vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

130 επισκέπτες, 8 χρήστες
Tem, ramon, Βασίλης Γ, camber, Arxarios, paulxan, john67, lagoudakis

Συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τα υγρά

Αποσυνδεδεμένος spectrum

• 2577
  • Φύλο: Άντρας
  • Ευχαριστώ την Παναγία και τα παιδιά μου
    • Iδεογράφος
Απ: Συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τα υγρά
« Απάντηση #420 στις: Δεκεμβρίου 20, 2011, 22:47 »
Εν πάσει περιπτώσει, η ωρίμανση των υγρών για μένα είναι μύθος.

Συμφωνώ...
Ωρίμανση σημαίνει αντιδράσεις παρουσία μικροοργανισμών (όπως γίνεται στα ποτά, το κρασί, το λάδι και πολλά άλλα). Τέτοιοι μικροοργανισμοί δεν υπάρχουν στα υγρά άτμισης.
Η αίσθηση της αλλαγής γεύσης μπορεί να είναι υποκειμενική ή να οφείλεται και αλλού (π.χ. αν δεν ανακατέψουμε κάποιο υγρό, πιθανόν κάποια συστατικά να ανέβουν ή να κατέβουν, δεν έχουν όλα την ίδια πυκνότητα ακριβώς).

Αποσυνδεδεμένος Λιάκουρας

• 638
  • smoke no more. vape no more. είμ' ελεύθερος!
    • Παραδοσιακά Προϊόντα "Κάμπου Γεύσεις"
« Απάντηση #421 στις: Δεκεμβρίου 20, 2011, 23:23 »
Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τα έτοιμα υγρά που περιέχουν αλκοόλες. Δεν ατμίζω halo.
Αυτό που μπορώ να πώ με σιγουριά, είναι πως τα DIY υγρά πρέπει να μείνουν μία νύχτα πριν την δοκιμή για να αναμιχτούν τελείως τα συστατικά.
Η ανύπαρκτη ή χάλια γεύση που έχεις αν τα ατμίσεις αμέσως, οφείλεται στο ότι δεν ανακατεύτηκαν τελείως.

Τα λέω με σιγουριά, γιατί στο ice με την δεξαμενή και την απευθείας τροφοδοσία, έκανα αρκετά πειράματα με διαφορετικές γεύσεις στην ίδια δεξαμενή.
Αποφάσισα πως δεν ανακατεύονται καθόλου εύκολα τα υγρά , παρόλο που μπορεί οπτικά (χρωματικά) να φαίνεται ότι ανακατεύτηκαν, τραβάς τζούρα και ατμίζεις τα υγρά εναλλάξ. Για να γίνει μίξη και να γεύεσαι λ.χ. 'σοκολάτα μπανάνα' πρέπει το υγρό να έχει μείνει κάποιες ώρες να 'δέσει'.

Αποσυνδεδεμένος Drakos

• **
  • 324
  • Ας ήτανε ο πόνος ένα τσιγάρο δρόμος..
« Απάντηση #422 στις: Δεκεμβρίου 20, 2011, 23:36 »
Εγώ εδώ θα διαφωνήσω με την άποψη ότι τα υγρά τουλάχιστον της Halo δεν χρειάζονται ωρίμανση.
Υγρό που στην αρχή το σιχάθηκα μετά από 3 εβδομάδες είχε γίνει άλλο πράγμα..

Προσωπικά για εμένα υπάρχει σαφής γευστική βελτίωση με το πέρασμα των ημερών για τα περισσότερα από τα υγρά της Halo. Δεν ξέρω αν είναι η ποσότητα της αλκοόλης που σιγά σιγά εξατμίζεται αφήνοντας τα αρώματα των υγρών να αναδειχθούν, αλλά η ωρίμανση είναι μονόδρομος για πολλά από τα υγρά της Halo!

