vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

482 επισκέπτες, 6 χρήστες
stauros53, maprix, e-akapnos, sakissalonika, athmichalop, manoslykos

GENESIS HINTS & TIPS

Αποσυνδεδεμένος sarchos59

• **
  • 299
  • Φύλο: Άντρας
  • Μια ζωή με τη νικοτίνη παρέα;
Απ: GENESIS HINTS & TIPS
« Απάντηση #840 στις: Μαρτίου 09, 2013, 11:59 »
 Με τάπα δεν έχω πρόβλημα ούτε εγώ. Τη βγάζω μόνο όταν αναπληρώνω υγρό.
  Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί ξοδεύτηκε τόση ζωτική ενέργεια για την τάπα. Δεν τη χρειαζόμαστε αυτή την ενέργεια για σημαντικότερα πράγματα στη ζωή μας;
 Οι πιο πολλοί τη βιδώνουμε μετά την αναπλήρωση. Αν την αφήνει κανείς το κάνει αναγκαστικά όταν δεν έχει τροφοδοσία ικανοποιητική (στο επόμενό του σετάρισμα τη βιδώνει). Αυτό ...μολογούν τόσοι και τόσοι εδώ μέσα. Χωρίς υπογραφές, συμβόλαια, ιερά εξέταση και εξομολογητές αλλά δε βλέπω κανένα κίνητρο να πουν ψέματα.
 Τι το πιο απλό από το να αγνοήσουμε κάποιο κάτοχο της απόλυτης αλήθειας (απολύτου ψέματος από τη στιγμή που ισχυρίζεται πως ξέρει τον τρόπο που ατμίζουν οι άλλοι στο σπίτι τους). Οι κάτοχοι της απόλυτης αλήθειας (σε οποιοδήποτε θέμα) δικαιούνται μόνο ...πλάτη.
 Εκείνος ατμίζει χωρίς τάπα. Μαγκιά του. Αυτή και μόνο τη μεγάλη αλήθεια κατέχει.
  Εκείνος πυροδότησε τον τρελό διάλογο και συμπαρέσυρε κι άλλους με  το φαινόμενο της χιονοστιβάδας...
 Γελοιότητες
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ :
Άλλη γελοιότητα:  Εγωισμός λένε κάποιοι, παίρνουν προσωπικά τι λέει γι αυτούς κάποιος άλλος χρήστης, ξεκινά τρελός διάλογος-αντιπαράθεση, αδιάφορος για τους άλλους. Εδώ είμαστε για να παίρνουμε και να δίνουμε ιδέες για κάτι συγκεκριμένο. Κοινός ο στόχος, ας μένουμε σ΄αυτόν.
 Τι εγωισμός η επικοινωνία από και προς αγνώστους. Επώνυμο έχει βάλει ένας μόνο, πραγματικές φωτογραφίες τους ελάχιστοι (όπως π.χ. ο alexmach και την έβαλε επειδή είναι όμορφος-και πού είσαι Αλέξη, θέλω "μπράβο"). Οι λοιποί έχουμε ελάχιστα στοιχεία μας κι αυτά …κατά δήλωσήν μας.
 Ευτυχείτε ατμίζοντας

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 09, 2013, 17:21 από sarchos59 »

Αποσυνδεδεμένος snakeyes

• **
  • 202
  • Μία νέα αρχή χωρίς τσιγάρο.
    • [url=http://sincemylastcigarette.com/][img]http://sincemylastcigarette.com/banners/1354570200_2.5_20_EUR_4_dark.png[/img][/url]
« Απάντηση #841 στις: Μαρτίου 09, 2013, 14:15 »

