Νιωθω οτι καλυτερη αποδοση, ως ντουμανι και ...στρογγυλοτερο (αν και λιγο πιο αδυναμο) χτυπημα, εχει κοντα. Εκτος αν εννοεις αποδοση γευσης, πραγμα για το οποιο δεν εχω γνωμη μιας και κανω σκετη βαση.
Δεν ειχα ποτέ, μα ποτέ διαρροη οσο κοντα και να ειχα την αντισταση (πιο κοντα δεν γινεται δλδ, βραχυκυκλωνει).
Κι εγώ Πολυκράτη, έχω παρατηρήσει οτι το καλύτερό του σε απόδοση και σε γεύση, το έχει κάπου στο μέσο της απόστασης από την οπή του αέρα και το ταβάνι του θαλάμου ατμοποίησης.
Συμφωνώ βέβαια για την ποσότητα και την ποιότητα του ντουμανιού με την αντίσταση χαμηλά, πράγμα που είναι και λογικό, όμως είμαι κυνηγός γεύσης έτσι ή αλλιώς.
Βέβαια πιστεύω οτι το σημαντικότερο είναι οτι ο θάλαμος ατμοποίησης είναι "τεράστιος" οπότε εκεί είναι και το σημαντικό να τον γεμίσεις και να μικρήνεις τον όγκο του.
Γι αυτό και η "φωλιά" καθώς και το γέμισμα του θαλάμου με περισσότερο φυτίλι ή βαμβάκι είναι που σε γενική ομολογία αποδίδει και καλύτερα.
Σημαντικό επίσης αυτό που αναφέρει ο φίλος DaemonaS, να καλυφτούν τα βιδάκια με το υλικό (φυτίλι - βαμβάκι).
Γενικά όσο περισσότερο "μονώνει" ο χρήστης την θερμότητα που εκλύει η αντίσταση προς τα γύρω μέταλλα, τόσο καλύτερη και η απόδοσή του σε γεύση.
Βέβαια αυτό είναι η δική μου υποκειμενική άποψη και τα λοιπά, και τα λοιπά...