Εδώ που τα λέμε κι εγώ χθες άκουσα αυτή τη θεωρία περί οιδήματος στους πνέυμονες από γνωστή μου της οποίας τάχα της το είπε φίλη της, που της το είχε πει ο κουμπάρος του μπατζανή του ξαδέρφου του ο οποίος είναι πνευμονολόγος.. (βέβαια στην ερώτηση "ποιος πνευμονολόγος", δεν έλαβα απάντηση).
Καλού κακού όμως επειδή η απορία σφηνώθηκε στο μυάλό μου και η απόπειρά της κοπέλας να με πανικοβάλει έπιασε σε ένα μικρό ποσοστό.
Καθαρά προσωπική μου γνώμη μετά απο διαλογική σκέψη:
- Ο καπνός του ΚΤ θεωρώντας ότι είναι προιόν καύσης δεν περιέχει υδρατμούς καθώς εαν πολύ απλά τοποθετήσεις κρύα γυάλινη επιφάνεια επάνω από αναμένο τσιγάρο δεν βλέπεις υγροποίηση (το πολύ πολύ να μαυρίσει το γυαλί:P).
Τώρα αν υποθέσουμε ότι το ΗΤ είναι 1 φορά επικύνδυνο για την υγεία μας το ΚΤ είναι 8.000+ φορές.
Για τους 2 παραπάνω λόγους δεν μπορείς να συγκρίνεις τα 2 αυτά προιόντα σε σχέση με την προαναφερθείσα πάθηση.
Όσο για το ΗΤ και την ατμοποίηση, επίσης προσωπική μου άποψη ότι ο ατμός που εισπνέεται θεωρώντας ότι ατμοποιείται στους 60oC στον ατμοποιητή (διορθώστε με αν κάνω λάθος) μέχρι να φτάσει στον πνεύμονα έχει πέσει στους 35 (θερμοκρασία σώματος), τώρα αν λάβει κανείς τη σταδιακή μείωση της θερμοκρασίας στο στόμα, οισοφάγο κτλ, αν τελικά μένουν υπολλείματα υγρού αυτά θα τα είναι ελάχίστως μικρά...
Βέβαια όσο και αν έψαξα δε βρήκα κάτι επίσημο.