Πρώτο στήσιμο και οι πρώτες εντυπώσεις απο την ΣΟΦΙΑ ΙΙ είναι θετικές.Στήνεται πλέον πανεύκολα.
Παρότι νωρίς,είναι ένας ατμοποιητής που νομίζω γνωρίζω αρκετά καλά μετά απο έναν περίπου χρόνο.Οι πρώτες θετικές αλλαγές που παρατήρησα είναι στο φινίρισμα όλου του ατμοποιητή.Ειδικότερα στη βάση όπου πλέον δεν υπάρχει αυτό το μικρό τανκ-ας το πούμε-που συλλέγει το υγρό και η θέση που μπαίνει το κεραμικό,τα αυτάκια με τις σπείρες είναι πλέον συμπαγή και ενώνονται με το κεντρικό κομμάτι της βάσης.Δεν υπάρχει πλέον αυτή η μικρή κλίση στο ένα αυτάκι (για να σφηνώνει το χωρίς αντίσταση σύρμα) και η καμπάνα βιδώνει πλέον άψογα.
Στο άτμισμα η τζούρα έχει γίνει ελαφρώς πιο αεράτη.Σε ηλετρονικό mod που τον δοκίμασα με αυλακώσεις στον 510 είναι λίγο αισθητή,σε μηχανικό mod με ρυθμιστή αέρα είναι σαφώς πιο αισθητή.Πλέον βέβαια υπάρχει και η επιλογή του πόσο ψηλά/χαμηλά θα στήσουμε την αντίσταση.Σε κάθε περίπτωση παραμένει ένας ατμοποιητής για "τσιγαρίσιες" τζούρες.
Η θερμοκρασία του ατμού με Kanthal 0,25mm, 1.3Ω αντίσταση και μέχρι τα 11.5W ηταν ίδια δεν παρατήρησα κάποια διαφορά στο άτμισμα.
Η τροφοδοσία υγρού απροβλημάτιστη,άνοιξα αρκετά την καμπάνα επιδιώκοντας υπερτροφοδοσία με δυνατές τζούρες αλλά δεν μου έκανε το χατίρι ευτυχώς,μεχρι ενός σημείου βέβαια.
Η γεύση τώρα,που είναι και το ζητούμενο για μένα,δοκιμάζοντας υγρό που το γνωρίζω καλά το απέδωσε όπως και η πρώτη ΣΟΦΙΑ.Δεν βρήκα κάποια αξιοσημείωτη διαφορά.Βέβαια δεν τις συγκρινα δίπλα δίπλα-κάτι που θέλω να κάνω κάποια στιγμή-όμως δεν μου έδωσε ούτε κάτι παραπάνω ούτε κατι λιγότερο.