vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

614 επισκέπτες, 7 χρήστες
Doubt, PsykieG, lounik, Mulder, manoslykos, camber, Blackwolf

Παραγωγή υγρών άτμισης απο το Πανεπιστήμιο Πατρών (Liquidom eliquids)

Αποσυνδεδεμένος Tem

• 9656
  • Φύλο: Άντρας
Το καπνικο κεράσι και ένα άλλο καπνικό με κανέλα και κατι άλλα μπαχάρια ωραιούλια είναι. Αρκετά ξεκούραστες γεύσεις. Δοκίμασα στα πεταχτά χθες.

Σόρρυ για το οφτοπικ :P

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Mε αφορμή το παραπάνω να αναφέρω ότι τα υγρά Liquidom είναι διαθέσιμα τόσο για δοκιμή όσο και για αγορά στα καταστήματα της Nobacco. Nα υπενθυμίσω τέλος, ότι για τις εντυπώσεις από τη δοκιμή των υγρών θα ανοιχθεί νέο θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Vangos

• 1896
  • "ΑΤΜΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ"
Μεταξύ άλλων, να επισημάνω ότι πιθανόν να είναι ένα πρώτης τάξης πεδίο για μελλοντικές διατριβές των πτυχιούχων φαρμακοποιών του εν λόγω πανεπιστημίου.
Ιδιαίτερα αν επικεντρωθούν στη μελέτη των συστατικών του παραγόμενου ατμού (το δρόμο έχει ανοίξει ήδη ο δρ.Φαρσαλινός).

Ίσως και με υποτροφίες που θα χρηματοδοτούνται από τη Νομπάκο;  :hmmm:

Μακάρι.

Αν δεν κάνω λάθος, εδώ και χρόνια υπάρχουν προϊόντα που παράγονται από ελληνικά πανεπιστήμια και διατίθενται στη λιανική από εμπορικούς αντιπροσώπους, χωρίς αυτό ν'αποτελεί κάτι το μεμπτό για κανέναν απ'τους δύο, είτε φορολογικά, είτε νομικά.

Τώρα, σχετικά με το προϊόν κι αν αυτό είναι ατμιστικά απολαυστικό, θα φανεί λίαν συντόμως απ'τα reviews των συνατμιστών.

Αποσυνδεδεμένος e-go FUN

• 791

Ιδιαίτερα αν επικεντρωθούν στη μελέτη των συστατικών του παραγόμενου ατμού (το δρόμο έχει ανοίξει ήδη ο δρ.Φαρσαλινός).

Αυτό είναι το πιο σημαντικο. Μεσα στο πανεπιστημιο μπορουν να τρεξουν πολλες παραλληλες μελέτες σ' αυτό που μας ''καιει''.
Μακαρι να συνεργαστούν προς αυτή την κατευθυνση με τον κ. Φαρσαλινο ωστε να γίνει ο ατμός ακόμα πιο ασφαλής και να δώσουν γραμμη παγκοσμίως.

Αποσυνδεδεμένος petra

• 5198
  • Φύλο: Γυναίκα
  • big sister's watching you!
Κάποιες σκέψεις:
Η συνεργασία Πανεπιστημίου σε προτζεκτ παραγωγής ενός "δαιμονοποιημένου" προιόντος μόνο κάτι καλό έχει να προσφέρει στην προώθηση του η.τ.
Η εισροή ιδιωτικών κονδυλίων σε ένα πανεπιστήμιο επίσης
Σε μια αγορά που είναι πλημμυρισμένη στην κυριολεξία από υγρά άτμισης, την ελληνική, με πολλούς κωδικούς από έλληνες κατασκευαστές και δεκάδες eshop ανά τον κόσμο που φέρνουν υγρά από την παγκόσμια αγορά στο σπίτι μας, η τιμή τους δε θεωρώ ότι είναι απαραίτητα θέμα σχολίων, πέραν μιας επισήμανσης "ακριβό για την τσέπη μου". Ουδείς μας υποχρεώνει να τα αγοράσουμε, μονοπώλιο δεν έχουν. Αν μας αρέσουν ως γεύσεις και ποιοτητα, αξιολογούμε αν θα τα βάλουμε στον ατμοποιητή μας ή όχι.
Η εταιρία που κρύβεται από πίσω, ποτέ δεν έκρυψε ότι δεν πουλάει φτηνά. Πουλάει ακριβά, ενσωματώνει όμως στην τιμή της ένα πολύ καλό after sales service και πιθανότατα έχει υψηλά κέρδη λόγω μεγάλου δικτύου διανομής, αλλά επενδύει πίσω στην αγορά του η.τ. κονδύλια σχετικά με έρευνα, μάρκετινγκ, δημόσιες σχέσεις και προώθηση, των οποίων τα αποτελέσματα απολαμβάνουν όλοι οι Ελληνες ατμιστές, ανεξαρτήτως αν είναι ή όχι πελάτες της.
Γι΄αυτό, μπορεί πολλάκις να προσπερνάω τα προιόντα της, αλλά ως καταναλωτής η.τ. τη θέλω στο χώρο.

