Καλησπέρα καλησπέρα,
Έχοντας ξεκινήσει τους πειραματισμούς σχετικά με τη χρήση βαμβακιού σαν φιτίλι τροφοδοσίας αποφάσισα να το εφαρμόσω και στον DID Genesis Atomizer φιτίλι βαμβακιού
. Δύο δοκιμές μου έδωσαν προβλήματα τροφοδοσίας με αποτέλεσμα να μην τροφοδοτείται το τμήμα του φιτιλιού με τις αντιστάσεις και να καεί
. Σήμερα πήγα σε υβριδικό σύστημα. Κατά μήκος της τρύπας που περνάει το mesh τοποθέτησα ένα mesh, δύο στροφές (στις φώτο φαίνεται μέσα στη δεξαμενούλα), γύρω από το φυτίλι το οποίο έλυσε και το πρόβλημα της τροφοδοσίας. Η γεύση είναι πολύ καλή, η ποσότητα ατμού ίδια σχεδόν σαν αυτή του mesh, χτύπημα δεν έχω, ατμίζω σε τάσεις 3~3.4V με αντιστάσεις 2~2.4Ω σχετικά μικρή ισχύς. Συγκριτικά με τον CE 4 με φιτίλι από βαμβάκι σε ίδια τάση (3V), ίδιο υγρό (El toro cigarillos 11mg), ίδια αντίσταση σχεδόν (2Ω & 2.2Ω) μπορώ να πω ότι ο Genesis μου δίνει λίγο πιο γλυκιά γεύση και λίγο πιο άτονη. Το βαμβάκι είναι σε τελείως πρωτογενή μορφή το πήρα κατευθείαν από χωράφι (χωρίς χρήση φυτοφαρμάκων). Δεν βιάζομαι να εξάγω συμπεράσματα θέλει όπως καταλαβαίνεται αρκετές μέρες λειτουργίας. Θα ενημερώσω. Φωτό:
Παραθέτω και εγώ τις δικές μου απόψεις απαντώντας στους alexmach, urahara και BABIS1098
. Τα φιτίλια εμπορίου φαινομενικά παρέχουν σταθερότητα χρήσης, είναι άκαυστα, είναι φθηνά, είναι λευκά. Αρκετά πλεονεκτήματα για τη χρήση τους ως υλικά προώθησης ατμιστικού υγρού στην αντίσταση. Κάθε νόμισμα όμως έχει δύο όψεις φίλοι μου. Η άλλη όψη μαρτυρά υλικά καθαρής χημικής κατασκευής για τα οποία δεν ξέρουμε πως συμπεριφέρονται στα σημεία που θερμαίνονται από την αντίσταση. Η θερμική σταθερότητά τους σε υψηλές θερμοκρασίες είναι κάτι άγνωστο. (Αν κάποιος κάτι ξέρει το δηλώνει.) Το Cetin εστέρας λιώνει στους 55~60 βαθμούς έλα ντε όμως που δε λιώνει
? Έχει κάνει λουτρό σε άκαυστη ουσία (χημικών επιβραδυντών) πριν γίνει κορδόνι? Μάλλον. Προσωπικά τα φοβάμαι πολύ. Προτιμώ τη χρήση κυτταρίνης ουσίας του βαμβακιού που και στη χειρότερη περίπτωση εισπνοής τα κατάλοιπα είναι γνωστά και τα αντιμετωπίζει πολύς κόσμος όταν εργάζεται σε χώρους καύσης ξυλείας, χαρτιού, βαμβακιού, πυρκαγιών κλπ. Τα φυτίλια εμπορίου καιγόμενα μπορούν να παράγουν: υδροκυάνιο, αμμωνία, φωσγένιο, διοξείδιο του θείου, οξείδια του αζώτου, υδροχλώριο, χλώριο και αλδεϋδες.
Εν κατακλείδι, το μη χείρον βέλτιστον.
ΥΓ. 1. Πάντα εκφράζω προσωπικές απόψεις με τη βοήθεια των λίγων γνώσεων που έχω και τη δυνατότητα να ψάχνω.
ΥΓ. 2. Για τη χρήση γάζας έχω και εγώ κάποιες αντιρρήσεις.
ΥΓ. 3. Έκανα χρήση και στον DID Genesis
ΥΓ. 4. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ το ΒΑΜΒΑΚΙ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ
Αν ξεχάσατε να γράψετε κάτι στο τελευταίο μήνυμά σας δεν είναι απαραίτητο να απαντήσετε με ένα καινούργιο ακριβώς από κάτω. Πατήστε απλά "Τροποποίηση" στο τελευταίο σας μήνυμα και συμπληρώστε αυτό που θέλετε.
Υπόψιν: Τροποποίηση μπορείτε να κάνετε μέχρι 3 μέρες από την ώρα της αρχικής δημοσίευσης.