Η τρυπα τροφοδοσιας ειναι πολυ μεγαλη στους τζενεσις που εχω. Πολυ μεγαλυτερη απο την μικρη τρυπα αερισμου του 1χιλιοστου που ανεφερες, και "τοσος" αερας δεν χρειαζεται για την λειτουργια του ατμο στην ατμιση ενω απο την αλλη υγρο μπορει να φυγει.. Τι πιο λογικο συμπερασμα απο το "βαλε την ταπα, και λυσε το θεμα της τροφοδοσιας με καποιον απο τους αλλους τροπους...αφου δουλευουν σωστα".? :dontknow:
Φλάσαρα τώρα, (και αν δεν είναι σωστό ή έχει ξαναειπωθεί, να αυτοκαταστραφεί το μύνημα), ταπώνουμε την τρύπα τροφοδοσίας με τάπα, η οποία τάπα να έχει στο κέντρο της τρυπούλα 1 χιλιοστού ??? ??   :idiot1:

ΥΓ: Δεν τα είδα....
 :fight_hammered2: :tomatos_01: :whip:

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 09, 2013, 18:18 από snakeyes »

Αποσυνδεδεμένος urahara

• 3234
« Απάντηση #842 στις: Μαρτίου 09, 2013, 15:35 »
το ανεφερα και στο προηγουμενο ποστ απο αυτο που εκανες παραθεση...
κατι τετοιο εννοεις...

http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,13663.msg520434.html#msg520434

:dontknow: διαπιστωσα οτι δεν το χρειαζομαι πλεον...

Αποσυνδεδεμένος StavrosM

• **
  • 177
  • Titanium - SubOhm - Rulezzz !!!
« Απάντηση #843 στις: Μαρτίου 09, 2013, 16:27 »
Προσπαθούσα να πάρω πληροφορίες για genesis - mesh και τα σχετικα και εδώ και 8 με 10 σελίδες βλέπω "διαφορές" ανάμεσα σε 2-3 άτομα..........
Δεν λύνονται εδώ αυτά παιδιά..... κανονίστε καφεδάκι και πάρτε τα εργαλεία σας μαζί και φτιάξτε αβέρτα.....

Αν είναι να τσακώνεστε να το ευχαριστηθείτε κιόλας........... ;)

Αποσυνδεδεμένος Anathema

• **
  • 357
« Απάντηση #844 στις: Μαρτίου 09, 2013, 16:45 »
Αγαπητέ Σταύρο παρόλο που συμφωνώ μαζί σου σε ότι λες
Θα πω ότι και εσυ μόλις πήρες μέρος σε αυτές τις σελίδες , είδες κάτι που σε ενοχλεί και το εγραψες! Δεν είχε μέσα ούτε hint ούτε tip !

Φιλικά γιατί δεν έχω καμία διάθεση για τα ίδια.

Αποσυνδεδεμένος Anathema

• **
  • 357
« Απάντηση #845 στις: Μαρτίου 09, 2013, 17:23 »
Επειδή δοκίμασα 2τροπος για να φτιάξω U wick
Εναν με συνδετηρα και έναν χωρίς .
Πολύ πιο εύκολος κατα την γνώμη μου ειναι ο δεύτερος . Κρατάμε το πλέγμα στη φωτιά σε σχήμα U και καίμε ακριβώς στην κορυφή εκεί που κάνει την καμπύλη , μετά από λίγα δευτερόλεπτα στη φωτιά περνάει το σχήμα μόνιμα !

Στον τροπο που έχουμε περασμένο τον συνδετηρα απλά υπάρχει μια δυσκολία αφαιρεσης του μέσα από το πλέγμα όταν έχει πια πάρει το σχήμα U με κίνδυνο να χαλάσουμε λίγο το πλέγμα!

Επίσης στο κομμάτι μες βοηθάει πολύ η πλεξεις του πλέγματος να ειναι διαγώνια σε γωνία 45 μοίρες περίπου ! Ετσι το πλέγμα έχει ελαστικότητα και μας βοηθάει να κάνουμε την καμπύλη χωρίς να τσακισει!!
Αυτά .

Αποσυνδεδεμένος NewHolborn

• **
  • 439
« Απάντηση #846 στις: Μαρτίου 09, 2013, 17:31 »

Εχω ενα τιπ για οσους εχουν προβληματα στο να στησουν τον Genesis αλλα και για να ηρεμουνε τα πνευματα μετα απο εντονες geneso διαμαχες.
Τον αφηνουν στην ακρη και ακουνε τους Genesis.