Αποσυνδεδεμένος Dr Farsalinos

• 892
Θα επαναλάβω και πάλι:
Δεν έχω καμία συμμετοχή στο Aquarius project, και άρα δεν δουλεύω γι'αυτό (ούτε για την Nobacco). Οι μελέτες που θα κάνουμε στο πανεπιστήμιο δεν έχουν σχέση με τα συγκεκριμένα υγρά. Αν στο μέλλον κάνουμε κάποιες έρευνες και στα συγκεκριμένα υγρά, πάλι δεν σημαίνει ότι θα δουλεύω για τη Nobacco. Προς το παρόν, έχουμε σχεδιάσει διάφορα πρωτόκολλα που είναι γενικού ενδιαφέροντος για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, κι όχι στοχοποιημένες σε συγκεκριμένα προϊόντα.
Άρα, υπογραφή δικιά μου σε υγρά δεν υπάρχει, ούτε εργάζομαι για κάποια εταιρία. Η Nobacco είναι από τις ελάχιστες εταιρίες παγκοσμίως που έχουν χρηματοδοτήσει μελέτη, την οποία πραγματοποιήσαμε στο Ωνάσειο, αλλά πάλι αυτό δεν σημαίνει ότι δουλεύω για τη Nobacco (η μελέτη δεν είχε σχέση με συγκεκριμένα προϊόντα της, αλλά μελέτησε την επίδραση της χρήσης η.τ. στην ελαστικότητα των αγγείων, σε σύγκριση με το κάπνισμα).

Αν ποτέ δουλέψω για κάποια εταιρία (που θα με προσλάβει δηλαδή) θα ενημερώσω άμεσα (άλλωστε οφείλω να το κοινοποιήσω δημόσια και στις μελέτες που δημοσιεύω).

Επιβεβαίωσα και επαναλαμβάνω αυτό που είπα και σε προηγούμενο πόστ, ότι το πανεπιστήμιο ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ μέσω συμβολαίου για τα υγρά που παράγονται, όπως επίσης πληρώνονται και όσοι απασχολούνται στο συγκεκριμένο project. Υπάρχει συγκεκριμένο συμβόλαιο γι'αυτό. Όπως είπα και χθες, οτιδήποτε διαφορετικό θα ήταν τελείως παράλογο και απίθανο να συμβαίνει.

Αποσυνδεδεμένος urahara

• 3234
Γιατρε ευχαριστουμε για την απαντηση και τις διευκρυνησεις σας..

Καθως εγω ξεκινησα την "αρνητισμο" (ας τον πω ετσι) για την συμμετοχη του πανεπιστημιου σε αυτο το ποστ..
http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,23766.msg778220.html#msg778220

και προχωρησε, απο οτι βλεπω, λιγο περιεργα..

ηθελα να αναφερω πως δεν υποστηριξα ή αναφερθηκα οτι γινεται κάτι παρανομο εδω, δεν εκανα κάποιας μορφης καταγγελια στο παραπανω ποστ...(εξαλλου δεν ηξερα και δεν ξερω τις λεπτομεριες της συνεργασιας αυτης).

Ηταν απλα η προσωπικη μου αισθητικη, οτι το πανεπιστημιο δεν θελω να το βλεπω να εχει συμμετοχη στο εμποριο, παρα μονο στην ερευνα και την διδασκαλια. Υπο ποιο καθεστως αυτο μπορει να γινει ή το αν γινεται και στο εξωτερικο δεν επηρεαζει την αντιληψη μου αυτη.

