για να βαλουμε λίγο τα πράγματα στη θέση τους, μιας και φέραμε και τη συζήτηση στη θέση της...
Κανόνες υπάρχουν.
Δηλαδή, οποιος εχει κανει τον κόπο να ψάξει λίγο και να καταλάβει πώς ακριβώς δουλεύει το μηχανάκι, και δέν το πήρε απλά εχωσε ενα ετοιμο πλέγμα μεσα και ατμάει, εχει καταλάβει τον τρόπο λειτουργίας.
Αέρας χρειάζεται!.
Αν είναι ολα παντού ταπωμένα, το τριχοειδές δέν φτάνει για να τροφοδοτήσει, και θα φάς καψούλι. Αυτό είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο.
Απο οσα πμ εχω πάρει για θέματα τζένεσις, και πιστέψτε με είναι ΠΑΡΑ πολλά, βγάζω ενα 10% εξω που είναι για αλλα θεματα, και απο οτι μένει, τα μισά είναι περι καψίματος πλέγματος, και τα αλλα μισά περι τροφοδοσίας.
Η απαντηση στα τελευταία είναι ψιλοστάνταρ.
"Αν εχει τάπα, βγάλε την τάπα, και αν δέν δουλεψει, κανε λεπτότερο πλέγμα, να μπένει αέρας και απο κεί".
Ο ενας λοιπον μπορέι να το δουλευει με την τάπα με πλέγμα που αφήνει αέρα, και ο αλλος με πλέγμα στουμπωμένο, χωρίς την τάπα.
Ποιο είναι το σωστό?
και τα δύο μαλλον. και τα δύο ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΑΝ βολεύουν στον τρόπο ατμίσματος του καθενός.
Αν εγώ κανω τζούρες των 18 δευτερολεπτων, και μου φτάνει ο ατμός στην παντόφλα, το δικο σου σετάπ ισως δέν μου κάνει, και τουμπαλιν.Αλλα για σένα είναι τέλειο. και το δικο μου να σου είναι εξτρά φασαρία που τα οφέλη της δέν θα δείς ποτε.
Επιασε πριν πολλούς μήνες ο Zetel το οριονάκι μου στα χέρια του. Εχεις πυράκτωση μου λεει σε καποια στιγμή. Ε? λεω.. πού? πώς? ποτε? γιατι? πόσο εχει? αγοράζω.
να λεει δές. και μου πατάει κουμπί για 30 δευτερόλεπτα περίπου. Και στο τέλος αρχίσει να πυρώνει η σπείρα.
Λάθος σετάπ? Φυσικά.
Με νοιάζει? οχι βέβαια! Δεν πρόκειται να το δώ ποτέ μπροστάμου γιατι οσες απανωτές και να κάνω, δέν φτάνω στο επίπεδο της μιας τζούρας των 30 δευτερολεπτων! Με τίποτα.
κατα συνέπεια με νοιάζει?
Πανηγυρικά ΟΧΙ. 28η οκτωβρίου και βάλε ενα πράμα.
κατ εμέ, ο "ιδανικός" τζένεσις, πέραν του μεγέθους της καμπανας που είναι το απόλυτα σημαντικότερο, πρεπει κατ'εμέ να έχει:
τρύπα για το πλεγμα οχι μεγαλύτερη των 2,5 χιλιοστών.Αν και αυτό προερχεται απο περισυ που ΔΕΝ μπορουσαμε να βρουμε πλέγμα και κοιτάγαμε να μην το ξοδεύουμε, το οφελος είναι να μην αφήνει αέρα να περνάει, να μην πλεει το πλέγμα με αποτέλεσμα ίσως να κανει πιθανα βραχυκυκλωματάκια επειδή τη μια ακουμπαει και την αλλη όχι (αν δεν εχει οξειδωθεό ολοσωστα το πλεγμα) και να μην μεταβαλλεται η τιμή της αντίστασης.
τρύπα αναπλήρωσης ΜΕ ταπα.να μην κινδυνευει να εχει διαρροές ποτέ των ποτών. Χωρίς τάπα, ολοι λέμε οτι το αφήσαμε ενα βραδυ αναποδα και δέν ετρεξε σταγόνα. μετά ομως μπορέι να το βάλαμε στην τσέπη, και σέ 15 μέτρα περπάτημα, να μας εκανε την τσέπη καλλιγραφία. Το λεγόμενο "φαινομενο αλατιέρας" που δέν μπορεί να εξηγηθεί επιστημονικά, και δεν προσομοιώνεται σε συνθήκες εργαστηρίου. Είναι κατι σαν την απειλή που καταλαβαίνει ο Τζένεσις οτι υπάρχει οταν βρίσκεται ενα σφυρί κοντά (pseiras®) και κάνει σωστά το σετάπ!!!
τρυπα αερισμού τανκ.Αυτή τώρα, που στους παλαιότερους "φτωχούς" τζένεσις υπήρχε, καταργήθηκε οταν αρχισαν να τους κανουν τις πανω τάπες σουρωτήρια, για να μπορείς να βαλεις 867 πλέγματα μαζί με 7 U wick, και ενα τραινάκι ανάμεσα, που το οδηγεί ενας τύπος με κουστούμι καγκουρώ.
Δεν υπήρχε πλεον χώρος, και αυτό για να μπορείς να σουρώσεις και τα μακαρόνια με τον τζένεσις σου.
Αυτή η τρύπα, μπορεί να είναι οχι πανω απο ενα χιλιοστό, το φαινομενο της αλατιέρας δεν την επηρεάζει, και ο μονος της σκοπός ειναι ο αερισμός του τανκ. Με την οποια τάπα στη θέση της. Και το πλεγμα στουμπωμενο.
Απο κει και πέρα, αν το δικό σας σετάπ, δουλευει απρόσκοπτα και δέν εχει καμμια σχέση με τα προαναφερθέντα, Ζήτω! Δεν εχετε καμμια αναγκη να αλλαξετε τίποτα.
Πάντως, τυπικά μιλώντας, ασχετα αν δουλευει σωστά, το μικρής διαμέτρου πλεγμα σε φαρδιά τρύπα, είναι πιό "λάθος" απο το να βγάλεις την τάπα. Αλλα οι κανόνες είναι για να τους παραβαίνουμε!
Αν δουλευει σωστά και δέν σου μεταβαλλεται η τιμή της αντίστασης οκ! Μια χαρά.
Το καλυτερο σετάπ, είναι συνδυασμός, όχι μονο της απόδοσης, αλλα και της ευκολίας του. Οότε είναι ΑΠΟΛΥΤΑ προσωπικό.
Ας αναφωνήσωμεν λοιπόν όλοι μαζί:
ΖΗΤΩ Η ΠΙΝΔΟΣ.
ΖΗΤΩ ΟΙ ΤΖΕΝΕΣΙΣ.
ΖΗΤΩ ΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΙ.