vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

642 επισκέπτες, 2 χρήστες
Mimhsdr, manoslykos

Μηχανικά mods - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS

Αποσυνδεδεμένος Ribot

• 4118
  • Φύλο: Άντρας
  • Των γαρ ηλιθίων απείρων γένεθλα
Απ: Μηχανικά mods - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS
« Απάντηση #720 στις: Ιουνίου 17, 2015, 17:27 »
Σήμερα το πρωί παρέλαβα το stingray από FT :yahoo:
Οι απορίες του πρωτάρη των μηχανικών:
1) χρειάζεται κάποιου είδους προετοιμασία πριν τη χρήση, όπως κάποιο καθάρισμα του μοντ ή κάτι άλλο; Εγώ από τη φούρια μου, του έβαλα μια samsung 25r και το subtank mini που είχα στημένο σε άλλο μοντ, με αντίσταση 0,8Ω, κανθαλ 0,4mm twisted και δείχνει να δουλεύει μια χαρά.
2) για δοκιμή επίσης, έβαλα πάνω τον Κ4 με αντίσταση 1,8Ω αλλά δεν δίνει καθόλου ρεύμα σ' αυτόν.Ξέρω ότι είναι μεγάλη η αντίσταση αυτή αλλά και πάλι δε θα έπρεπε να δίνει με φρεσκοφορτισμένη μπαταρία 4,2V; Μοιάζει σαν να μην κάνει επαφή ο θετικός πόλος, είναι πιθανό αυτό; :dontknow:
3) αμέσως μετά έστριψα μια απλή μονή αντίσταση 1Ω, με κανθαλ 30mm, σε 2,5mm τρυπανάκι, στον magma και ατμίζει πολύ ωραία. Έπραξα σωστά;
4) τον υβριδικό αντάπτορα δεν τον έχω δοκιμάσει ακόμη και τον ψιλοφοβάμαι για να πω την αλήθεια. Έμαθα ότι για την αποφυγή βραχυκυκλωμάτων, χρειάζεται να μονωθεί η μια πλευρά του, με μανό νυχιών. Αυτή είναι η επάνω πλευρά που έρχεται σε επαφή με τον ατμοποιητή; Επίσης για να τον τοποθετήσω στο μοντ, πρέπει πρώτα να αφαιρέσω τον κονέκτορα που φοράει ήδη ο σωλήνας όταν έρχεται;

Συγγνώμη για τις τόσες ερωτήσεις αλλά θέλω να αισθάνομαι ασφαλής πρωτίστως.

Αποσυνδεδεμένος BigSur

• 2958
  • Την παλεύω...
    • Vapeorama
« Απάντηση #721 στις: Ιουνίου 17, 2015, 18:03 »
Θα έπρεπε να δίνει μια χαρά ρεύμα στην 1,8 αντίσταση, δεν είναι πολύ για μηχανικό.
Μάλλον δεν έκανε επαφή ο πόλος με τον K4.
[Δεν έχω το stingray για να σου πω λεπτομέρειες]
Δεν θέλει προετοιμασία πριν την χρήση, κάποιοι τα καθαρίζουμε για τυχόν σκόνες ή υπολείματα ρινισμάτων αλλά ψυχολογικό είναι!

Αποσυνδεδεμένος thenetpoet

• 6415
  • Πανορατμίξ
« Απάντηση #722 στις: Ιουνίου 17, 2015, 23:05 »
Γιωργο, ενα καθαρισμα παντα βοηθαει, και για τυχον λαδιλα και για ρινισματα και για καλυτερα ρευματα.
Το υβριδικο για να μπει πρεπει να βγει ο άλλος κονεκτορας που εχει επανω. Αυτο για το κανο δεν το ξερω, αλλα λογικα απο την κατω πλευρα θα θελει για να αποφυγεις επαφη του θετικου πολου με το αρνητικό. Ολος ο κονεκτορας και η σωληνα ειναι το αρνητικο, ο πολος του ατμοποιητη παταει στο θετικο της μπαταριας.
Αντεχει και χαμηλοτερς αντιστασεις η μπαταρια σου, και διπλες βέβαια.
Ο καηφουν σχεδον σιγουρα δεν παταγε...