Οπως και να εχει... δεν ηθελα να ξανααναφερθω σε αυτο, μιας και αποτελει μια προσωπικη αποψη που την κατεθεσα απλα.. χωρις να θελω να την υποστηριξω (δεν εχω κατι να υποστηριξω εδω εξαλλου). Γραφω αυτο τωρα απλα για να διαχωρισω αυτο που ειχα πει με σκεψεις για παρανομες καταστασεις που φαινεται να γυρισε η κουβεντα.

Αποσυνδεδεμένος SpyrosG

• **
  • 400
Μακάρι να μου είχε διδάξει και το δικό μου πανεπιστήμιο τις αρχές του επιχειρηματικού πνεύματος για να μην κοπανιέμαι τώρα να τα μάθω μόνος μου χωρίς καθοδήγηση.

Και μακάρι περισσότερα Πανεπιστήμια να μαθαίνουν στους φοιτητές τους πώς να εκμεταλλεύονται τις γνώσεις και τις ικανότητές τους για να παράξουν πραγματική αξία για τον κόσμο (η οποία σ'αυτόν το κόσμο ανταλλάσετε με χρήματα, είτε σας ακούγεται σωστό είτε όχι) και να μην τους γαλουχεί με νοοτροπία καλού υπαλλήλου.

Θα έπρεπε να είναι αυτονόητα σωστό και καλό αυτό.

Και για να ξεφεύγουμε και λίγο από το μικρόκοσμο μας υπάρχουν και άλλα παραδείγματα επιχειρηματικής δραστηριοτητας σε Πανεπιστήμια βλέπε

http://www.kathimerini.gr/460872/article/epikairothta/ellada/violeitoyrgiko-trofimo-apo-tyrogala

Σόρι, είπα και τον πόνο μου ταυτόχρονα :)

Eγώ πάλι σαν πανεπιστημιακός ερευνητής που απασχολείται αυτή την στιγμή  σε ιδιωτική επιχείρηση γιατί δεν υπάρχουν λεφτά στο πανεπιστήμιο, ανακαλύπτω για άλλη μια φορά οτι η κοινή γνώμη πάνω στην εργασία που διατελείται στα πανεπιστήμια είναι τουλάχιστο θολωμένη. Σύντομα:

1) Απο την μία βλέπω την άποψη οτι το πανεπιστήμιο πρέπει οπωσδήποτε να συνδέεται με την αγορά. Αυτή η άποψη περικλείει ένα μεγάλο κομμάτι αλήθειας μέσα της και θα μπορούσε να είναι συζητήσιμη αν δεν εκφράζεται τόσο απόλυτα. Όντως στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα σύνδεσης της πανεπιστημιακής έρευνας με την αγορά το λεγόμενο innovation δηλαδή. Οι λόγοι είναι πολύ και διάφοροι, και ως εκ θαύματος δεν συνδέονται όλοι με την πανεπιστημιακή κοινότητα. Αλλα το να περνάμε απο αυτό στο άλλο άκρο οτι δηλαδή υπάρχει ταύτιση του ακαδημαϊκού με το φαντασιακό (???) και οτι αν οι ακαδημαικοί δεν παράγουν εμπορικά προϊόντα ή υπηρεσίες είναι άχρηστοι, είναι το λιγότερο γραφικό, πάλι για διάφορους λόγους. Πρέπει να έχετε στο μυαλό σας οτι ένα κομμάτι της ακαδημαικής γνώσης δεν μπορεί εκ φύσεως να μετατραπεί σε εμπορικά προϊόντα. Αυτό δεν την κάνει λιγότερο σημαντική, το αντίθετο θα έλεγα. Εκτός και αν θεωρείτε οτι ένας μικροεπεξεργαστής ή ένα υγρό άτμισης ή οτι άλλο θέλετε είναι πιο σημαντικά απο απαντήσεις σε ερωτήματα όπως 'Απο που ήρθαμε' και 'που πάμε'. Ή διαφορά όμως που υπάρχει στην Ελλάδα εδώ σε σχέση με άλλες χώρες είναι οτι τα κονδύλια για να γίνει η έρευνα σε αυτούς τους κλάδους είναι σχεδόν αποκλειστικά κρατικής προέλευσης. 

