Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα από τη νικοτίνη που ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

418 επισκέπτες, 2 χρήστες
goran, Geoskoul

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Google (site search)   

Αναζήτηση vaping

Αποστολέας Θέμα: Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις.  (Αναγνώστηκε 430677 φορές)

Αποσυνδεδεμένος GRat

• e-high ατμιστής
  • Τόπος: Lumbertown
  • Φύλο: Άντρας
Δοκίμασε με κανα fused clapton 2,5-3μμ ID, δεν θα πάρεις τίποτα σε μονόκλωνο ούτε απο γεύση ούτε απο ατμό.

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Άλεξ

• Φουγαροκαραβάνα
  • Τόπος: Παιανία
  • Προβοκάτορας και ισοβίτης - Watch Out!
Μια ερώτηση κι από μένα, για κάτι περίεργο που παρατήρησα. Εδώ και αρκετό καιρό κάνω το ίδιο ακριβώς στήσιμο στους τσιγαρίσιους ατμοποιητές μου, δηλαδή 2mm πυρήνα, 7 σπείρες από SS316L και έβγαινε ανάλογα με το μήκος των ποδιων της αντίστασης στα 0,63 - 0,67 Ω. 

Αυτές τις μέρες βρίσκομαι στο τελείωμα ενός καρουλιού crazywire, που παρεμπιπτόντως είναι η σταθερή μου μάρκα. Στρίβω αντίσταση, την βιδώνω πάνω και το κοντέρ γράφει 0,72Ω. Την βγάζω, την πετάω και στρίβω άλλη. Αποτέλεσμα; 0,7Ω. Σε τρίτη αντίσταση είχα την ίδια απόκλιση.

Απαραίτητη σημείωση: Πάντα η μέτρηση της αντίστασης γίνεται στο ίδιο μόντ.

Τι μπορεί να έχει συμβεί;

Εγώ υποθέτω, πως όπως τυλίχτηκε το καρούλι, η αρχή του έχει τεντωθεί περισσότερο με αποτέλεσμα να είναι ελάχιστα πιο λεπτό. Έχει κανείς γνώμη για το ζήτημα;

Δεν μου χάλασε η μανέστρα, μια χαρά ατμίζει, απλά μου έκανε εντύπωση.

Αποσυνδεδεμένος GRat

• e-high ατμιστής
Όταν πήρες το καρούλι ήταν ακόμα χειμώνας.

Πλέον έχει σκάσει μύτη η άνοιξη.

Το SS ανεβάζει Ω όσο ζεσταίνεται.

• Φουγαροκαραβάνα
Σωστό κι αυτό, όμως η αλλαγή έγινε χθες. Προχθές οι αντιστάσεις είχαν την προηγούμενη μέτρηση. Ως νετάς του 10% στήνω συχνά  :)) ;D

Αποσυνδεδεμένος GRat

• e-high ατμιστής
Άνετα θερμοκρασία.

Αποσυνδεδεμένος Λοξίας

• e-high ατμιστής
  • Τόπος: Πειραιάς
Εγώ έχω πετάξει δύο 10μετρα καρούλια SS316L της GeekVape. Το ένα το πέταξε ο ίδιος ο μαγαζάτορας που τρελάθηκε.
Μετά από τα τα δύο τρία πρώτα μέτρα, έβγαζε ότι αντίσταση του κατέβαινε. Από 0,7 μέχρι 1,1 Ωμ.
Μήπως συνέβει και στο δικό σου σύρμα κακή κατασκευή;

• Φουγαροκαραβάνα
Εμένα έγινε στο τελευταίο μέτρο. Επίσης κάτι που ξέχασα να πω... Στο τέλος του καρουλιού, ας πούμε μισό μέτρο πριν γίνει η αλλαγή στην ωμική αντίσταση, αισθανόμουν με το χέρι ότι υπάρχουν μικρές ανωμαλίες στο σύρμα, δηλαδή όταν τριβόταν στο χέρι μου δεν ήταν τελείως λείο. Αυτό επίσης δεν δημιουργούσε θέμα στο άτμισμα που ήταν μια χαρά.

Σημείωση 1: Τα πρώτα 8,5 μέτρα του καρουλιού ήταν τελείως άψογα. Σταθερή ωμική αντίσταση, καθαρό όπως ξέρω τα crazy wire και γενικά όλα καλά.

Σημείωση 2: Και το 1,5 μέτρο που είχε τα δύο θέματα που ανέφερα ατμίζει  το ίδιο καλά.

Αποσυνδεδεμένος Chris66

• e-regular ατμιστής
  • Τόπος: Αθήνα
  • ...out of the black and into the blue...
Γιατί να μην ατμίζει το ίδιο καλά;Το πιθανότερο είναι να υπάρχει κάποια ελάχιστη διαφορά στην διατομή του σύρματος.

Αποσυνδεδεμένος Λοξίας

• e-high ατμιστής
  • Τόπος: Πειραιάς
Μάλλον κάτι τέτοιο συνέβη.

