Συνεχίζω κι εγώ με τις εντυπώσεις μου.
Cinnamon cookiePhenomenon lite, ni200 25αρι, 0.21Ω, 12.5W, 225C στο VTC miniΛίγο πολύ όλοι έχουμε δοκιμάσει έστω ένα υγρό με γεύση κανελομπισκότο. Άρα ήξερα τι να περιμένω στο περίπου. Το ευχάριστο σε αυτό το υγρό είναι ότι η γεύση της κανέλας είναι συγκερατημένη και δεν σκεπάζει αυτή του μπισκότου. Η κανέλα σαν γεύση-άρωμα είναι πολύ δυνατή και μπορεί πολύ εύκολα να σκεπάσει όλα τα υπόλοιπα στοιχεία ενός υγρού. Ευτυχώς εδώ δεν ισχύει αυτό σε μεγάλο βαθμό. Σίγουρα την καταλαβαίνεις την κανέλα. Αλλά δεν είναι υπερβολικά έντονη. Το υγρό σου δίνει και την γεύση του ζαχαρένιου μπισκότου και η κανέλα έρχεται να τσιμπήσει λίγο την γεύση και να το κάνει πιο "πικάντικο". Νόστιμο υγρό που πηγαίνει ωραία και με το καφεδάκι. Όχι για όλη τη μέρα όμως για μένα. Από χτύπημα μια χαρά για 3mg. Μάλλον παίζει ρόλο και η κανέλα σε αυτό.
Pink FridayMagma clone, 0,32 kanthal, διπλή αντίσταση, 0.9Ω, 16WΤο φοβόμουν λίγο το υγρό αυτό για να πω την αλήθεια. Διάβασα τις προηγούμενες περιγραφές των φίλων συνατμιστών και τα γραφόμενα περί λουκουμιού με αποθάρρυναν! Δεν έχω δοκιμάσει και υγρό με τέτοια γεύση και υποψιαζόμουν ότι θα μου πέφτει πολύ βαρύ και μπουχτιστικό.
Από την πρώτη τζούρα μου έφερε στο μυαλό τις γνωστές καραμέλες charleston. Αυτές τις κόκκινες που όντως έχουν την γεύση του λουκουμιού. Τελικά δεν είναι τόσο μπουχτιστικό όσο νόμιζα ότι θα είναι. Δεν ξέρω τον λόγο αλλά μου έδινε έναν τόνο από γλυκάνισο. Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε και από κάποιον άλλο ή αν το υγρό περιέχει καθόλου γλυκάνισο μέσα αλλά πήρα μια τέτοια γεύση. Μπορεί να είναι και ιδέα μου.
Επιπλέον... και τώρα μπορεί να με πείτε και παρανοΐκο... το υγρό μου άφηνε σαν επίγευση μετά από λίγο, κάτι από μαυροδάφνη! Για να δώσω ένα παράδειγμα που ίσως βοηθήσει μερικούς... Ένα πράγμα σαν να λέμε πιτσιρίκια πριν χρόνια στο χωριό το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης μετά την μεταλαβιά!!!!! Αυτό!
American pieImmortalizer RDA (που τον θυμήθηκα), 0.4 ribbon kanthal, 1.4Ω, 12WΣτην αρχή μου έδωσε την γεύση πορτοκαλιού και μανταρινιού μαζί. Αυτά τα δύο και μόνο. Καμία σχέση με pie δλδ. Απλώς ένα φρουτένιο νόστιμο υγρό. Τζούρα με την τζούρα όμως ξεδίπλωνε τον χαρακτήρα του. Βγήκε στην επιφάνεια και η ζύμη. Πολύ διακριτικά όμως. Ίσως να μην ήμουν σε θέση να την αντιληφθώ αν δεν είχε γραμμένη πάνω στην ετικέτα την λέξη pie. Υπάρχει όμως η γεύση της πίτας. Αυτό είναι γεγονός. Θα προτιμούσα να είναι εντονότερη. Πετυχαίνει ωστόσο τον στόχο του να εξομαλύνει την οξύτητα του πορτοκαλιου/μανταρινιού και να το κάνει ακόμα πιο "γλυκόπιοτο". Πολύ καλή υλοποίηση αν και για τα δικά μου γούστα θα ήθελα λίγο πιο έντονο το στοιχείο της ζύμης. Ίσως σε άλλο ατμοποιητή να έχει άλλη συμπεριφορά. Φυσικά θα δοκιμαστεί και αλλού. Το χτύπημα χαμηλό.
Black horseMagma clone, 0,32 kanthal, διπλή αντίσταση, 0.9Ω, 16WΕίπα να το δοκιμάσω στο dark horse λόγω ονόματος αλλά επειδή δεν φημίζεται για την γεύση του ο συγκεκριμένος ατμοποιητής και για να μην μετατρέψω και το σπίτι σε ιππόδρομο
με τόσα άλογα μαζεμένα, τελικά επέλεξα τον magma.
Εδώ τα πράγματα είναι λίγο έως πολύ μπερδεμένα. Διαβάζω για σοκολάτες, βανίλιες, φουντούκια με καπνικό υπόβαθρο. Εγώ δεν μπόρεσα να διακρίνω κάτι συγκεκριμένο. Πολύ μπερδεμένο μου φάνηκε το υγρό. Δεν μου έδινε καμία ξεκάθαρη γεύση. Σίγουρα μου έκανε για μία μίξη με καπνικό χαρακτήρα. Ίσως να διακρίνεται και λίγο κακάο. Ίσως! Έβγαζε μια τέτοια πικράδα. Ταυτόχρονα και κάτι βουτυράτο απροσδιόριστο. Πραγματικά με μπέρδεψε πολύ. Δεν έχω καθόλου ξεκάθαρη εικόνα και δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα. Σίγουρα θα υπάρξει εκτενέστερη μελέτη στο υγρό. Ίσως να φταίει το στήσιμο που έκανα. Θα δείξει....
Να πω και για την
βάση δυο λόγια.
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ βάση της ecig. Ανοίγοντας το μπουκαλάκι μιας βάσης πάντα κάνω μια εισπνοή από πάνω για να δω αν έχει κάποια μυρωδιά. Στη βάση που παρέλαβα η μυρωδιά ήταν αυτή του απόλυτου τίποτα!! Πολύ καλό αυτό φυσικά. Από πυκνότητα είναι αρκετά λεπτόρευστη. Δεν συνηθίζω να ατμίζω σκέτη βάση και έφτιαξα 5ml με ένα άρωμα που χρησιμοποιώ και μου αρέσει. Έκανα τόσο μικρή ποσότητα για να μην χρειαστεί πολύ χρόνο για δέσιμο και ωρίμανση. Έφαγε και μια καλή ανάδευση και έκατσε για 30 ώρες περίπου.
Το αποτέλεσμα πολύ καλό. Η γεύση του υγρού αναδεικνύεται μια χαρά. Παίζει ρόλο και το γεγονός ότι η βάση έχει 60%PG. Το χτύπημά της είναι το αναμενόμενο για αυτή τη σύσταση. Μια χαρά και οικονομική.
Αυτά προς το παρόν.
Μου μένουν τα Max berry και Eden's garden τα οποία θα τιμηθούν πολύ σύντομα.