Οι βάσεις τις Totally Wicked, θεωρούνται κορυφαίες κατά γενική ομολογία. Δεν είχε τύχει να τις δοκιμάσω και από ότι φαίνεται, έφτασε η ώρα. Από υγρά της εταιρείας, είχα δοκιμάσει από σπόντα το 2012 μία μέντα, η οποία σε συνδυασμό με τα 18mg νικοτίνης που έκανα τότε, είχε αρκετό χτύπημα για να ξαπλώσει κάτω τον Mohamed Ali στα καλά του... Με την εταιρεία, έχω ένα συναισθηματικό δέσιμο, καθώς το πρώτο μου ητ ήταν το Totally Wicked Tornado C, ή σε απλά ελληνικά, ένα Joyetech Ego-C σε άλλη συσκευασία και τιμή που θα έκανε οποιονδήποτε νεότερο ατμιστή να χάσει τα μαλλιά του... Το τελευταίο Vapemail από τη Vapeland λοιπόν, περιελάμβανε και τις εν λόγω βάσεις. Συγκεκριμένα, 2 συσκευασίες των 50ml με Platinum Ice 54mg, και από ένα κατοστάμελο Propylene Glycol, Glycerine και Aqueous Glycerine. Παρατηρώντας πόσο παχύρρευστη είναι η γλυκερίνη, αποφάσισα να κινηθώ κάπου στο 60/40 για τις δοκιμές μου ώστε να μην έχω θέμα τροφοδοσίας. Έβαλα λοιπόν 8ml Platinum Ice και συμπλήρωσα με συνδυασμό των άλλων μηδενικών, ώστε να καταλήξω σε ποσοστό 60/40 περίπου, με νικοτίνη η οποία έφτασε τα 4.32mg/ml. Στα κυβικά μας δηλαδή. Γέμισα και τους τρεις ατμοποιητές μου, τον KF3.1ES Clone (Kanthal D 0.32mm, 1.24Ω, 2.5mm MC), τον Tobecco KF4 (Kanthal D 0.28mm, 2.00Ω, 2.5mm MC) και τον Phenomenon Zest (UDSS316L 0.28mm, 0.54Ω, 2.0mm SC, TCR00092), όλους με Drago Cotton και προχώρησα στη δοκιμή.
Υπάρχει λοιπόν ένας πολύ σοβαρός και τεκμηριωμένος λόγος που αυτές οι βάσεις θεωρούνται κορυφή. Ότι είναι πλήρως άγευστες, άοσμες, χωρίς γλυκάδα, ξυλώδη αίσθηση ή φαρμακίλα. Πλούσιος ατμός, απόδοση χτυπήματος στα απολύτως αναμενόμενα, ωραία αίσθηση στο στόμα και καμία απολύτως γλυκιά επίγευση. Ακόμα και σε ένα στάξιμο με μηδενική σκέτη γλυκερίνη, γλυκάδα δεν εντόπισα. Με ξένισε πρέπει να ομολογήσω, καθώς συνήθως δουλεύω με Umami που όσο να ναι μια γλυκάδα την έχουν, αλλά δεν μου πήρε και πολλή ώρα να ερωτευτώ αυτή της την απόδοση. Οι τιμές είναι: €24,90 για 50ml Platinum Ice 54mg και €6,90 για 100ml Glycerine, Propylene Glycol ή Aqueous Glycerine. Το κόστος δηλαδή για 550ml βάση με 4,91mg νικοτίνης, ανέρχεται σε €59,40 (1*Platinum Ice + 5 μηδενικές), το οποίο είναι υπερδιπλάσιο από άλλες εταιρείες. Η αυξημένη τιμή τους δικαιολογείται απόλυτα, και αν ήμουν πιο φυσιολογικός ατμιστής, δεν νομίζω να μην τις προμηθευόμουν τακτικά. Αν όμως σκεφτούμε ότι ατμίζω κάνα μισόλιτρο το μήνα σκέτη βάση, θα παραμείνω στην τωρινή μου επιλογή, με την περιστασιακή παρασπονδία! Όπως φυσικά, θα επανέλθω για να δω πως συνεργάζεται η 54ρα με τις μηδενικές umami που θα χρησιμοποιήσω για να την αραιώσω. Όπως και να το κάνουμε, τα 92ml που έχω με αραίωση 8%, θα μου δώσουν περίπου 1150ml ακόμα. Αν μη τι άλλο, καβατζώθηκα για κανένα δίμηνο!
Δεν βάζω βαθμό καθώς δεν έχω μέθοδο βαθμολόγησης για τις βάσεις. Όπως επίσης, δεν το βάζω και στο μπλογκ καθώς είναι απόφασή μου να το κρατήσω μόνο για υγρά, είτε έτοιμα είτε DIY. Θεωρώ όμως ότι ιδιαίτερα όσοι αρέσκονται στη σκέτη βάση, πρέπει να τη δοκιμάσουν οπωσδήποτε. Αν η έλλειψη χαρακτηριστικής γεύσης είναι αυτό που ψάχνετε όταν ατμίζετε σκέτη βάση, εδώ είστε!