666 jet the number for the mesh ( για τους maiden-αδες ) ...... Σατανικοοοο....
Και άλλο οφ τοπικ. Αλά μη βαρατε ήταν προκλητικό ταμαλα !
Ενα tip που ανακάλυψα τυχαία ,όχι σημαντικό αλλά μπορεί σε κάποιον να φανεί χρήσιμο .
Επειδή πολλοί ρωτάνε όταν περνούν έναν τζενεσις σε τι διαστάσεις να κόψουν το μες παρατήρησα ένα κολπακι που δουλεύει !
1 Αφήνουμε το χαρακα στην άκρη.
2 παίρνουμε ένα χαρτί στο ίδιο πάχος με το μες , εγω το έκανα με απλή απόδειξη !
3 τυλιγουμε την απόδειξη όπως ακριβώς θα κάναμε με το μες , ίδιο κενό στο κέντρο κτλπ
4 το ύψος δεν μια νοιάζει και τόσο μιας και εύκολα το κόβουμε !
5 φτιάχνουμε το χαρτί στην επιθυμητή διάμετρο για τον ατμοποιητη μας !
6 ανοίγουμε το χαρτί και το τοποθετούμε πάνω στο φύλο απο το μες που έχουμε
7 κόβουμε σε αυτές τις διαστάσεις το μες και όλα Οκ
Τα παραπάνω για όσους δεν θελουν να κάνουν πειράματα με το μες ( για να μην ξοδεύουν άσκοπα πλέγμα ) και ρωτούν για τις διαστάσεις , τις οποίες δεν φτιάχνουν όλοι τις ίδιες και ας εχουν τον ίδιο ατμο! Βρίσκουμε έτσι τις διαστάσεις που θελουμε προσωπικα.
Επειδή έχω χρόνο σήμερα και μου αρέσουν τα πειράματα :
Τέθηκε θέμα για το στρωσιμο τον τζενεσις σε ένα άλλο νήμα !
Ως στρωσιμο περιγράψουμε την διαδικασία να δουλεύουμε απο χαμηλά βολτ τον ατμοποιητη και να ανεβάσουμε σταδιακά μέχρι το επιθυμητό μετά την κατανάλωση υγρου!
Πρώτα να ξεκαθαρίσω πως συμφωνώ με τον alexmach στο ότι ένα ΣΩΣΤΟ στήσιμο ΔΕΝ χρειάζεται στρωσιμο!
Το στρωσιμο έχει να κάνει όταν δεν έχουμε κάψει σωστά το πλέγμα και έχουμε σημεια που επιτρέπουν την διέλευση ρευματος!
Έφτιαξα λοιπόν ένα πλέγμα 400 δεν το εκαψα ανοιχτό , και τυλιγμενο μόνο μια πυρωση ούτε νερό ούτε τίποτα !
Δοκιμη σε προβαρι : μέτρηση αντίστασης ( 4 σπείρες κανθαλ 0.20 )
1.1 Ω . Ρύθμιση 3.3 βολτ παταω και Ε1 δηλαδη βραχυκύκλωμα !
Βγάζω το μες και το ξανά καιω μια φορά
Μέτρηση αντίστασης ίδιο set up : 1.6 Ω παταω με 3.3 και ανάβουν οι σπείρες όχι ομοιομορφα ! Ανεβαζω σταδιακά μέχρι που στα 3.6 παίρνω πάλι βραχυκύκλωμα (Ε1) ΚΑτεβαζω στα 3.4 και δοκιμαζω ! Ολα καλα ! Το δουλεύω λίγη ώρα με σταξιματα πάνω στην αντίσταση ( δεν ατμιζα εσταζα και εκαιγα)
Ξανά στα 3.6 και δουλεύει πλέον ! Στα 4 v πάλι Ε1! Καιω και άλλο υγρο και παίζει και στα 4 !
Βγάζω το πλέγμα και το πλενω , φτιάχνω καινουρια αντίσταση και πάλι Ε1 απο τα 3.3v.
Καιω καλα το μες άλλες 2 φορές με βουτηγμα στο νερό ! Δοκιμαζω και όλα δουλεύουν μια Χαρα ! Δοκίμασα απο 3.3 εώς 5 v!
Αρα στο σωστά οξυδωμενο μες δεν χρειάζεται στρωσιμο
Σε περίπου σωστά μας απαλασει απο το να χαλάσουμε το στήσιμο και το επιπλέον κάψιμο αφού μετά το "στρωσιμο" όλα δουλεύουν καλα!
Ο λόγος (πιστευω )που γινετα αυτό μετά απο ξεσκονισμα στα βιβλία της σχολής : ειναι ότι με την αύξηση της τάσης βοηθάει στην διάσπαση του διακενου ανάμεσα σε πλέγμα και αντίσταση ! Αν δείτε προσεκτικά όταν έχετε τέτοιο θέμα και είστε σε σημείο με χαμηλό η καθόλου φωτισμό θα δείτε μια λάμψη σπινθηρισμο
ε αυτό ειναι η διάσπαση !
Επίσης στις παλμικες τάσης η διάσπαση αυτή πετυγχανεται πιο εύκολα και ίσως για το λόγο αυτό κάποιοι προτείνουν να γίνει το στρωσιμο σε μηχανικά μοντ! Πρέπει να την "πατούσαν" πιο εύκολα σε Ηλ μοντ και τους δούλευε σε μηχανικό
Μου έλεγε ο καθηγητής διάβασε θα σου χρειαστούν αλλά εγω.....
Μικρής σημασίας τα παραπάνω αλλά είπαμε αραζω σήμερα !