Στα χημικα που περιεχουν οι γευσεις στα υγρα.
Καταλληλα μεν για καταποση ,αλλα για ατμισμα οι ερευνες ακομα συνεχιζονται.
Το θεμα ειναι οτι οι γευσεις ,ακομα και οι πιο απλες αποτελουνται απο δεκαδες χημικα συστατικα, ποσο μαλλον οταν σε ενα υγρο υπαρχει συνδυασμος 2-3 γευσεων + γλυκαντικα κλπ.
Οι εταιρειες στον τομεα της ερευνας εχουν κανει σημαντικα βηματα, εξεταζουν τα υγρα τους για διακετυλιο και αλλες επιβλαβεις ουσιες, αλλα υπαρχει μεγαλη πολυπλοκοτητα στην τεκμηριωση ,δηλαδη για να ειναι κανεις σιγουρος, θα πρεπει το αεροζολ που παραγεται απο καθε υγρο να εξεταστει σε διαφορες θερμοκρασιες,με διαφορους ατμοποιητες, σε διαφορετικα βατ και με διαφορετικα συρματα αντιστασεων.
Παντως μεχρι να υπαρξουν απολυτες απαντησεις, προσωπικα πηγαινω με τον σταυρο στο χερι, χαμηλα βατ, απλες γευσεις και οσο μπορω, σκετη βαση κατα διαστηματα..