Αποσυνδεδεμένος Ribot

• 4118
« Απάντηση #723 στις: Ιουνίου 18, 2015, 00:50 »
Και τι μπορείς να κάνεις αν δεν πατάει; Γιατί τώρα που το ξανακοίταξα κάπως καλύτερα, αυτό νομίζω κι εγώ, χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, λόγω απειρίας.
Τελικά πέρασα με μανό τη μια πλευρά του υβριδικού και μ' αυτό δουλεύει ο Κ4 κι εγώ είμαι ακόμη σώος :laugh1:
Πάντως είναι άλλη φάση αυτό το άτμισμα ρε φίλε ...ωραία φάση :yes:
Νομίζω όμως ότι προς το παρόν, δε θέλω να παίξω κάτω από 1Ω, ίσως γιατί στο μυαλό μου έχω την ιδέα να μην πολυκαταπονώ την μπαταρία και να έχω και λίγο μεγαλύτερη αυτονομία.
Από καθάρισμα άσ'το, τρία πουλάκια... άλλωστε πώς να το καθαρίσω? Κάπου είχα διαβάσει για κάτι κέτσαπ και μουστάρδες :laugh1:

Αποσυνδεδεμένος Nemesis_rds

• 5569
« Απάντηση #724 στις: Ιουνίου 18, 2015, 01:10 »
Μουσταρδα οχι, δεν ειναι hot-dog. :))
Η κετσαπ ομως κανει δουλεια. Το βυθιζεις ολοκληρο στην κετσαπ, το αφηνεις λιγη ωρα και μετα τριβεις τα χαλκινα μερη με ενα πανακι και γινεται σαν καινουργιο.
Υπαρχουν και καθαριστικα για χαλκο προφανως, αλλα η κετσαπ ειναι η πιο ευκολη λυση.

Με μια αντισταση 0.8-1Ω πιστευω ειναι μια χαρα, Ουτε πολλα Α και ικανοποιητικα watt. Αλλα αυτο θα το βρεις και μονος σου με δοκιμες.
Παντως οσο χρησιμοποιεις μπαταριες ασφαλους χημειας και υψηλης αποφορτισης, δεν εχεις να φοβασαι τιποτα. :)

Αποσυνδεδεμένος BigSur

• 2958
  • Την παλεύω...
    • Vapeorama
« Απάντηση #725 στις: Ιουνίου 18, 2015, 01:18 »
Αν δεν σου λείπει μην κατέβεις κάτω από 1Ω.
Γενικά, μην κάνεις απολύτως τίποτα επειδή "πρέπει".  :yes:
Αν σου λείψει... να το κάνεις και να το χαρείς, με την μειωμένη αυτονομία που συνεπάγεται.
Πολλοί δουλεύουμε μηχανικά σε 1,2-1,8 -απλά δεν βρίσκουμε τον λόγο να φτιάχνουμε όλη την ώρα βίντεο στο youtube και δεν το θεωρούμε ανταγωνιστικό σπορ!  ;)

Μην ψαρώνεις με μουστάρδες-κέτσαπ-ουγγαρέζα! Βασίζονται στα ατού του ξυδιού/αλατιού κυρίως, είναι ΟΚ για χαλκό αλλά μην τρελαίνεσαι τώρα στην αρχή.
Ξεκίνα με τα απλά: καλό τρίψιμο με χαρτί κουζίνας στα πάσα (και όπου έχεις επαφή του ρεύματος) να φεύγουν οι μαυρίλες της χρήσης. Λίγο οινόπνευμα τον σωλήνα, καλό στέγνωμα. Στην πορεία θα δεις και καναδυό συμβουλές ακόμα. Ανάλογα το υλικό του μοντ και την προσβασιμότητα που σου δίνει. Ιδανικό αν βρεις γνωστό με συσκευή καθαρισμού υπερήχων αλλά σε διαβεβαιώ πως έχουμε ελάχιστοι και δεν μας λείπει! Για τώρα είσαι άρχοντας με λίγο χαρτί, λίγο οινόπνευμα και μια μπατονέτα.
Το κορυφαίο είναι αυτό που λες:
Πάντως είναι άλλη φάση αυτό το άτμισμα ρε φίλε ...ωραία φάση :yes:
Να γουστάρεις - να προσέχεις τις μπαταρίες σου - να μην ξεχνάς να κλειδώνεις.

Αποσυνδεδεμένος testament

• **
  • 432
« Απάντηση #726 στις: Ιουνίου 18, 2015, 01:28 »
Αυτό με το κέτσαπ δεν το δοκίμασα, μπορεί αύριο που θα πάω σούπερ να βρω καμιά προσφορά, θα κοιτάξω και την ημερομηνία λήξεως καλού-κακού.  :))

Καθάρισμα με Brasso, στοιχίζει αν δεν κάνω λάθος γύρω στα 4,50 ευρώ, μου φτάνει και μου περισσεύει για κανέναν χρόνο, μπορεί να είπα και λίγο. Πέρασμα με οινόπνευμα όπου έβαλα Brasso, για να φύγει η μυρωδιά και ίσως αν δεν βαριέσαι τρίψιμο με καμιά οδοντόβουρτσα.

