Ο κλώνο-magma μου είχε στηθεί (ή... στυθεί) από χθες που είχα χρόνο, με 28άρι σύρμα Kanthal, 1.8Ω μονή αντίσταση (όπως δηλαδή στήνονται και οι τανκάτοι μου για το καθημερινό άτμισμα) και περίμενε υπομονετικά τα υγρά για δοκιμές. Για να γίνει η σύγκριση όσο πιο δίκαιη γίνεται, κράτησα τη ρύθμιση στα 11 Watt και περίμενα υπομονετικά να κρυώσει ο ατμοποιητής μεταξύ των δοκιμών και να ποτιστεί καλά το καινούριο βαμβάκι. Ελλείψει επίσημων περιγραφών, άφησα τη φαντασία μου να οργιάσει, οπότε προτείνω να καταναλώσετε τα παρακάτω (γραφόμενα) υπεύθυνα και να μην τα πάρετε τοις μετρητοίς. Πάμε με τα 3 πρώτα (6mg νικοτίνης σε όλα) :
American Pie
Ανοίγοντας το μπουκαλάκι μου ήρθε στο μυαλό μόνο ένα πράγμα: Κουμ κουάτ. Ξεκίνησα να ατμίζω και η γεύση έμοιαζε να συνάδει με τη μυρωδιά. Μήπως περγαμόντο; Μήπως πορτοκάλι; Νεράντζι ή φλοίος λεμονιού; ΟΧΙ, ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ! Μπορεί να είχα να το δοκιμάσω από το 2003 που ήρθε το τελευταίο πακετάκι από τα ξαδέρφια στην Κέρκυρα (και το βρίσκω λίγο δύσκολο, η αλήθεια είναι, να έχω πέσει μέσα), αλλά εμένα αυτό μου θύμισε. Στην εκπνοή πήρα κάτι από ψημμένη ζύμη τάρτας, κάπως άγλυκης που έδενε αρκετά καλά με το φρουτώδες/όξινο/πικρό της εισπνοής. Χτύπημα αρκετά καλό, παραγωγή ατμού ικανοποιητική για την αναλογία PG/VG και αρκετά έντονη επίγευση, πράγμα καλό για δοκιμές με καφέ που συνήθως καλύπτει τα πάντα.
Eden's Garden
Μυρίζοντας το μπουκαλάκι μου ήρθε μια αίσθηση φρεσκάδας που με παρέπεμψε σε κάτι με μενθόλη. Ατμίζοντάς το, άλλαξε τελείως η εικόνα του υγρού: Εισπράττω κάτι σε σταφύλι ή σταφίδα, ίσως και δαμάσκηνο και νομίζω ότι υπάρχει και κάποιο ελαφρύ αλλά ξυλώδες καπνικό με πολύ διακριτική παρουσία στο βάθος. Αν δεν είναι καπνικό, τότε υπάρχει κάποιο μπαχαρικό που δυσκολεύομαι να αναγνωρίσω. Αρκετά ενδιαφέρον, κυρίως για τη μεγάλη διαφορά σε πρώτη και δεύτερη "ανάγνωση" του υγρού, φαίνεται να έχει αρκετά επίπεδα και θέλει το χρόνο του. Ταιριαστό το χτύπημα της νικοτίνης για 6άρι και καλή παραγωγή ατμού, καλύτερη από το προηγούμενο.
Tangelo Dream
Αυτό ήθελα να το δοκιμάσω πρώτο από τη στιγμή που το μύρισα, το άφησα όμως τελευταίο (κάτι ήξερα, αυτό έπρεπε να μείνει στον ατμοποιητή για το υπόλοιπο της βραδιάς). Έντονη μυρωδιά τσιχλόφουσκας, της παλιάς, διαχρονικής και κλασικής Big Babol. Και αυτό το υγρό στο άτμισμα βγάζει τελείως διαφορετικό χαρακτήρα. Στις πρώτες εισπνοές γεύτηκα ένα γλυκό, ώριμο και ζουμερό πορτοκάλι. Στην εκπνοή έντονη η επίγευση του γλυκάνισου σε σημείο να μουδιάζει η γλώσσα, όπως ακριβώς με το ούζο (το τσίπουρο το πίνουμε αυστηρά χωρίς!). Στο σύνολό του, μου θυμίζει καραμέλες MEZ αλλά αυτές με το πορτοκάλι. Μου φάνηκε λίγος ο ατμός και πιο δυνατό το χτύπημα. Συνεχίζω να το ατμίζω (πήρε τη μερίδα του λέοντος σε σχέση με τα άλλα δύο) και σχεδόν έχω κάνει κεφάλι
Ευχαριστούμε για την προσφορά και αναμένουμε τις επίσημες περιγραφές για να διαπιστώσουμε πόσο απέχουν οι γευστικές μας εκτιμήσεις!