Να καταθέσω και γω την εμπειρία μου...
Πιτσιρικάς 6-7 χρονών με έπιασε αλλεργικό άσθμα (μετά από βαριά πνευμονία με γύρισε σε αλλεργικό άσθμα). Ο γιατρός μεταξύ άλλων είπε στην μητέρα μου να χρησιμοποιεί βραστήρα και αντίστοιχα φάρμακα για να επιβοηθά τους πνεύμονες. Το έκανα επί χρόνια...Δεν έπαθα τίποτα...Μόνο που μου έφυγε το άσθμα μεγαλώνοντας

Άλλο παράδειγμα. Επί χρόνια εργαζόμουν σε βιοτεχνία που επεξεργαζόταν γάλα. Το τι γινόταν από ατμούς μέσα στο χώρο παρασκευής (καταχείμωνο) ήταν το κάτι άλλο. Η μόνη έννοια ήταν να μην βγούμε στο εξωτερικό περιβάλλον και μας χτυπήσει ο παγωμένος αέρας μετά από την ζέστη που επικρατούσε εσωτερικά. Επίσης δεν έπαθα τίποτα...
Δυστυχώς ο γιατρός μου, μου είχε φάει τα αυτιά να κόψω το τσιγάρο όλα αυτά τα χρόνια. Κάθε φορά που πήγαινα για σπειρομέτρηση το αποτέλεσμα ήταν χειρότερο. Φτάσαμε στο σημείο να μην θέλει να με κουράρει πλέον κ εγώ να μην θέλω να πηγαίνω για να γλυτώνω την μουρμούρα του... Λέω να τον επισκεφτώ μια από αυτές τις μέρες έτσι για να του την σπάσω

Και κάτι άλλο, χωρίς εννοείται να είμαι γιατρός, αλλά από όσο γνωρίζω υγροποίηση επιτυγχάνεται όταν ο θερμός ατμός ακουμπάει σε παγωμένα τοιχώματα. Τότε γίνεται υγρό. Όσοι έχουν κάρτο, όταν το ανοίγουν μετά από μια τσούρα τι βλέπουν; Υπολλείματα ατμού. Αν το φυσήξουν ο ατμός έφυγε. Ατμίζοντας ο ατμός που μπαίνει στα πνευμόνια μας μένει εκεί για δευτερόλεπτα. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό επιδρά σε υγροποίηση. Αλλά ρε παιδιά με αυτή την λογική όσοι ζουν σε κλίματα με μεγάλη υγρασία, στα βουνά και αλλού έπρεπε να είχαν αποδημήσει εδώ και καιρό από τους ατμούς και τις ομίχλες.
Σαφώς θέλουμε να γίνουν μελέτες και σαφώς κανείς δεν λέει ότι το η.τ είναι υγεία. Όποιος μπορεί να το κόψει και αυτό. Μια φορά πάντως καλύτερο είναι από το κ.τ. Εκτός και αν είμαστε της άποψης 'μπα, καλύτερα το κ.τ που ξέρουμε και τι είναι' ή της άποψης 'το η.τ είναι χειρότερο από το κ.τ γιατί αυτό δε σε προειδοποιεί οτι είναι βλαβερό όπως γίνεται με το κ.τ'!