Γεια σας κι απο μένα
Με λένε Δαναη και είμαι καλά!
Δοκίμασα ότι τρόπο υπήρχε για να κόψω το κ.τ. (ύπνωση, antismoking center, βελονισμό, και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί) Το αποτέλεσμα ήταν μια καταπληκτική αποτυχία. Πανηγυρική, μεγαλιώδης και αναμφισβήτητη! Ξόδεψα 3 μέσους μισθούς για να ανακαλύψω πως καλύτερα να τάιζα αδέσποτα μ' αυτά τα λεφτά, περισσότερο τόπο θα έπιαναν.
Η ύπνωση αποδείχτηκε ένα μεγάλο φιάσκο γιατί δεν μπόρεσε να με υπνωτίσει η υπνωτίστρια. Αντίθετα με την ξαδέλφη μου που υπωτίστηκε με την πρώτη και εδώ και 6 μήνες δεν έχει βάλει τσιγάρο στο στόμα της. Ούτε κανονικό, ούτε ηλεκτρονικό ούτε οτιδήποτε που βγάζει καπνούς ή ατμούς. Το θέμα είναι όμως ότι δεν υπνωτίζονται όλοι.
Ο βελονισμός ήταν μια ακόμη μεγαλιώδης αποτυχία που μου στέρησε μερικά ευρώ και αρκετές ελπίδες.
Το antismoking service ήταν μια πανάθλια παραλλαγή του βελονισμού που στην ουσία προσομείωνε τον βελονισμό απλά με μεγαλύτερη ένταση ηλεκτρικού ρεύματος. Άλλη μια θηριώδης αποτυχία ήρθε να προστεθεί στην ολοένα αυξανόμενη λίστα μου.
Ξεκίνησα το η.τ. πριν από ένα μήνα ωθούμενη από την απελπισία μου και μόνο.
Το πρώτο μου η.τ. ήταν ένα ego-c με έναν άθλιο εργοστασιακό ατμοποιητή και ένα ακόμα πιο άθλιο υγρό (που μου έδωσαν δώρο). Περαστικά μου. Ετρεχαν υγρά, ήθελα τσιγάρο, η συσκευή μπούκωνε, όταν έπεφτε η μπαταρία ατμός υπήρχε μόνο στα όνειρα μου και άλλα τέτοια ονειρεμένα.
Τέλεια. Οτι ακριβώς χρειαζόμουν για να τα παρατήσω.
Διάβασα για το provari και είπα ας τη δοκιμάσω κι αυτή τη βλακεία μήπως είναι καλύτερη από ego με τον εργοστασιακό ατμοποιητή.
Και εγένετο το θαύμα!
Δεν καπνίζω καθόλου κ.τ. ούτε και μου λείπει.
Εχω δοκιμάσει πολλά υγρά και βρήκα μερικά που αξίζουν να λέγονται υγρά κι όχι αποβλακωμένα ζουμιά για απελπισμένα πρεζόνια.
Με ενοχλεί η μυρωδιά του κ.τ.
Ξεκίνησα με 18 mg και τώρα είμαι στα 12 mg.
Εν κατακλείδι δεν θεωρώ πανάκεια το η.τ. Είναι κι αυτό μια εξάρτηση όπως και το κ.τ.
Οποιος θεωρεί ότι επειδή κάνει μόνο η.τ. και καθόλου κ.τ. έλυσε το γόρδιο δεσμό καλά θα έκανε να αγόραζε ένα χατζάρι κι ένα καινούργιο μαξιλάρι για να αλλάζει πιο εύκολα πλευρό.
Είναι ξεκάθαρο ότι όπως και στο κ.τ. έτσι και στο η.τ. παίζονται πολλά συμφέροντα και σκακιέρα είναι η πλάτη μας.
Ισως απλά το η.τ. να είναι ο δρόμος για πιο εύκολη αποδέσμευση από τον δαίμονα που λέγεται κάπνσμα, ή άτμισμα ή οπως θέλετε να το ονομάσετε.
Κι αυτή η αποδέσμευση πρέπει να είναι ο μοναδικός και αντικειμενικός μας στόχος.
Για μένα τουλάχιστον είναι.