Αποσυνδεδεμένος rastone

• *
  • 21
« Απάντηση #847 στις: Μαρτίου 09, 2013, 20:41 »
Ηθελα να ρωτησω,οταν τελειωνει το υγρο στο τανκ και σκουραινει,αν αλλαζει και η γευση του ή το χτυπημα κτλ.
Στο τελευταιο "στησιμο"  δοκιμασα χωρις να εχω καψει το mesh στο κομματι που παει στο υγρο αλλα βλεπω οτι και παλι σκουραινει.

Αποσυνδεδεμένος sarchos59

• **
  • 299
  • Μια ζωή με τη νικοτίνη παρέα;
« Απάντηση #848 στις: Μαρτίου 09, 2013, 21:01 »

Μην το φοβάσαι.

Διαγραφη αμεσης παραθεσης
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 09, 2013, 21:15 από Vrs5 »

Αποσυνδεδεμένος Nemesis_rds

• 5569
« Απάντηση #849 στις: Μαρτίου 10, 2013, 02:17 »
Ηθελα να ρωτησω,οταν τελειωνει το υγρο στο τανκ και σκουραινει,αν αλλαζει και η γευση του ή το χτυπημα κτλ.
Στο τελευταιο "στησιμο"  δοκιμασα χωρις να εχω καψει το mesh στο κομματι που παει στο υγρο αλλα βλεπω οτι και παλι σκουραινει.

Κάποια καταλοιπα από την αντίσταση μπορεί να καταλήγουν στο τανκ με το υγρό κι έτσι να το σκουραίνουν.
Επίσης το χρώμα του υγρού μπορεί να αλλάξει λόγω της έκθεσης του στον ήλιο.
Τα παραπάνω ειναι φυσιολογικά και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.  :)

Αποσυνδεδεμένος demkoni

• 1669
  • Τα πάντα όλα...
« Απάντηση #850 στις: Μαρτίου 12, 2013, 12:11 »

Παραθέτω κάτι... μια μικρή λεπτομέρεια...
Μπορεί να είναι σχετικό, μπορεί και όχι... Οπότε μην     :tomatos_01: :angry_red:

Το σύρμα που χρησιμοποιώ για να κάνω την αντίστασή μου πάντα το καίω, και μάλιστα το 0,22 κάνθαλ που χρησιμοποιώ πάντα επιμένω λίγο παραπάνω.
Ο λόγος δεν είναι μόνο το να μαλακώσει, αλλά και να πάρει κάποιες από τις διαστολές του.
Όταν (ειδικά στο μεγαλύτερης διατομής σύρμα) δεν το έκαψα αρχικά, παρατήρησα ότι ενώ οι σπείρες που κατασκεύαζα ήταν σφιχτές τη στιγμή που έφτιαχνα την αντίσταση, μετά από λίγη χρήση άνοιγαν (ίσως καλύτερα... μεγάλωναν) και άφηναν ένα ίσο μικρό κενό γύρω γύρω σε σχέση με το πλέγμα, οπότε (το χειρότερο) χότι σπότι, με παρέα (το καλύτερο) μεταλλική γεύση :wall: .    Ακόμη και άριστη τροφοδοσία να έχεις, αν δεν πατάνε οι σπείρες σωστά στο πλέγμα, την μεταλλίλα θα την πάρεις!

Επίσης, γι αυτό το λόγο, πλέον αφήνω 2-3 χιλιοστά παραπάνω σύρμα ΚΑΙ στον θετικό αλλά ΚΑΙ στον αρνητικό πόλο. Αν παρά το κάψιμο που κάνω στο σύρμα, παρατηρήσω ότι η αντίσταση (που μοιάζει με ελατήριο) αφήσει πάλι κενά, με ένα τσιμπιδάκι (με αυτό που βγάζω τα φρύδια μου :tongue_smilie: :tongue_smilie: :))    ) μπορώ να ξανασφίξω το ελατήριο - αντίσταση. (Γίνεται εύκολα, αν με το τσιμπιδάκι τραβάς ελαφρά το ένα άκρο της αντίστασης και με το άλλο χεράκι στρίβεις δεξιά αριστερά το πλέγμα μέσα στην αντίσταση).

