Σειρά σήμερα πήραν τα καπνικά υγρά, με βαριά καρδιά καθότι εδώ και 3 μήνες περίπου είμαι φαν σχεδόν μόνο φρούτων και γλυκών. Υποσχεθήκαμε στην ecig όμως ότι θα πούμε τη γνώμη μας, οπότε ιδού (οι δοκιμές έγιναν με το ίδιο στήσιμο με τα υπόλοιπα υγρά, τουτέστιν μονή αντίσταση 1.8Ω σε Magma RDA, γύρω στα 11 Watt):
Hellas Str8 & Old Harbor
Τα βάζω μαζί γιατί δε βρήκα σημαντικές διαφορές ανάμεσά τους. Είναι βασισμένα σε κάποιο ελαφρύ, αρωματικό καπνικό. Αν και δεν υπήρξα καπνίστρια στριφτών, εκεί με παραπέμπει και μάλιστα σε ανοιχτόχρωμα καπνά. Ίδια και η μυρωδιά που αφήνουν στο χώρο. Ελαφρώς υποτονικό το χτύπημα και λίγος ο ατμός αν και αυτό που επικρατεί είναι η "τσιγαρίσια" φύση τους, οπότε είναι ταμάμ για τις πρώτες δύσκολες εβδομάδες στο άτμισμα.
Divino Cigar
Για όποιον έχει αμφιβολίες, ναι, είναι πούρο. Βαρύ, καθαρό και με ελαφρύ άρωμα (βανίλιας;; ) σε γεμίζει με τη τζούρα του. Αυτό που βρήκα ενδιαφέρον είναι ότι δεν μου αφήνει την ξηρότητα στη γεύση που μου άφηναν όσα πούρα έχω δοκιμάσει, αλλά έχει μια "υγρή", σχεδόν κρεμώδη επίγευση που μαλακώνει κάπως την "τσιγαρίλα". Χτύπημα δυνατότερο από όλα τα υπόλοιπα, θα ήθελα λίγο καλύτερη παραγωγή ατμού. Αν είχα ξεκινήσει το άτμισμα τώρα, νομίζω θα ήταν στις καθημερινές μου επιλογές. Θα το κρατήσω σίγουρα, θα το ενισχύσω και με λίγη βάση VG και θα είναι το καταφύγιό μου όταν/αν μου λείψει πολύ το τσιγάρο κάποια στιγμή. Νομίζω θα είναι καλή καβάτζα και για τις βραδινές εξόδους με λίγο παραπάνω ποτό, εκεί κατα τις 3-4 το πρωί που δυσκολεύουν τα πράγματα.
Black Horse
Το κατατάσσω στα καπνικά αν και παρασυρμένη από τις περιγραφές εδώ, πίστευα ότι θα είναι γλυκό-σοκολατένιο. Απογοητεύτηκα λίγο (και κατάλαβα γιατί δεν πρέπει να διαβάζεις πριν δοκιμάσεις), καθώς για τα δεδομένα μου είναι καθαρά καπνικό υγρό και μάλιστα μου έβγαλε σκούρο, βαρύ καπνό. Αφήνει μια υπόνοια bitter σοκολάτας, ίσως και υποψία φουντουκιού, αλλά όλα τα επισκιάζει ο καπνός. Ίσως να ήμουν προκατειλημμένη επειδή δεν ήταν αυτό που περίμενα, αλλά δε μου "έδεσαν" καλά τα αρώματα και οι πρώτες ύλες.
Max Berry
Το άφησα τελευταίο όλων των δοκιμών και δικαιώθηκα, για τα γούστα μου είναι το καλύτερο υγρό που δοκίμασα. Παρόλο που και αυτό έχει καπνική βάση, τα μούρα/κόκκινα φρούτα αποδίδονται πολύ καλά, χωρίς να μπουχτίζουν με τη γλυκύτητά τους. Είναι ελαφρώς όξινο, πλούσιο και κρεμώδες με χτύπημα ταιριαστό στα 6mg νικοτίνης και πάρα, πάρα πολύ καλό ατμό για υγρό με βάση την PG. Γεμάτη γεύση χωρίς να γίνεται κουραστικό.
Αν θα έλεγα ένα πράγμα μετά τις δοκιμές είναι ότι θα ήθελα μια σειρά υγρών που να μην έχουν καμία σχέση με καπνό/τσιγάρο. Αυτό είναι που μου λείπει από την Ecig, καθώς τα καπνικά είναι πλέον έξω από την καθημερινότητά μου και χαίρομαι για αυτό πολύ για να τα ξαναβάλω
. Γίνεται μια προσπάθεια με κάποια από τα υγρά της νέας σειράς (π.χ. American Pie, Tangelo Dream) και ελπίζω να εμπλουτιστεί με ακόμα περισότερα και με εναλλαγές στη νικοτινούχα βάση που χρησιμοποιείται (περισσότερη VG για παράδειγμα), ούτως ώστε να καλύπτουν περισσότερα γούστα και όχι τόσο "στενά" το μεταβατικό στάδιο από το τσιγάρο στον ατμό.