Δεν άντεξα στον πειρασμό!
Μεγάλη Τετάρτη, αντί να ετοιμάζομαι για κόκκινα αυγά, ζαχάρωνα το κόκκινο EGO ONE που μόλις είχα παραλάβει (τα καλά της προπαραγγελίας). Επόμενο ήταν η Μεγάλη Πέμπτη να με βρει με κόκκινο η.τ. Τα κόκκινα αυγά ξεχάστηκαν – δε βάφτηκαν ποτέ. Ευτυχώς δεν τσουγκρίσαμε το κόκκινο EGO ONE χτες και σήμερα… αν και κοντά φτάσαμε, μια και δεν το άφησα από το χέρι μου αυτές τις μέρες, παρά μόνο για φόρτιση.
Αν και με είχε κεντρίσει η ιδέα της απόκτησής του, μόνο όταν κυκλοφόρησε σε χρώματα το πήρα απόφαση. Το κόκκινο είναι ουσιαστικά ένα μεταλλικό βαθυκόκκινο, πολύ σικάτο.
Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά; Ας είναι καλά ο TEM, τα γνωρίζετε. Αυτό που αρκετά νέα μέλη με ρωτούσαν με πμ, ήταν πόσο καλό είναι.
Ειδικά το μικρό ONE στα 1100mah, με τα σχεδόν 10 μόλις εκατοστά ύψος είναι μεγάλο δέλεαρ για νέους ατμιστές που δεν θέλουν μεγάλο μέγεθος, αλλά και για τους παλιούς, που θέλουν κάτι μικρό μεν, δυνατό δε.
Η Joyetech πλασάρει το EGO ONE ως τη μια συσκευή για όλους τους χρήστες. Κατά πόσο ισχύει αυτό;
Η απάντηση; Ισχύει μεν, με κάποιους περιορισμούς δε. Δεν είναι κάτι εύκολο και μπράβο στην J που το πέτυχε. Με τη σειρά όμως τα πράγματα….
1100 ή 2200; Το 2200 μπορεί να είναι ισχυρό και με μεγαλύτερη χωρητικότητα υγρού, είναι όμως ένα η.τ. κανονικού μεγέθους, οπότε ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος. Το 1100 αντίθετα, είναι ένα μηχανικό μοντ με
μπαταρία 1100 mah με ύψος μόλις 5,85 εκατοστών ή 10 και κάτι με τον ατμοποιητή πάνω και 19 χιλ διάμετρο μικρότερο δηλαδή από το μικρότερο μηχανικό μοντ, που έχει ύψος 7 εκ και παίρνει μόλις 700-800mah μπαταρία. Με τους περιορισμούς βέβαια των 19μμ πλάτους, που του επιτρέπει να δέχεται εκτός από τον δικό του, μόνο μικρού μεγέθους άλλους ατμοποιητές – μάλλον μικρούς ντρίπερ.
Το κατατάσσω στην κατηγορία μηχανικών μοντ και όχι μπαταρίας, διότι δουλεύει χωρίς πρόβλημα στα σχεδόν 30 βατ και παίρνει επισκευάσιμες κεφαλές, δηλαδή διάφορα σύρματα. Κάτι που οι ego μπαταρίες δεν δύνανται.
Ο ατμοποιητής τώρα.
Με δυο κεφαλές, μια στο 1 ομ και μια στο μισό ομ, δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να κάνει στα χαρτιά ένα καλό άτμισμα στα 12-13 βατ και ένα συμπαθητικό subohm ατμισμα στα 24-26 βατ. Στην πράξη τι ισχύει;
Με την κεφαλή του 1 ομ, για mouth inhale, ευχαριστήθηκα το άτμισμα με το μικρό, πολύ περισσότερο από ότι αν είχα έναν οποιονδήποτε εργοστασιακό ατμοποιητή με μια ego ή πολυβολτική ή το μικρό istick. Ακόμη και με επισκευάσιμο, το istick θέλει λεπτό σύρμα και προσοχή μην πέσεις κάτω από το 1 ομ. Και πάλι, ατμίζεις μόνο στα 10 βατ. Κάποιες στιγμές δε φτάνουν. Αντίθετα,
το σετάκι κεφαλή 1 ομ-μπαταρία 1100 mah ατμίζει πολύ καλά, με καλή γεύση, δυνατό χτύπημα σχεδόν όσο και στους επισκευάσιμούς μου και ικανοποιητική παραγωγή ατμού. Η διάρκεια της μπαταρίας με την μεγάλη κεφαλή είναι μεγαλύτερη από του istick, ικανοποιητικότατη αντικειμενικά. Η πολύ ευχάριστη έκπληξη είναι η ταχυφόρτισή του. 1 μόλις ώρα με τον δικό του φορτιστή του 1Α. Σαφέστατα είναι η.τ. που θα καλύψει τον αρχάριο, μια και δεν έχει προβλήματα, είναι καλό υποκατάστατο του κ.τ. και έχει καλή απόδοση αν το χρησιμοποιεί σωστά. Για τον έμπειρο χρήστη που θέλει πολλά βατ και ντουμάνια, με ένα γέμισμα την ημέρα και μια φόρτιση ημερησίως δεν κάνει, εκτός αν χρησιμοποιηθεί ως η.τ. εξόδου. Για τους υπόλοιπους έμπειρους χρήστες που ατμίζουν στο 1 ομ και πάνω, είναι μια καλή επιλογή, αν και προφανώς ως δευτερότριτο.