Άλλος τρόπος είναι... της υπομονής :))   . Δηλαδή να ατμίζεις μέχρι να πιάσει το σύρμα μάκα και σιγα σιγά να κλείσουν αυτά τα κενά από μόνα τους, ειδικά εκεί που είναι το τελείωμα από το στριμένο πλέγμα (εκεί συνήθως δημιουργήται ένα μικρό σκαλοπατάκι). Για αυτό και πιστεύω ότι η γεύση στρώνει μετά τον χρόνο κάποιων ml στους τύπου γένεσις. Επίσης για να κλείσουν τα κενά, βοηθάει να κάψουμε σκέτη VG στην αντίσταση μας πριν να γεμίζουμε το τανκ με υγρό. Αυτά τα τελευταία, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν τα λέω εγώ!! 8)    Ίσως απλά να εξηγούνται από τα παραπάνω που γράφω..

Έτσι αντιμετώπισα το πρόβλημα της "μεταλλίλας" που είχα κάποια στιγμή, ενώ η αντίστασή μου ήταν πάντα σταθερή. Δηλαδή δεν υπήρχαν προβλήματα κακής οξείδωσης του πλέγματος.

Edit:
Για να μην μου την πει ο Anathema κι εδώ ;) , να πω ότι σε σύρματα τα οποία τα έχω κάψει πριν να κάνω αντίσταση, έχω παρατηρήσει περισσότερη άνοδο στην τιμή της αντίστασης κατά την χρήση :dontknow:  (τώρα γιατί γίνεται αυτό... δεν το ξέρω :dontknow: )
Οπότε αναγκαστικά, κάθε φορά που ανεβαίνει η τιμή της αντίστασης, ανεβάζω λίγο και τα βολτ στο VV μου για να έχω την ίδια απόδοση. Εδώ θα μου ήταν χρήσιμο ένα VW :yes: .
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 12, 2013, 15:57 από demkoni »

Αποσυνδεδεμένος Anathema

• **
  • 357
« Απάντηση #851 στις: Μαρτίου 12, 2013, 14:35 »
Το κόλπο με U το είχα δοκιμάσει πριν ανοίξω την τρύπα , ειναι σίγουρα ένα καλός τρόπος να δοκιμασεις το στήσιμο αυτό !

Απλα δεν έχεις ευκολία στην πλήρωση και δεν έχεις το ίδιο άνοιγμα στις τρύπες.

Dem :
Ενώ συνήθως έχουμε τις ίδιες απόψεις και θεωρίες ήρθε η ώρα να διαφωνισουμε!!!!
Βγάζω τα όπλα ....  :fight_shot_bandana: :fight_shot_thickgun: :whip:

Η διαφωνία έρχεται στο κάψιμο του σύρματος το οποίο πολλοί εφαρμόζουν και καλα κάνουν δεν θα αναφερθώ σε γενικές αρχές λειτουργίας τζεννεσις  :confused1:

Θα πω τι έχω παρατηρήσει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ χωρίς να λέω ότι ειναι σωστό η λάθος !!!!!

όταν καιω το σύρμα σίγουρα θα πάρω παραπάνω αντίσταση και σίγουρα αυτή θα ανεβεί παραπάνω μετά από κάποια μλ!
Προτιμώ να κερδίσω καμία σπείρα για λόγους γεύσης και μόνο !

Δεν μπορω να καταλάβω το γιατί αλλα στα ΔΙΚΑ ΜΟΥ στησιματα με καμένο σύρμα έχω πιο οξεία γεύση και μειωμένο ντουμανι !
Σε βαθμό που το αισθάνομαι άνετα .