2) Στο άλλο άκρο υπάρχει η άλλη άποψη που εκφράστηκε και εδώ οτι οι πανεπιστημιακοί ερευνητές πρέπει να είναι ένα είδος καλόγερου, που δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με εμπορικά προϊόντα ή υπηρεσίες και να χρηματοδοτείται απο... όπου βρίσκει βασικά. Ωραίο αυτό αλλά... τους ερευνητές τους ρώτησε κανείς? Γνωρίζει κανείς πόσο δύσκολο είναι να πληρωθείς για βασική έρευνα στην Ελλάδα? Γνωρίζει κανείς πόσα χρήματα είναι αυτά? Γνωρίζει κανείς τι θα κάνω το Pd.D μου που έγινε πάνω σε κλινικά θέματα στην Ελλάδα? Γιατί ο Δρ Φαρσαλινός κάνει indiegogo για να κάνει έρευνα?  Για να μη μιλάμε γενικά την προσωπική μου έρευνα υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να την χρηματοδοτήσουν φαρμακευτικές εταιρίες παρά το πανεπιστήμιο (δηλαδή στην Ελλάδα το κράτος). Με νοιάζει? Οχι.

3) Στο θέμα μας. Ούτε εμένα μου κάθεται καλά η ιστορία με τα υγρά. Ένα τμημα μοριακής βιολογίας και ανοσολογίας ασχολείται με θέματα που είναι πολύ πιο σύνθετα και πολύπλοκα απο την κατασκευή και τον έλεγχο υγρών ηλεκτρονικού τσιγάρου. Θα το πώ με κάποια επιφύλαξη αλλά εαν δεν εφαρμόσουν κάτι εντελώς πρωτοποριακό στο έλεγχο των υγρών τότε δε υπάρχει λόγος να γίνει απο ένα τέτοιο εργαστήριο. Το να φτιάχνεις υγρά και να ελέγχεις την σύσταση τους και την περιεκτικότητα σε ορισμένες ουσίες δεν νομίζω οτι χρειάζεται τεχνογνωσία τέτοιου επιπέδου.

Αποσυνδεδεμένος Atmos

• 5632
    • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Σήμερα δημοσιεύτηκε το θέμα και στο Έθνος:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64086099

Αποσυνδεδεμένος thenetpoet

• 6415
  • Πανορατμίξ
Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μη πεις..
Είχα γράψει ότι δε θα τα τιμούσα τα υγρά επειδή τα βρίσκω υπερβολικά ακριβά.
Έκανα το λάθος σήμερα περνώντας έξω από ένα κατάστημα nobacco να μπω και να δοκιμάσω απο περιέργεια
Έφυγα με ένα μπουκαλάκι Sacred Armor μηδενικό, και το έχω κάνει πιπίλα στον magma & the dripper pro.
Μάλιστα έκανα λάθος και πήρα PG αντί VG που προτιμώ να ατμίζω.
Την καταδίκη μου μέσα,πάλι σε έξοδα θα μπω :)

Αποσυνδεδεμένος Atmos

• 5632
    • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Από πληροφόρηση που είχα από την Nobacco, τα Liquidom δεν επιβλέπονται αλλά παρασκευάζονται στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.
Νομίζω είναι ξεκάθαρη η δήλωση.

Αποσυνδεδεμένος konstantinos77

• **
  • 133
Αρώματα DIY δεν βλέπω πουθενά...?

Ελπίζω να βγάλουν...  :)

Αποσυνδεδεμένος Cruiser79

• 9074
  • Ομορφαίνει, δεν παχαίνει!
    • Cruiser's e-liquid reviews
Στη θέση σου, δεν θα περίμενα κάτι τέτοιο στο στο προσεχές μέλλον...

Αποσυνδεδεμένος spykal1

• 980
Δεν τους συμφέρει.
Τα ετοιμα ειναι απαγορευτικα ακριβα...
Καλα που υπαρχουν τα Yaeliq...

Αποσυνδεδεμένος globalzero

• 685
Αρώματα DIY δεν βλέπω πουθενά...?

Ελπίζω να βγάλουν...  :)

Προφανώς ο σκοπός του είναι να βγάλουν φράγκα αυτοί και η Nobacco σε υλικοτεχνική υποδομή του δημοσίου ,οπότε δε βλέπω να βγάζουν DIY μήπως και ο κόσμος σταματήσει να ατμίζει υγρά από τα υπόγεια. :thumpdown:

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359872 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1001 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114237 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450068 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110711 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374775 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328157 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1068 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6433 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15289 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29355 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99926 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F