Με κάτι ξίδια και αμμωνίες που δοκίμασα δεν είχα αποτέλεσμα.

Αποσυνδεδεμένος Ribot

• 4118
« Απάντηση #727 στις: Ιουνίου 18, 2015, 01:40 »
Ευχαριστώ παιδιά, οι συμβουλές σας είναι υπερπολύτιμες :thumpup:
Θα ρίξω και κανα πιο προσεκτικό διαβασματάκι τώρα που "έμπλεξα" με μηχανικό και βλέπουμε.
Υπάρχει καλή χημεία πάντως "μεταξύ μας" απ' το πρώτο άγγιγμα :laugh1:

Αποσυνδεδεμένος Buliwyf

• 1947
  • ιέεεεεεεεεπ!!!! αστ ναγκλίτσα κατ ρε!!!
« Απάντηση #728 στις: Ιουνίου 18, 2015, 01:40 »
Σήμερα το πρωί παρέλαβα το stingray από FT :yahoo:
Οι απορίες του πρωτάρη των μηχανικών:
1) χρειάζεται κάποιου είδους προετοιμασία πριν τη χρήση, όπως κάποιο καθάρισμα του μοντ ή κάτι άλλο; Εγώ από τη φούρια μου, του έβαλα μια samsung 25r και το subtank mini που είχα στημένο σε άλλο μοντ, με αντίσταση 0,8Ω, κανθαλ 0,4mm twisted και δείχνει να δουλεύει μια χαρά.
2) για δοκιμή επίσης, έβαλα πάνω τον Κ4 με αντίσταση 1,8Ω αλλά δεν δίνει καθόλου ρεύμα σ' αυτόν.Ξέρω ότι είναι μεγάλη η αντίσταση αυτή αλλά και πάλι δε θα έπρεπε να δίνει με φρεσκοφορτισμένη μπαταρία 4,2V; Μοιάζει σαν να μην κάνει επαφή ο θετικός πόλος, είναι πιθανό αυτό; :dontknow:
3) αμέσως μετά έστριψα μια απλή μονή αντίσταση 1Ω, με κανθαλ 30mm, σε 2,5mm τρυπανάκι, στον magma και ατμίζει πολύ ωραία. Έπραξα σωστά;
4) τον υβριδικό αντάπτορα δεν τον έχω δοκιμάσει ακόμη και τον ψιλοφοβάμαι για να πω την αλήθεια. Έμαθα ότι για την αποφυγή βραχυκυκλωμάτων, χρειάζεται να μονωθεί η μια πλευρά του, με μανό νυχιών. Αυτή είναι η επάνω πλευρά που έρχεται σε επαφή με τον ατμοποιητή; Επίσης για να τον τοποθετήσω στο μοντ, πρέπει πρώτα να αφαιρέσω τον κονέκτορα που φοράει ήδη ο σωλήνας όταν έρχεται;

Συγγνώμη για τις τόσες ερωτήσεις αλλά θέλω να αισθάνομαι ασφαλής πρωτίστως.

1] Καμία προετοιμασία
2] Μάλλον αυτό συμβαίνει. Ξεβίδωσε λίγο τον διακόπτη, βίδωσε τέρμα τον ατμοποιητή και μετά βίδωσε πάλι διακόπτη και δοκίμασε.
3] Μια χαρά...
4] Η κάτω, όχι η πάνω. Αλλά δεν είναι απαραίτητο να το κάνεις, αν ο θετικός του ατμό σου, βγαίνει από κάτω όταν τον βιδώνεις τέρμα στο ανταπτοράκι. Ναι, ο κονέκτορας πρέπει να αφαιρεθεί.

Αποσυνδεδεμένος testament

• **
  • 432
« Απάντηση #729 στις: Ιουνίου 18, 2015, 01:53 »
Το μηχανικό mod είναι άλλη φάση. Όσους γνωρίζω που έχουν μηχανικό είναι παθιασμένοι μαζί του.

Προσωπικά εγώ που δεν πολυψάχνομαι για Subohm, για μικρές αντιστάσεις, για 200Watt ρεύματα δεν πρόκειται να το αλλάξω με τίποτα. Κόλλησα μια φορά με μηχανικό και εκεί έμεινα. Δεν αναθεματίζω τα ηλεκτρονικά γιατί και γω απο κει πέρασα. Αλλά προκειμένου να ακολουθώ την αγορά ή να αγοράζω καινούργιο κάθε χρόνο ( ;) τότε καλύτερα να αγοράσω μια και έξω ένα επώνυμο μηχανικό. Και μη νομίζεις ότι έχω πολλά μηχανικά, ένα έχω και ίσως αργότερα αγοράσω ακόμη ένα. Εγώ το χρησιμοποιώ με το kick.

