γύρναγα γύρω γύρω και έλεγα σε όλους τους φίλους μου , ακόμα και στα παιδιά μου , ότι το η.τ. είναι ακίνδυνο , γιατί το πίστευα , γιατί αυτό είναι η γενική ιδέα που βγαίνει και από αυτό το φόρουμ και από όλες τις ατμιστικές κοινότητες. Όχι ότι απλά είναι πιο ακίνδυνο από το τσιγάρο. Ότι είναι τόσο ακίνδυνο που ουσιαστικά δεν αξίζει να ασχολείται καθόλου κανείς με τους κινδύνους που εμπεριέχει.
Τι να κράξω; Μένω άφωνος.
Να λινκάρω 200 σελίδες από αυτό το φόρουμ όπου αποδεικνύεται πέρα από κάθε αμφιβολία πως αυτό δεν ισχύει;
Να σχολιάσω πως υπάρχουν συμφορουμίτες που αποφασίζουν να βάζουν κάποιες ουσίες μέσα τους σε καθημερινή βάση χωρίς ψάξιμο;
Με ματιές σε επικεφαλίδες και διαφημιστικά μπάνερ;
Καταφέρνοντας να "φιλτράρουν" τις εκατό φορές τη μέρα που όλο και κάποιος θα πει "σε σχέση με το τσιγάρο" -σε σημείο που άλλα μέλη λένε πως... ενοχλούνται;
Και δεν βλέπω καμία ανάληψη προσωπικής ευθύνης.
Φταίει η ατμιστική κοινότητα για τις επιλογές του καθένα μας...!
Επί του πρακτικού:
Ακόμα κι αν διαφωνούμε στο πώς ερμηνεύουμε τα στοιχεία, αυτά είναι, τα είδαμε.
Το τι θα κάνει ο καθένας είναι προσωπική του απόφαση. Δεν έχει πολλές επιλογές:
1. Το κόβει.
2. Συνεχίζει όπως πριν.
3. Συνεχίζει, φροντίζοντας να εκτίθεται όσο το λιγότερο δυνατό.
Όποιος (είτε ήρεμος είτε φοβισμένος) έχει κάποια άλλη εκδοχή να προτείνει, ας το μοιραστεί μαζί μας.
Τα άλλα είναι απλά διαφωνίες, πανικός και νά' χαμε να λέγαμε.
Εγώ (
χωρίς να το συστήνω σε κανέναν, για να μην παρασυρθεί) έχων σώας τα φρένας και ενήμερος των πιθανών επιπτώσεων, ξέρω τι θα κάνω: θα συνεχίσω, εφόσον δεν έμαθα κάτι που να μου αλλάξει ριζικά την οπτική. Θα πιέσω όσο μπορώ για να βελτιωθεί η κατάσταση αλλά θα συνεχίσω, μια που ήμουν ήδη σχετικά προσεκτικός και είμαι πρόθυμος να πάρω το ρίσκο μου.
"Μα... τα εκατομμύρια των ppm...;"
Μα, ξε-μα, εγώ αυτό θα κάνω.
Και, μια που κάποιος με ρώτησε, ΝΑΙ, πριν μπω στο άτμισμα ήμουνα με το τσιγάρο στο χέρι και διάβαζα για 2 βδομάδες μέχρι να τολμήσω να αγοράσω το πρώτο μου ΗΤ. Και δεν σταμάτησα ποτέ να διαβάζω τις εξελίξεις. Και έφτιαξα λίστες με τις έρευνες για να τις έχουν όλοι μαζεμένες αν δεν τους έφτανε το πολύτιμο υλικό του φόρουμ. Και μίλησα για τους φόβους μου τόσες φορές που μου έλεγαν οι συμφορουμίτες "μη, θα τρομάξεις τους καινούριους και θα πάνε περίπτερο!". Διότι ήθελα να είμαι υπεύθυνος για τις πράξεις μου και να έχουν όλοι τα εργαλεία για να είναι κι αυτοί.
Αντί να προσπαθεί κάποιος να με πείσει πόσο πρέπει να φοβάμαι, ας πει απλά
τι έχει σκοπό να κάνει γι αυτό.