φίλε μου την εχω γνωρίσει αυτην τη σαπουνίλα, το έχω γράψει και εδώ σ'αυτό το νήμα
http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,12212.30.html αλλά δεν ήξερε μάλλον κανείς τι είναι και δεν υπήρξε απάντηση. Και να που τα είδε κι άλλος όλα. Οντως είναι χειρότερη και από καμένο θα τολμήσω να πω. Δεν μπορώ να την εξηγήσω έχω ψάξει πάρα πολύ, έχω ρωτήσει, αλλά δεν.....

. Να σου πώ τι κάνω για να ελαχιστοποιήσω τέτοιου είδους γευσεις, και αν μπορώ να σε βοηθήσω μ'αυτό έχει καλώς. Καταρχήν πλύσιμο καλό στον άτμο με wfi (water for injection, ενέσιμο νερό από το φαρμακείο) και στέγνωμα. Καίω το φυτίλι σε γκαζάκι να πυρώσει, καίω το συρμα, και αφού βάλω την φυτιλοαντίσταση πάνω στον άτμο, πατάω κουμπί και πυρώνω την αντίσταση μερικές φορές μέχρι να μην βγαίνει καπνός (σχεδόν πάντα βγαίνει λίγος καπνός, ίσως από αυτό που αφήνουν τα χέρια μας στη φυτιλοαντίσταση, ίσως να είναι και αυτό υπεύθυνο για τη σαπουνίλα), αυτό βοηθάει επίσης να δούμε αν οι σπείρες πυρακτώνουν ομοιόμορφα που έτσι θα πρέπει για ένα καλό στήσιμο. Ετσι όπως είναι πριν τον κλείσω ποτίζω καλά τα φυτιλάκια και στο σημείο της αντίστασης με το υγρό και ξανά κουμπί. Κοιτάζω να ατμοποιείται το υγρό χωρίς να υπάρχει κάποιο σημείο του σύρματος που να πυρακτώνει (που σημαίνει ότι κάπου δεν έχει επαφή με φυτίλι και υγρό). Μόνο μετά από αυτά τον κλείνω και ατμίζω.
Αν και θέλω να πιστεύω ότι ακόμα είναι ένα θέμα προς εξερεύνηση γιατί όλο και παραφυλάει στην γωνία κάποια γεύση που δεν τη θέλουμε, δηλαδή ακόμα και με αυτά που σου λέω δεν έχω πάντα επιτυχία, αλλά την σαπουνίλα την έχω ελαχιστοποιήσει, και το λέω αυτό γιατί σε ένα δυό στησίματα υπήρξε ίχνος της και με όλα τα παραπάνω. Αλλά 90% έχουν πάει καλά. Μια υποψία που έχω είναι οτι κάτι παίζει και με τα μέταλλα του κάθε άτμο, και πως αυτά έρχονται σε επαφή με τα κάθε σύρματα και πώς θερμαίνονται. Για αυτό και ο λόγος για Stainless Steel(ανοξείδωτο ατσάλι) ατμοποιητές προφανώς. Δεν κατάφερα να κάνω αντίσταση τελικά ποτέ στον εψιλον, πήρα έναν a7 που είναι για dripping, και αυτόν ατμίζω με δικές μου φυτιλοαντιστάσεις εδώ και 2 τρεις μηνες.
Δεν ξέρω αν σε βοήθησα, αλλά προσπάθησε και έτσι όπως σου λέω.