανιού και γεύσης και άλλη μία πάλι με τιτάνιο που είχα hot spot (ακουμπούσαν 2 σπείρες).
Το μόνο που έχω διαπιστώσει πως πρέπει να κάνω για να μου αρέσει περισσότερο είναι να αφήνω ελεύθερη τη μία τρύπα εισαγωγής υγρού σε κάθε πλευρά του deck (το είδα στο site της svoemesto). Αυτό για κάποιο λόγο επιρρεάζει και τη αίσθηση της τζούρας, σαν να γίνεται πιο αεράτη.
Θέματα (προβλήματα).και οι λυσεις τους όπου υπάρχουν.Η ρύθμιση του αέρα εμένα προσωπικά με χαλάει. Εγώ είμαι από αυτούς που θέλουν άλλα το πρωί και άλλα το βράδυ. Την θέλω πιο σφιχτή και σε χαμηλότερα βατ το πρωί και πιο αεράτη το βράδυ. Επειδή όμως πρέπει να λύσεις βίδα για να την πειράξεις την έχω μονίμως εντελώς ανοιχτή. Δεν έχω δοκιμάσει να βγάλω εντελώς το βιδάκι ρύθμισης του αέρα. Αυτό που κάνω όταν θέλω πιο σφιχτή τζούρα είναι να κλείνω με το δαχτυλο κάποιες από τις 4 τρύπες εισαγωγής αέρα.
Οταν τον πρωτοπήρα κάθε φορά που έκλεινα την εισαγωγή υγρού για να ξαναγεμίσω, γέμιζα υγρά στα χέρια. Ούτε μπορούσα να τον αφήσω στο πλάι. Επίσης το κάτω δαχτυλίδι (αυτό που ξεβιδώνουμε για να κλείσουμε τα υγρά) έπαιζε λίγο ακόμα και όταν ήταν πλήρως σφιγμένο. Λύνωντας εντελώς το κάτω μέρος διαπίστωσα πως η βίδα που συγκρατεί το δαχτυλίδι εισαγωγής αέρα με τη βάση ήταν λίγο λάσκα. Το έσφιξα καλά και δεν ξαναείχα θέμα.
Τέλος αυτό που δεν μου αρέσει είναι το σχέδιο στο driptip. Αν και οπτικά είναι όμορφο (υποκειμενικό), πρακτικά νομίζω πως είναι δυσκολότερο να το διατηρήσεις καθαρό.
το βιδάκι αυτό μου έκανε τη ζημιά με τις ψιλοδιαρροέςη ρύθμιση αέρα εντελώς ανοιχτήΤο κάτω μέρος συναρμολογημένοΣυγκρίσεις - ΔιαπιστώσειςΕχω στη κατοχή μου τους fogger v4 (ελλάδα), orchid v4 κλωνο(ft), rose v2 κλώνο(ft).
Σε σχέση με τον fogger ο kayfun είναι πιο εύκολος στο στήσιμο (πολύ) ακόμα κι αν στήσεις τον fogger με μονή αντίσταση. Ο fogger αν κάνεις λάθος στο βαμβάκι έχεις πλυμμήρα. Επίσης ο ατμός στον kayfun είναι πιο δροσερός αν και έχει πιο σφιχτή τζούρα. Από θέμα ποιότητας κατασκευής ο κλώνος της tobeco είναι καλύτερος από τον original fogger.
Η σύγκριση με τον orchid είναι άνιση. O orchid είναι σαν dripper με τανκ. Δεν τον έχω δοκιμάσει με μία αντίσταση για να έχω σύγκριση όμως η τζούρα του είναι ότι πιο αεράτο έχω κάνει σε τανκάτο. Παρόλα αυτά η γεύση του kayfun είναι πιο πολύ στα μέτρα μου. Ποιότητα κατασκευής ίση.
Οσον αφορά kayfun vs rose v2. Αν και ο κλώνος μου rose βγήκε κάτω του μετρίου κατάφερα να τον στήσω επιτυχώς και έπαθα πλάκα από τη γεύση του (κεραμικό;). Ο kayfun έχει σαφώς πιο αεράτη τζούρα και ασύγκριτα πιο εύκολο στήσιμο. Η ποιότητα κατασκευής δεν συγκρίνετε. Ο rose μου είναι για τα μπάζα. O kayfun μου είναι στολίδι.
Τελικά;Είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτή την αγορά. Περιμένω και τον gearbest και θα επανέλθω με συγκριτικό. Αν βγει ικανός θα είμαι πολύ - πολύ χαρούμενος. Είμαι τόσο ευχαριστημένος που με κάνει να απορώ πόσο καλύτερος μπορεί να είναι ο original.