Θέλει περιποίηση για να αποδίδει σωστά, θα καταλάβεις την διαφορά αμέσως. Εγώ που το καθαρίζω μια φορά στο 10ήμερο φαίνεται η διαφορά στο πριν και το μετά. Και 10 μέρες είναι σχετικά μικρό διάστημα κατά τη γνώμη μου για να πει κανείς ότι θέλει καθάρισμα.

Μπαταρίες IMR ή αντίστοιχες καλές μπαταρίες (έχουν αναφερθεί πολλάκις στο forum) για να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου.
Με μηχανικό mod σταμάτησα τα περιττά έξοδα και τα προβλήματα που είχα σε ηλεκτρονικά mod.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 18, 2015, 02:00 από testament »

Αποσυνδεδεμένος BigSur

• 2958
  • Την παλεύω...
    • Vapeorama
« Απάντηση #730 στις: Ιουνίου 18, 2015, 04:48 »
Κάθε 10 μέρες; Α, εσύ με κάνεις να νιώθω τεμπέλης!  :))

Βασικά ο καθένας μας έχει την ρουτίνα "φροντίδας" του που παίρνει λίγη ώρα κάθε 2 εβδομάδες (ας πούμε), προσέχουμε το θέμα μπαταρία/φορτιστή, βλέπουμε τι αντιστάσεις μας ταιριάζουν και... έχουμε καλό άτμισμα για χρόνια με την ίδια όμορφη και γερή συσκευή. Οι πολυσυζητημένες δυσκολίες των μηχανικών είναι μια μεγάλη υπερβολή.
Βλέποντας τις ατέλειωτες συζητήσεις για το τι να κάνεις με το κάθε πρόβλημα του VW (και ανά μοντάκι υπάρχουν διάφορα) νομίζω πως ο καθένας απλώς βρίσκει εύκολο αυτό που ήδη κάνει και δύσκολο ό,τι δεν έχει δοκιμάσει. Το ζήτημα είναι να απολαμβάνεις άτμισμα με ασφάλεια -και να χαίρεται και το μάτι με αυτό που έχεις συνέχεια μαζί σου. Όλες οι καλοφτιαγμένες συσκευές είναι καλές και τις εκτιμούμε -χωρίς διακρίσεις- για την συντροφιά που μας κάνουν.

• 6415
  • Πανορατμίξ
« Απάντηση #731 στις: Ιουνίου 18, 2015, 09:11 »
Γιώργο, ένα μηχανικό αν στήσεις σωστά την /τις αντιστάσεις σου, παίζει με ασφάλεια (με την σωστή μπαταρία) και σου δίνει αυτό το ωραίο ρεύμα που ζητάς.
Δεν είναι απαραίτητο να πας ούτε ψηλά ούτε χαμηλά. Μιας και είσαι όμως καινούργιος στο μηχανικό, κάνε τις δοκιμές σου, πειραματίσου με διάφορα στησίματα και δες τι σου πάει από αποτέλεσμα.
Τώρα είσαι ακόμα στην κ@βλ@ με τον καιρό θα δεις και τα "στραβά" των μηχανικών :)

Αποσυνδεδεμένος panosnm

• **
  • 476
« Απάντηση #732 στις: Ιουνίου 18, 2015, 09:33 »
Εχει καποιος το dingo να μου πει γνώμη; Σκεφτομαι να το παρω λογο μεγέθους για να το χρησιμοποιώ με klp και κάποιον dripper ατμοποιητη,μαλλον με τον deringer! Θα αποδίδει σωστα;

• 6415
  • Πανορατμίξ
« Απάντηση #733 στις: Ιουνίου 18, 2015, 09:51 »
Φαντάζομαι αναφέρεσαι στο γεγονός ότι το dingo παίρνει 18350 μπαταρία?
Αν ναι, έχω στήσει stingray με 18350 και τον derringer με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα, δες εδώ για το στήσιμο που έκανα.

Αποσυνδεδεμένος panosnm

• **
  • 476
« Απάντηση #734 στις: Ιουνίου 18, 2015, 10:05 »
Ακριβως! Δεν ξερω απο μηχανικά καθως ημουν παντα χρήστης ηλ.mod αλλα θα θελα να χω και ενα μηχανικό στη συλλογή μου και το "μικρο" μου τράβηξε τη προσοχή! Θεωρείς οτι ειναι καλυτερα να διαλέξω καποιο που πέρνει και kick? το dingo πέρνει;

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 360003 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 22, 2024, 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1007 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114288 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450311 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110756 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374976 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328274 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1079 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6443 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15303 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29365 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99944 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F