Με την κεφαλή του μισού ομ είχα 2 θεματάκια, που δεν τα ρίχνω στο η.τ. αλλά ίσως σε μένα. Είναι όμως θεματάκια που αν τα είχα εγώ, θα τα έχει σίγουρα και ο νέος χρήστης. Καταρχήν, η κεφαλή αυτή είναι για πνευμονικές. Κάτι που δύσκολα θα θελήσει ο αρχάριος. Βέβαια, συγκρινόμενο με τον Delta II και κατ΄επέκτασην με την ατλαντίδα, είναι light subohm κεφαλή. Δηλαδή, δεν έχει το άγριο και πολλλές φορές κουραστικό χτύπημα των προαναφερόμενων, που απαιτούν μηδενική και κροκοδείλιες τζούρες. Ούτε για να δουλέψει σωστά, απαιτεί να καλυφτεί ο χρήστης με σύννεφα καπνού. Κάτι που το κάνει εξαιρετικό για όσους επιθυμούν ήπιο subohming ή εναλλαγή με τον συμβατικό τρόπο ατμίσματος. Ξεγελάστηκα λοιπον, με την light λειτουργία του και
δεν έκανα αρκετά δυνατές πνευμονικές, με αποτέλεσμα να έχω διαρροές από την εισαγωγή του αέρα. Κάποιες φορές πήρα και έντονα καμμένα, χωρίς απαραίτητα να τον είχα στραγγίξει με απανωτές. Δε συνήλθε με ντριπινγκ, η μόνη λύση που βρήκα ήταν να τον αφήσω για μια ωρίτσα. Επανήλθε από μόνος του. Εννοείται βέβαια ότι η μπαταρία με χρήση της subohm κεφαλής κρατάει σημαντικά λιγότερο. Εδώ ανακάλυψα τη χρήση του πυρεξ επιστομίου, που έχει ειδική επεξεργασία για να μη θερμαίνεται και να βοηθάει να μη μεταφερθεί η υψηλή θερμοκρασία του subohming στο στόμα του χρήστη.
Εδώ λοιπον ερχόμαστε στη συνολική εκτίμηση του ego one ως σετ.
Ο αρχάριος θα το δουλέψει κυρίως με τις κεφαλές του 1 ομ. Θέλει λίγη προσοχή στο γέμισμα, που γίνεται σχεδόν στα τυφλά. Το μέταλλο στο περίβλημα δεν το τσιγκουνεύτηκε η J. Προστατεύεται έτσι το πυρέξ του ατμοποιητή, αλλά μειώνεται η ορατότητα στο γέμισμα. Λίγη προσοχή στο δαχτυλίδι: καινούριο είναι πολύ σφιχτό και με το βίδωμα της βάσης ανοίγει η είσοδος του αέρα. Μετά, μπορεί κλείνοντάς της να ξεβιδωθεί κατά λάθος η βάση. Μετά από 4 ημέρες είναι πιο χαλαρό το δαχτυλίδι, αλλά λίγη προσοχή τη θέλει πάλι. Ένα σετ όμως αρκεί για κάποιον που το έχει ως αποκλειστικό η.τ. χρειάζεται δεύτερη μπαταρία και πιθανόν και δεύτερο ατμοποιητή. Εκτός αν περιμένει μια ώρα για να φορτίσει.
Λειτουργία passthrough διαθέτει, όμως ζεσταίνεται αρκετά η βάση της μπαταρίας και δεν θα προτείνω ταυτόχρονο άτμισμα. Ειδικά με την sub κεφαλή.
Παρατήρησα επίσης ότι όσο σφιχτά κι αν βιδώσω την κεφαλή στη βάση, ξεβιδώνοντας για να γεμίσω, συνήθως τη βρίσκω κολλημένη στην καμπάνα. Δε με ενοχλεί, ίσα ίσα γεμίζω με περισσότερη ασφάλεια, καλύπτοντας και ένα μέρος της κεφαλής.
Ο έμπειρος χρήστης εργοστασιακών ή/και επισκευάσιμων θα το δουλέψει και με τις δυο κεφαλές, κατά τα γούστα του, αλλά και με την προσεχώς-κυκλοφορεί-επισκευάσιμη κεφαλή.
Οι περιορισμοί της εργοστασιακής (κόστος-τυχόν αστοχίες υλικού) αλλά και ο μικρός χώρος για παιχνίδια στην επισκευάσιμη προσανατολίζουν περισσότερο στη χρήση του ως δεύτερο η.τ. για χρήστες επισκευάσιμων.
Συμπέρασμα: Όταν φτιάχνεις μια συσκευή για να καλύψεις όσο το δυνατόν περισσότερα γούστα, κάνεις κάποιους συμβιβασμούς, που σαφέστατα απομακρύνουν κάποιους χρήστες και περιορίζουν τους υπόλοιπου
ς. Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα τόσο ισχυρή απόδοση για το μέγεθός του. Ή γεύση πολύ κοντά σε επισκευάσιμους. Είπαμε όμως... Ενας αρχάριος που θέλει τα πάντα να γίνονται πανεύκολα, θα προτιμήσει έναν ατμοποιητή που γεμίζει πιο εύκολα. Ενας έμπειρος που θέλει subohming χωρίς συμβιβασμούς, θα προτιμήσει delta II, atlantis κλπ. Ενας έμπειρος που θέλει ποικιλία στο στήσιμό του, θα προτιμήσει έναν επισκευάσιμο με μεγαλύτερο ντεκ. Τέλος, όποιος κάνει μόνο έτοιμα υγρά, θα προβληματιστεί από την μεγάλη κατανάλωσή του, ακόμη και με την κεφαλή του 1 ομ. Αν πάντως κάποιος έμπειρος χρειάζεται ένα εξτρά η.τ. με διακριτική εμφάνιση, σίγουρα θα το ευχαριστηθεί για παράλληλη χρήση. [youtube]qzHJ0ow_-Ek[/youtube][/font]