Αποσυνδεδεμένος thenetpoet

• Γιάννης ο Vapeστής
  • Συντονιστής
  • Τόπος: Αλιμος
  • Πανορατμίξ
μωρέ καλά κάνω και τα στρίβω μόνος μου τα κλαπτονάκια  :laugh1:

Αποσυνδεδεμένος Chris66

• e-regular ατμιστής
Τα κλαπτονάκια δεν είναι απο έτοιμο συρματάκι κύριε Latakia poet?  ::)

Αποσυνδεδεμένος Stratos Xilog

• e-medium ατμιστής
  • **
Καλη σας ημερα και καλη εβδομαδα!!! 
Μηπως εχετε αποψη,για τα συγκεκριμενα συρματα ??

https://www.e-cig.gr/hlektronika-tsigara/atmopoiites/syrmata-kai-vamvakia/apollo-ss-316l-wire-28awg-35mm-10m

Αποσυνδεδεμένος thenetpoet

• Γιάννης ο Vapeστής
  • Συντονιστής
  • Τόπος: Αλιμος
  • Πανορατμίξ
Τα κλαπτονάκια δεν είναι απο έτοιμο συρματάκι κύριε Latakia poet?  ::)
Μα αφού έγραψα ότι τα στρίβω μόνος μου τα κλάπτον. Προφανώς και δεν είναι έτοιμα και τα σύρματα τα αγοράζω από τον γερμανό τόσα χρόνια χωρίς προβλήματα :)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρ 18, 2019, 12:56 από thenetpoet »

Αποσυνδεδεμένος lounik

• e-regular ατμιστής
Καλη σας ημερα και καλη εβδομαδα!!!  
Μηπως εχετε αποψη,για τα συγκεκριμενα συρματα ??

https://www.e-cig.gr/hlektronika-tsigara/atmopoiites/syrmata-kai-vamvakia/apollo-ss-316l-wire-28awg-35mm-10m
Από apollo έχω πάρει clapton 26ga και ένα με ribbon που το ονομάζει alien.
Είναι καθαρά και ίσια. Εμένα μου άρεσαν. Φαντάζομαι στα ίδια θα είναι και τα μονόκλωνα της.

Αποσυνδεδεμένος Chris66

• e-regular ατμιστής
[member=12562]thenetpoet[/member],προφανώς και τα στρίβεις μόνος σου όπως έγραψες και φανταζομαι θα το κάνεις πολύ καλά,αν όμως υπάρχει κάποια διαφορά,στην διατομή του σύρματος για παράδειγμα,απο τον(όποιον) κατασκευαστή,πως θα το αποφύγεις;
Εσυ θα έχεις στρίψει τέλεια τις αντιστάσεις αλλά το πρόβλημα δεν θα είναι εκεί;
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρ 18, 2019, 19:02 από Chris66 »

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Vape distillery bubblegum Ιδιοκατασκευές υγρών 4 2632 Τελευταίο μήνυμα Απρ 26, 2025, 20:20
από Stavkal
Τέλος στις γεύσεις των ηλεκτρονικών τσιγάρων [Νομοτεχνικά] 35 3851 Τελευταίο μήνυμα Απρ 25, 2025, 19:26
από ThioVag
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1479 395007 Τελευταίο μήνυμα Απρ 23, 2025, 20:29
από tony1976
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1836 378168 Τελευταίο μήνυμα Απρ 22, 2025, 18:10
από tony1976
Γενικά για τις δημοσιεύσεις και τις έρευνες γύρω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΜΙΣΜΑ 1494 263494 Τελευταίο μήνυμα Απρ 18, 2025, 17:00
από elr4cs
Επισκευάσιμοι ατμοποιητές. Ερωτήσεις EXPRESS Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 4713 726393 Τελευταίο μήνυμα Απρ 18, 2025, 14:53
από geoliol
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ για τα υγρά γενικά. Βασικές πληροφορίες ΥΓΡΑ (γενικά) 1724 265758 Τελευταίο μήνυμα Απρ 14, 2025, 05:33
από Perry
Ηλεκτρονικά mods - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS [Ηλεκτρονικά mods] 4935 688217 Τελευταίο μήνυμα Απρ 07, 2025, 22:31
από Doubt
VOOPOO VINCI SPARK 100 KIT [Ηλεκτρονικά mods] 0 879 Τελευταίο μήνυμα Απρ 03, 2025, 19:26
από zamploutos
Καινουριος στο ατμισμα. Γνωμη για μονης χρησης τυπου Blu, Vuse και αλλα. Γενικά για τις συσκευές ατμίσματος 1 1785 Τελευταίο μήνυμα Απρ 03, 2025, 09:22
από gstamatos
Omerta Liquids Shake and Vape 35 22843 Τελευταίο μήνυμα Απρ 02, 2025, 13:23
από Antiprosopos
ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΠΑΘΕΙΑ – Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΤΜΙΣΜΑΤΟΣ Θέματα υγείας 7 2783 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 30, 2025, 19:03
από Σταύρος 63