Ένα άλλο θετικό της υπόθεσης 0 νικοτίνη (πλην της υγείας), είναι ότι πειραματίζεσαι εύκολα και οικονομικά με diy. Δοκιμάζεις ότι θέλεις από βάσεις έτοιμες ή φτιάχνεις δικές σου με συστατικά από φαρμακείο (VG/PG) με ελάχιστο κόστος αφού οι τιμές χωρίς νικοτίνη είναι χώμα.
Για παράδειγμα, 1lt VG & 1lt PG της Σύνδεσμος ΑΕ από το φαρμακείο μου κόστισαν 10€. Βάλε και 2-3€ για μπόλικες αμπούλες WFI και είμαι έτοιμος για πειράματα με τα αρώματα που βρίσκω ενδιαφέροντα να δοκιμάσω.
Αν δεν μου αρέσουν, ο νεροχύτης να ναι καλά αφού πρακτικά δεν έχω κανένα σοβαρό κόστος.
Οταν κατασταλάξεις σε 2-3 αρώματα που σου αρέσουν και δεν πετάς υγρά, τότε βλέπεις και τη μεγάλη διαφορά στο οικονομικό.
Για παράδειγμα η σύζυγος και εγώ κάνουμε πλέον atmos ry69 με 100% VG. Με τιμές καταλόγου, για να φτιάξω 1lt υγρό χρειάζομαι :
- 1lt (~€6) φυτική γλυκερίνη
- 10 x 10ml αμπούλες (~1€) WFI για αραίωση
- 7 x 10ml (~€43) atmos ry69 για 7% αναλογία αρώματος.
Συνεπώς με €50 φτιάχνω ένα λίτρο (οκ λίγο παραπάνω λόγω αραίωσης με wfi) ατμιστικό υγρό.
Αν τώρα βάλουμε και τις διάφορες εκπτώσεις, τότε τα €43 για το άρωμα γίνονται άνετα €33 και το τελικό κόστος πέφτει στα €40, δηλαδή €4 ανά 100ml. Καθόλου άσχημα νομίζω, αφού κάθε μέρα θέλουμε 10ml (3ml η σύζυγος και 7ml εγώ) οπότε αν δεν κάναμε και κανένα έτοιμο υγρό το μηνιαίο κόστος μας θα ήταν μόνο €12 για 300ml υγρού. Καθόλου μα καθόλου άσχημα νομίζω, ειδικά για τις εποχές που ζούμε και αφήνει και περιθώρια για tribeces και bebeces
Προσοχή μόνο για τους φίλους που είναι νέοι στο diy υγρών, να αγοράζουν από το φαρμακείο την κατάλληλη VG κ PG και οχι ότι ναναι γιατί δεν είναι όλα κατάλληλα για άτμισμα.