Να γράψω κι εγώ την άποψή μου μιας και είμαι καινούργιος στο forum και πήρα μέρος σε 2 διαγωνισμούς.
α) Πολύ πριν γράψω το πρώτο μου μήνυμα στο forum κάθισα και διάβασα. Πολύ. Και πολλά.
Τους κανονισμούς του Forum, σημαντικά άρθρα, threads εμπόρων, θέματα υγείας κλπ.
β) Μιας και είμαι καινούργιος στο Forum
(και παρόλο που συμμετέχω σε πολλά άλλα Forum, ελληνικά και ξένα, και είμαι και διαχειριστής μάλιστα σε ένα ξένο) δεν ήθελα με το καλημέρα να αρχίσω να γράφω το μακρύ μου και το κοντό μου, και μάλιστα από τη στιγμή που είδα πως υπάρχουν εδώ μέσα πολλοί έμπειροι άνθρωποι και με γνώμη σεβαστή από τους περισσότερους.
γ) Όπως και σε κάθε άλλο Forum, έτσι και αυτό είναι μια μικρογραφία της πραγματικής κοινωνίας. Που σημαίνει ότι υπάρχουν μέλη πολύ ενεργά ή λίγο ή καθόλου. Υπάρχουν "σοφοί" και "αδαείς". Υπάρχουν "ντροπαλοί" και φουλ εξωστρεφείς και πολυλογάδες. Υπάρχουν έμπειροι και άπειροι. Υπάρχουν τίμιοι και... "λιγότερο τίμιοι". Υπάρχουν άνθρωποι με εύκολη πρόσβαση και άλλοι με δύσκολη. Υπάρχουν άνθρωποι με πολύ ελεύθερο χρόνο και άλλοι με λιγότερο. Υπάρχουν κάποιοι που ενημερώνονται διαρκώς για τα updates σε θέματα με εφαρμογές όπως το Tapatalk κλπ. και υπάρχουν και άλλοι που δεν γνωρίζουν ακόμα πως να βάλουν ένα thread σε σελιδοδείκτη... Όλες αυτές (και πολλές ακόμα) οι κατηγορίες υπάρχουν παντού, και δεν μπορούμε να τις αγνοούμε. Και φυσικά δεν μπορούν να τις αγνοούν ούτε οι έμποροι. Νέους υποψήφιους πελάτες αναζητούν (ή έστω δυνητικούς πελάτες) και αυτό είναι απόλυτα θεμιτό.
Για να καταλήξω:
Το να βάζεις περιορισμούς, από τη μία μπορεί να σε προστατεύει από ενδεχόμενους "ευκαιριολάγνους" (στην Αμερική αυτό είναι κανονικό επάγγελμα...), από την άλλη όμως δημιουργεί μια "ελιτίστικη" αίσθηση, η οποία είναι αποτρεπτική για νέα μέλη ή για άτομα που επιθυμούν (και καλά κάνουν) μια πιο διακριτική online παρουσία.
Το ίδιο ακριβώς θεωρώ πως θα έπρεπε να συμβαίνει και με τις αγγελίες και με τα πάντα.
Π.χ. εγώ μπορεί να είμαι "νέος" στο Forum, αλλά δεν είμαι καθόλου νέος στην ηλικία και καθόλου νέος στο άτμισμα. Δεν είμαι παιδαρέλι και δεν είμαι troll.
Γιατί να μην μπορώ να επισκεφθώ τις αγγελίες; Το ότι έκανα εγγραφή εχθές ή πριν από ένα μήνα ή οποτεδήποτε, εγγυάται από μόνο του ότι θα "εκμεταλλευτώ" το "σύστημα";
Το οποίο περιμένει την "ενηλικίωσή" μου μιας και δεν έχει άλλο τρόπο για να πιστοποιήσει την ποιότητά μου σαν μέλος; Δεν νομίζω...
Αν και εφόσον οι διαχειριστές είναι πραγματικά ενεργοί σε ένα Forum, και έχουν (ή μπορούν να αποκτήσουν) ελάχιστες γνώσεις διαχείρισης online εργαλείων πιστοποίησης διευθύνσεων, πολλαπλών λογαριασμών κλπ. δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα. Αλλά ακόμα και να υπάρξει μπορεί να λυθεί εύκολα, γρήγορα και "αθόρυβα".
Είμαστε στο 2016 πλέον, όχι στο 1990
Ευχαριστώ πάντα για την φιλοξενία,
και συγγνώμη αν κούρασα με το μακροσκελές σχόλιο.