Nα αναφέρω και εγώ κάποιες παρατηρήσεις και σκέψεις μετά από περίπου 4-5 γεμίσματα στον Plus.
Μερικές φωτό του:
Εις τα εξ ων συνετέθη έτοιμος για υπερηχητικό λουτρό:
Με ένα διακριτικό drip tip (κατάλληλο για wrestling και thai boxing):
Και με το πλαγιαστό ενδιάμεσο που βολεύει αρκετά:
Πρώτες εντυπώσεις.Το χάρτινο κουτάκι είναι σφραγισμένο και στα δύο ανοίγματα. Μέσα εκτός από τον ατμό έχει ένα σετάκι με extra o-rings και βιδάκια καθώς και το πλαστικό ενδιάμεσο για το τανκάκι. Ο ατμοποιητής έρχεται μάλλον πλυμένος καθώς δεν μυρίζει μεταλίλα καθόλου και δεν βρήκα γρέζι ή ότι άλλο. Για την ψυχολογία και μόνο το έπλυνα και εγώ.
Η ποιότητα? Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ!! Πρέπει να είναι ίσως ότι πιο ποιοτικό στο ΗΤ έχω πιάσει (ίσως 1-2 κλικ πάνω από του Bugs (Bunny)) στα χέρια μου. Τα πάντα δείχνουν μελετημένα και εφαρμόζουν με ακρίβεια χιλιοστού του χιλιοστού.
Στήσιμο.
Όπως τα έχετε γράψει το στήσιμο είναι κάτι πολύ εύκολο. Επειδή δεν έχω εκπαιδευτεί σε micro-coil και δεν είμαι έτοιμος για βαμβάκι, στήθηκε "απλά" με δυάρι φιτίλι με οδηγό αυτόν:
(από 06:30 και μετά).
Άτμισμα.Εξαιρετική απόδοση. Νομίζω δίκαια πήρε τα παράσημα παραπάνω (χωρίς να έχω ατμίσει και πάρα πολλούς βέβαια). Όμως δεν μπορώ να πως ότι "ξέχασα" τον Ντρίπερ. Τον όπλισα, τον έβαλα πάνω και μπουμπούνησε δυνατά. Και μάλλον με καλύτερη γεύση-άρωμα και χτύπημα. Όμως ο Ντρίπερ λόγω τύπου έχει σαφώς θέμα στην τροφοδοσία. 4-5 δυνατές και μετά ξανά. Ο Kayfun δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα στην τροφοδοσία και αυτό είναι σημαντικό. Μόνο στο 10ο Ml περίπου άρχισε να βγάζει καμένο. Το άνοιξα και η αντίσταση ήταν πεντακάθαρη. Δεν ξέρω τι μπορεί να έγινε. Το ντουμάνι του Kayfun είναι πάρα πολύ αλλά δεν συνοδεύεται και από το ανάλογο χτύπημα. Χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι είναι μέτριος ή κακός. Το μαμά drip tip είναι πολύ όμορφο. Αυτό που δεν μου άρεσε είναι ότι έχει πολύ μικρή οπή. Το οποίο σημαίνει ότι αν αφήσεις σταθερό το σημείο που στέλνεις τον ατμό (γλώσσα, ουρανίσκο) υπάρχει περίπτωση να νιώσεις εστιασμένο κάψιμο. Μου συνέβη σε δύο σημεία. Μπουρμπούληθρες-διαρροή είχα περίπου στα 10 Ml. Δεν έφυγε υγρό αλλά στην οπή που μπαίνει ο αέρας είχε κατέβει υγρό. Φύσηξα απαλά και έβγαλε αρκετό. Με φύσημα-ρούφηγμα επανήλθε.
Θετικά.
- Εκπληκτική ποιότητα κατασκευής. Σχεδόν εξωγήινη. Ίσως το Made in Germany να παίζει ρόλο σε αυτό.
- πλήρες πακέτο πώλησης.
- Εξαιρετικό ντουμάνι.
- Τροφοδοσία.
- Δυνατότητα να φτάσεις την χωρητικότητα σε πολλά ml με εξτρά κομμάτια.
- Βάζεις ότι drip tip θέλεις.
- Μηδενικές διαρροές στον πόλο, λόγω κατασκευής.
- Ρύθμιση αέρα τζούρας. Εύκολη και σαφής. Δουλεύει.
- Ο Κυρ Φάνης έχει αρκετά εξτρά διάφανα για να το κάνεις όπως σου αρέσει.
Αρνητικά.
- Το πακέτο πλήρες μεν αλλά ο άτμο είχε πάνω "χνούδι" από το χαρτί του κουτιού. Θα μπορούσε να ήταν σε ένα νάιλον σακουλάκι. Η πρώτη εντύπωση και μόνο.
- Βαρύς. ΠΟΛΥ βαρύς. Μόλις γεμίσει με υγρό γίνεται ακόμα πιο ΒΑΡΥΣ. Αλλάζει τελείως την αίσθηση στο χέρι.
- Θα ήθελα λίγο περισσότερο χτύπημα.
- Θέλει να έχεις μόνιμα κατσαβιδάκι πάνω σου. Για γέμισμα και ρύθμιση αέρα.
- Από την στιγμή που γεμίσεις περιορίζονται οι όποιες επεμβάσεις μπορείς να κάνεις στο στήσιμο της αντίστασης. Μπορείς να ξεβιδώσεις το κάτω μέρος μεν και να το βγάλεις αλλά σίγουρα υπάρχει ενδεχόμενο να παίξει και διαρροή υγρού και σταξίματα.
- Είναι αρκετά μεγάλος σε μέγεθος. Όχι τεράστιος αλλά είναι μεγάλος:
Τελικό συμπέρασμα: πρόκειται για έναν εξαιρετικό ατμοποιητή προφανώς. Με πολλά θετικά και κάποια, ίσως επουσιώδη, αρνητικά. Η Σοφία ξεκουράζεται αυτές τις μέρες αλλά άμα θέλω να γουστάρω και έχω την άνεση/χρόνο ο Ντριπερ οπλίζεται και δεν παροπλίζεται.
Βαθμός: 9/10.