Γειά σας και απο μένα.Μένω στην Αθήνα,το ονομά μου είναι Χρήστος και είμαι 34 χρονών.Κάπνιζα 17 χρόνια,τα τελευταία 8 χρονια στριφτο,ένα πακέτο craven στίς δύο μέρες,μέχρι που πρίν πέντε μήνες μου είπε η νύφη μου κάτι παράξενα περί ηλεκτρονικών τσιγάρων...και είπα για πλάκα να το δοκιμάσω μόνο και μόνο για να δώ τί και πώς είναι..Είναι πολύ σημαντικό (για μένα)να πώ οτι δεν περίμενα ούτε πίστευα ούτε ήθελα να κόψω το τσιγάρο και απλά το δοκίμασα για να δω πώς είναι και να λύσω την απορία μου για το "τί σκέφτηκαν πάλι οι άνθρωποι..!".Το γεγονός οτι τους τελευταίους πέντε μήνες πίνω καφέ χωρίς να καπνίζω είναι κάτι που μόνο ένας καπνιστής(ή πρώην)μπορεί να καταλάβει τί σημαίνει.Σε όλο αυτό το διάστημα δεν εχω μείνει "άκαπνος".Υπαρχουν μέρες που στρίβω τρία ή τέσσερα τσιγάρα,όχι περισσότερα γιατί δεν με ευχαριστούν πλέον,και ο λόγος είναι τα πολλά και διάφορα προβλήματα που δημιουργώ εγώ καθημερινά στις συσκευές του εμπορίου που έχω(Ego T και Elips), οι οποίες πιστεύω ότι η κατασκευή τους και η χρήση τους είναι για ανθρώπους που θέλουν να κόψουν την "κακιά συνήθεια"και όχι για ανθρώπους όπως εγώ,ίσως και αρκετοί άλλοι από εμάς εδώ,που απλά θέλουμε να την αντικαταστίσουμε..Η λύση στο παραπάνω πρόβλημα ήταν για μένα η ενότητα "MODS" που υπάρχει στο φόρουμ και ο λόγος που το αναφέρω είναι οτι αν δεν υπήρχε σίγουρα θα είχα γυρίσει και πάλι στο κάπνισμα..
Για να μοιραστώ την προσωπική μου εμπειρία με κάποιον που θα ξεκινήσει ή έχει ήδη ξεκινήσει το ηλεκτρονικό τσιγάρο και έχει τις επιφυλάξεις που είχα και εγώ,αυτο που μπορω να πώ είναι οτι όταν το ξεκίνησα και άρχισα να ψάχνομαι για το τί υγρό και πόση νικοτίνη ώστε να μου υποκαταστίσει το κανονικό τσιγάρο και να μην έχω σύνδρομα στέρησης και αρχίσω να δαγκώνω τις πόρτες και να κοπανιέμαι στους τοίχους,πίστευα οτι ο μόνος τρόπος για να τα καταφέρω ήταν να βάζω σκέτη νικοτίνη στην κατσαρόλα με το φαγητό ή να λούζομαι δύο φορές τη μέρα με αυτη για να την "ακούσω"..Όμως τα πραγματα ήταν πολύ πιο απλά και ήρθαν απο μόνα τους όταν απο τα 18mg (ξεκίνησα με 18 γιατί δεν είχε το μαγαζί 24άρι..)έπεσα κάποια μέρα στα 9 επειδη μου τελείωσε το υγρό και μετά απο λίγη ώρα κατάλαβα οτι δεν ήταν και τόσο τραγικά τα πράγματα..Το παραπάνω δεν το έγραψα για να κάνω πλάκα αλλά για να δείξω οτι και στη δικιά μου περίπτωση όπως και των περισσότερων στην αρχή όλα φαντάζουν πολύ δύσκολα,χωρίς όμως να είναι και τόσο..
Θέλω να ευχαριστίσω πολύ όλους όσους έχουν αφιερώσει χρόνο και κόπο ώστε αυτό το φόρουμ να είναι τόσο πολύ χρήσιμο και κατατοπιστικό για όλους και ειδικά για τους νέους ατμιστές που είναι φρέσκοι στον ατμό και έχουν μεγαλύτερη δυσκολία στο να ξεχάσουν "τα παλιά"...
Καλή συνέχεια σε όλους μας....