Με σύρμα μη καμένο πάλι παρατηρώ πτώση στην τιμή της αντίστασης και αν βάλεις και το αντίθετο που γίνεται με το καμένο σύρμα μετά από κάποια μλ κερδίσω σχεδόν μια σπείρα !

Μπορεί αυτά να ειναι και λόγω λανθασμενου στησιματος αλλα το έχω παρατηρήσει σε όλα .

Αυτά . Διαβάστε με ρε γάτακια να μάθετε πέντε πράγματα , ασχολούμε με τζεννεσις 6 χρόνια  ;D

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 12, 2013, 14:43 από Anathema »

Αποσυνδεδεμένος demkoni

• 1669
  • Τα πάντα όλα...
« Απάντηση #852 στις: Μαρτίου 12, 2013, 14:56 »
Είσαι ημιμαθής βρε Anathema!!!! :tongue_move_02:
 :bravo_encouragements: :eleos:  (Επιτέλους χρησιμοποίησα κι εγώ αυτή τη φατσούλα :tongue_smilie: )

Πράγματι, αυτή τη λεπτομέρεια δεν την ανέφερα, (ότι δηλαδή λέει το γατάκι Anathema) για την τιμή της αντίστασης σε καμμένο σύρμα κι εγώ το έχω παρατηρήσει!! Όσο τον χρησιμοποιείς ανεβαίνει και η τιμή της αντίστασης (0,2-0,5!! Ω, μου έχει συμβεί να πάρω μέχρι και 0,5 Ω, βέβαια ίσως παίζει και η ποιότητα του σύρματος :dontknow: ).

Αλλά αφού τα έχουμε που τα έχουμε τα VV σε αυτή την περίπτωση, για κάθε 0,1 που θα ανέβει η τιμή της αντίστασης ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ :laugh1:  ανεβάζω 0,1-0,2 βολτ και όλα ΟΚ.
(Την έχω πατήσει να προσπαθώ να φέρω την αντίστασή μου στα μέτρα μιας ego μπαταρίας, τη στιγμή που έχω VV!!! :wall:  Ευτυχώς οι συνατμιστές άλλου νήματος με διόρθωσαν :respect: ).

Εμένα να ακούτε!!!!!
BAD TO THE BONE!!! :idiot1: :laugh1:  Οχτώ χρόνια με τύπου γένεσις!!!

Άμα θες να μαλώσουμε Anathema πάμε στα ανένταχτα να ανοίξουμε ένα θέμα να σε εντάξω!!!!!, :laugh1: :lotpot:
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 12, 2013, 16:24 από demkoni »

Αποσυνδεδεμένος Anathema

• **
  • 357
« Απάντηση #853 στις: Μαρτίου 12, 2013, 15:08 »
Εγραψα και αλλα αρνητικά που έχω παρατηρήσει αλλα τα έκανες γαργαρα ε ; ( γατακι dem )
Επειδή δεν μπορω να σας εξηγώ αφού δεν μπορείτε να με καταλάβετε  , έχετε  να στρειψετε πολλά χιλιόμετρα σύρμα ακόμα για να με καταλάβετε !!!
Δεν περιγράφω άλλο !

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 12, 2013, 17:54 από Anathema »

Αποσυνδεδεμένος demkoni

• 1669
  • Τα πάντα όλα...
« Απάντηση #854 στις: Μαρτίου 12, 2013, 15:15 »
Χα!!! ;D
Αν μιλάς για την γεύση... Είναι γνωστό από τους γενικούς κανόνες στησίματος ατμοποιητών 8)  ότι : περισσότερες σπείρες, περισσότερη γεύση!!!

Αδιάβαστος!!! :))

Πέραν της πλάκας το σημείο G της γεύσης νομίζω ότι βρίσκεται στην τροφοδοσία ενός ατμοποιητή. Κακή τροφοδοσία, καμμένο... Υπερτροφοδοσία, γεύση μουντή, πνιγμένη.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 12, 2013, 15:22 από demkoni »

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 360175 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 22, 2024, 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1014 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114314 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450503 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110813 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 375107 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328410 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1082 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6450 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15313 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29382 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99968 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F