Ρε παιδια δηλαδη αμα το παμε ετσι πρεπει να σταματησουμε τα παντα.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ,και στο κατω κατω υπαρχει κατι ΑΘΩΟ, σ αυτον τον ρημαδι πλανητη που στο φιναλε εμεις οι ιδιοι ειμαστε αυτοι που τον εχουν φερει σ αυτο το σημειο και οχι μονο δεν κανουμε τιποτα για να τα σταματησουμε αλλα το μονο που κανουμε ειναι να τα επισημανουμε και να προβληματιζομαστε για ποιο λογο?
Σωστά SEB ο καθένας μας αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη γι αυτό που επιλέγει. (εκτός απ τους πολιτικούς που έχουν το νόμο περί "ΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ"
)
Αλλά εδώ στο φόρουμ υπάρχει πληροφόρηση έτσι ώστε ναι μεν να κάνεις αυτό που γουστάρεις αλλά
με επίγνωση των συνεπειών όσο αυτό είναι δυνατόν. Σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί και ο προβληματισμός του Κώστα και καλά κάνει.
Πολλές φορές αναρωτήθηκα τι ακριβώς είναι το "
χτύπημα", τόσο στον καπνό , όσο και στον ατμό.
Εντάξει , όλοι ξέρουμε τι είναι, αλλά γιατί συμβαίνει ?
Μια πρώτη σκέψη είναι ότι το "χτύπημα" είναι μια αντίδραση του οργανισμού να μη δεχτεί τον ατμό - καπνό ή ότι άλλο μπαίνει στην αναπνευστική οδό με προορισμό τους πνεύμονες.
Αν βάλει κανείς την ωραία φάτσα του μέσα στο τζάκι , την ώρα που είναι αναμμένο ή ρουφήξει μια γερή τζούρα εκ του πλησίον την ώρα που ψήνει μπριζολάκια, τότε θα έχει ένα τόσο γερό "χτύπημα" που θα αρχήσει να βήχει. Ο μηχανισμός αντίδρασης ειδοποιεί τον εγκέφαλο ότι το συγκεκριμένο αέριο
δεν είναι αναπνεύσιμο.
Αυτό συμβαίνει και στους αρχάριους καπνιστές. Ο καπνός είναι απο τα πλέον ανεκτά φυτικά καύσιμα , αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς αν δοκιμάσει να καπνίσει άλλα είδη ξεραμένων φυτών, ο βήχας θα είναι αφόρητος! Με τον καπνό όμως έρχεται και η νικοτίνη, ο εθισμός στη νικοτίνη κάνει ανεκτό το "χτύπημα" και σταδιακά μειώνεται ο βήχας (ώσπου να ξαναεμφανστεί μετά απο 20-30 χρόνια , αλλά για άλλους λόγους).
Όχι μόνο αυτό , αλλά ο οργανισμός αρχίζει να δέχεται το "χτύπημα" σαν σήμα ότι μπαίνει στον οργανισμό η πολυπόθητη νικοτίνη που είναι ευχάριστη μετά απο έλλειψή της.
Ετσι το "χτύπημα" , από προειδοποιητικό σήμα καταντάει ευχάριστη παρενέργεια.Ερχόμαστε τώρα στο άτμισμαΟ ατμός VG PG γενικά φαίνεται να είναι πολύ καλά ανεκτός απο τις άμυνες μας.
Με υγρά non έχουμε μηδενικό "χτύπημα", συνεπώς ο μηχανισμός δεν ανάβει κόκκινο λαμπάκι. Όσο ανεβαίνει η νικοτίνη το "χτύπημα" γίνεται όλο και πιό αισθητό.
Συμπέρασμα 1ο : Η νικοτίνη είναι η Νο 1 υπεύθυνη για το "χτύπημα".
Ένας άλλος λόγος για "χτύπημα" στο άτμισμα είναι σίγουρα το κάψιμο του πολυεστέρα φίλτρου ή του φυτιλιού του ατμοποιητή. Αυτό όμως έχει διαφορετική και δυσάρεστη γεύση και αίσθηση και αμέσως γίνεται αντιληπτό απο τις αισθήσεις ότι κάτι παεί στραβά έτσι ώστε να διορθώσουμε τη συσκευή μας.
Δεν έχω ατμίσει σε πολλά volts. Απο εμπειρίες συνατμιστών όμως ακούω ότι το "χτύπημα" είναι ικανοποιητικό ακόμη και στα non υγρά.
Γιατί ? Ποιά ουσία κάνει αισθητή την παρουσία της που δεν είναι αισθητή κάτω απο τα 4,2V ?
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει αυτή η ουσία. Αν δεν υπήρχε , τοτε δεν θα υπήρχε και "χτύπημα".Συμπέρασμα 2ο : Αναζητήται η ωραία άγνωστη . Μέχρι τότε δεν θα ατμίζω στα 6V, τουλάχιστον συστηματικά. Μόνο για δοκιμή.
Στα 4V ,ίσως να μη ξέρω τι ακριβώς ατμίζω σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, αλλά το αμυντικό σύστημα του οργανισμού μου , μου λέει , προχώρα είναι ΟΚ , αυτό δείχνει η εμπειρία με non υγρά. Στα 6v και παραπάνω δεν έχω ιδέα γιατί χτυπάει και επομένως κάνω πίσω!