Πριν 2 ώρες μου ήρθε η CLR κεφαλή.
Αν και από τις φωτογραφίες και το videακι μου φαινόταν πιο μεγαλή από την κανονική εργοστασιακή, τελικά έχει το ίδιο ακριβώς μέγεθος. Ξέρω, δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική, αλλά για κάποιο λόγο είχα την εντύπωση - και το φόβο - ότι είχαν κάνει κάποια πατατιά και την είχαν σχεδιάσει να ταιριάζει μόνο στον καινούριο atomizer των 4ml.
Έχει εγκατεστημένο ένα spaced coil, 2,5mm διάμετρο με 6 σπείρες, που ο μετρητής μου το δείχνει 1,2ohm (ακριβώς όσο μου δείχνει και τις εργοστασιακές δλδ), και η αντίσταση είναι όλη kanthal (28 gauge σύμφωνα με το steam engine και το... μάτι μου) χωρίς NR ποδαράκια. Έχουν πραγματικό βαμβάκι για φυτίλι, το οποίο το αντικατέστησα χωρίς να το δοκιμάσω γιατί μου φάνηκε πολύ λευκό - μπορεί δλδ να έχει γίνει λεύκανση και να αφήνει βαμβακίλα στην αρχή, οπότε έβαλα κατευθείαν Koh Gen Do.
Δεν την ξαναέφτιαξα την αντίσταση, η εγκατεστημένη μου φάνηκε μια χαρά. Το να περάσεις καινούριο βαμβάκι είναι πολύ εύκολο - πιο εύκολο από ότι στις OCC κεφαλές της Kanger, για όποιον έχει δοκιμάσει. Το να ξαναφτιάξεις την αντίσταση μου φαίνεται εξίσου εύκολο - η εσωτερική διάμετρος της κεφαλής είναι σχετικά μεγάλη και επειδή το "καπάκι" της ξεβιδώνει έχεις πολύ χώρο για να την "κεντράρεις" όπως πρέπει αφού την σφινώσεις με το καρφάκι. Παρεμπιπτόντως, και αυτή ξεβιδώνει από την βάση και μένει κολλημένη στην καμινάδα όταν ανοίγεις το atomizer οπότε προσοχή.
Αυτό που μου φαίνεται πραγματικά άχρηστο είναι το liguid control ring. Αφού βιδώσεις το καπάκι, τα παραθυράκια για το βαμβάκι είναι αρκετά μικρα - παίρνει υγρό άνετα με την πρώτη, κανένα dry hit - αλλά δεν μπορώ να φανταστώ γιατί κάποιος θα τα ήθελε μικρότερα. Χρησιμοποιώ 50/50 υγρό και δεν φαίνεται να πλυμμηρίζει. Για την ακρίβεια, παίρνει υγρό ακριβώς όπως πρέπει με την πρώτη προσπάθεια.
Από γεύση, είναι καλή, μου φαίνεται λίγο πιο "σκληρή" από την γεύση της εργοστασιακής (την οποία όμως την έχω ξανατυλιξει με Fiber Freaks No.2) και ίσως ο ατμός να είναι λίγο λιγότερο "πλούσιος". Βέβαια όλοι ξέρουμε ότι γίνεται κάποια "μαγική" διεργασία στις κεφαλές την πρώτη μέρα και η γεύση μετά βελτιώνεται, οπότε πιο ακριβής πληροφορίες σχετικά με γεύση και ατμό σε μια δυο μέρες. Ακόμα και έτσι όμως, δεδομένου ότι είναι εύκολο να αλλάξεις στο σπείραμα σε μικρότερη αντίσταση (πχ 5 σπείρες αντί για 6) ή microcoil αντί για spaced, πιστεύω ότι θα την φέρω στα μέτρα μου γρήγορα.
Μου φαίνεται ότι "τρώει" παραπάνω υγρό από τις εργοστασιακές, αλλά μάλλον αυτό οφείλετει ότι 1,5 ώρα τώρα την έχω τρελάνει στην... δοκιμή. Για την ώρα μου θυμίζει πάρα πολύ τις OCC του Subtank.
Γενικά μου φαίνεται αρκετά "εύκολη" ώστε κάποιος μπορεί να αλλάζει το βαμβάκι μόνο καθε τόσο για μεγαλύτερη μακροβιότητα. Από την άλλη, δύο φίλες μου που χρησιμοποιούν τις εργοστασιακές τις αλλάζουν κάθε 5-6 εβδομάδες...
Αυτά για την CLR, πρώτες εντυπώσεις τουλάχιστον θετικές. Περισσότερα από Δευτέρα που θα την έχω δοκιμάσει για κανά δυο μέρες με διάφορα υγρά - και αφού πάρω και 28 gauge kanthal.
Τα πραγματικά καλά νέα είναι το atomizer. Παρήγγειλα και ένα eGo One XL (2,5 ml, μόνο τον ατμοποιητή) και το έχουν αλλάξει. Και το έχουν αλλάξει ακριβώς εκεί που είχε πρόβλημα - έχει ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ
. Ναι, πλέον βλέπεις το υγρό χωρίς να χρειάζεται φακός ! Βέβαια, ήρθε μόνο με μία 0,5ohm (προσοχή εδώ για όσους θέλουν 1ohm αντίσταση) και μόνο με το μεταλλικό drip tip. Από την άλλη όμως έχει ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ!
Edit: Ξέχασα να πω ότι η CLR έχει το ίδιο άνοιγμα στο καρφάκι με την εργοστασιακή του 1ohm - ίσως να ενδιαφέρει όσους την σκέφτονται για lung hits. Επίσης είναι πιο.. θορυβώδης από την εργοστασιακή, δεν σφυρίζει ή κάτι τέτοιο, αλλά επειδή έχει περισσότερο χώρο στον θάλαμο που γίνεται η εξάτμιση, ακούγεται περισσότερο - όχι ενοχλητικά, αλλά ακούγεται.