Σαφέστατα πρέπει να γίνονται έρευνες αλλά το να μην μαθαίνει κανείς τα αποτελέσματα τους δεν είναι σωστό. Ποιος μου λέει εμένα ότι αύριο δεν θα βρεθεί ένας επιστήμονας που με το ίδιο πρόσχημα ότι βγήκαν αρνητικά τα αποτελέσματα δεν θα πήγαινει να πλευριζει τις εταιρείες και να τους τα παίρνει χοντρά επειδή τα αποτελέσματα τους είναι αρνητικά και στο τέλος της ημέρας να μην δημοσιεύεται τίποτα όπως τώρα. Πολύ καλά έκανε λοιπόν ο Κανελλακης που έβγαλε τα αποτελέσματα και πολύ σωστά έπραξε και ο ατμός που έβγαλε ανακοίνωση. Άραγε αυτούς ποιος τους προστατεύει? Κι αν έχουν κέρδη οι εταιρείες του η.τ. Οι καπνοβιομηχανιες που πουλάνε καρκίνο και βγάζουν δις αυτές τότε τι έχουν?
Σε όλες τις δειγματοληψίες υπάρχει και αντίδειγμα σε περίπτωση αμφισβήτησης από την εταιρεία
ή από τυχόν διαφωνία που θα προκύψει.
Μάλιστα συντάσσεται και Πρωτόκολλο Δειγματοληψίας όπου υπογράφουν οι εμπλεκόμενοι
επ αυτής της δειγματοληψίας για την λήψη δείγματος και όσοι είναι παρόντες.
Το δε αντίδειγμα πλέον γίνεται ανάλυση από άλλη επιτροπή λόγω αμφισβήτησης ( Επιτροπή Εφέσεων )
η οποία ορίζεται και έτσι επι του τελικού αποτελέσματος δεν γεννάται καμία αμφισβήτηση.
Οπότε δεν νομίζω πως στέκει η σκευωρία σε περίπτωση ακόμα που η οποιαδήποτε επιστημονική
ομάδα θελήσει να εκβιάσει ή οτιδήποτε πονηρό μπορεί να έχει.