Αποσυνδεδεμένος Λιάκουρας

• 638
  • smoke no more. vape no more. είμ' ελεύθερος!
    • Παραδοσιακά Προϊόντα "Κάμπου Γεύσεις"
« Απάντηση #423 στις: Δεκεμβρίου 20, 2011, 23:37 »
Φίλε καλλιτέχνη, πάλι μας βομβάρδισες με πληροφορίες...
Τα όρια για το linalool και τις πυραζίνες από που περιορίζονται; Ποιος κανονισμός είναι που βάζει τα όρια που αναφέρεις;
Τι γίνεται με τα υγρά στην ελληνική αγορά (όχι τα μπακαλικής, τα επίσημα) που έχουν περιεκτικότητες σαφώς πάνω από τα όρια που αναφέρεις;

Άλλη απορία:
Απ' ότι κατάλαβα τα χάλο δεν περνάνε τα όρια ποιότητας που θα τεθούν σύντομα στην αγορά, λόγω συστατικών (πυραζίνες-βενζολική αλκοόλη).
Θα απαγορευτεί η πώλησή τους δηλαδή από τα ελληνικά καταστήματα;
Ή θα γίνει εξαίρεση μόνο γι' αυτά;
Ή δεν θα υπάρχουν όρια, απλώς παράβολο και εγκρίσεις;

Άλλο:
κόσμε, αν μάθετε ότι τα χάλο είναι εκτός των ορίων που θα θέσουν υπουργείο/εταιρίες σαν νόμιμα στην ελλάδα, θα σταματήσετε να τα χρησιμοποιείτε;

Αποσυνδεδεμένος spectrum

• 2577
    • Iδεογράφος
« Απάντηση #424 στις: Δεκεμβρίου 20, 2011, 23:51 »
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων...

άλλο πράγμα το "ωρίμανση"
που σημαίνει χημική αντίδραση με παραγωγή άλλων ουσιών από αυτές που αγοράσαμε

και άλλο πράγμα το "δέσιμο"
που εμπειρικά δεχόμαστε ότι γίνεται αν περάσουν κάποιες ώρες/μέρες, ώστε να μην ατμίζουμε μια το ένα συστατικό και μια το άλλο, σαν χωριάτικη σαλάτα.

Στο τελευταίο δεν γίνεται αντίδραση, οπότε τα συστατικά διατηρούν τις ιδιότητές τους. Κανένα πρόβλημα σε αυτό.

Αποσυνδεδεμένος Drakos

• **
  • 324
  • Ας ήτανε ο πόνος ένα τσιγάρο δρόμος..
« Απάντηση #425 στις: Δεκεμβρίου 20, 2011, 23:53 »

Άλλη απορία:
Απ' ότι κατάλαβα τα χάλο δεν περνάνε τα όρια ποιότητας που θα τεθούν σύντομα στην αγορά, λόγω συστατικών (πυραζίνες-βενζολική αλκοόλη).
Θα απαγορευτεί η πώλησή τους δηλαδή από τα ελληνικά καταστήματα;
Ή θα γίνει εξαίρεση μόνο γι' αυτά;
Ή δεν θα υπάρχουν όρια, απλώς παράβολο και εγκρίσεις;

Άλλο:
κόσμε, αν μάθετε ότι τα χάλο είναι εκτός των ορίων που θα θέσουν υπουργείο/εταιρίες σαν νόμιμα στην ελλάδα, θα σταματήσετε να τα χρησιμοποιείτε;

Δεν νομίζω Ηλία να υπάρξει πρόβλημα με τα συστατικά των υγρών της Halo.
Είναι αρκετά σοβαρή εταιρεία για να έχει συστατικά πέραν των ''αποδεκτών'' ορίων ποιότητας στα υγρά της.
Αυτό πάλι περί υποτιθέμενης απαγόρευσης πώλησης των Halo τι είναι?
Καινούργια φήμη? Κάτι σαν το υγρό στον πνέυμονα? ;D

Αποσυνδεδεμένος Teodor

• **
  • 397
  • Ατμιζω απο τις 10 Δεκεμβριου 2011
« Απάντηση #426 στις: Δεκεμβρίου 20, 2011, 23:59 »
Προς εμενα τον "ασχετο" και νομιζω αυτο θελουν να πουν οι ειδικοι του φορουμ αλλα το λενε ευγενικα....

Αλλο το να πεις "ωριμανση" -το εκλαμβανω ως μια φυσιολογικη διαδικασια που δεν γινοταν να αοφευγχθει
και αλλο το να πεις "ειναι ημιτελη κ θελουν αερα" - γιατι δεν καναμε σωστα τη δουλεια μας ως παραγωγοι υγρων.

Εγω παντως, αυτο καταλαβα!

Αποσυνδεδεμένος Βασίλης

• 2116
« Απάντηση #427 στις: Δεκεμβρίου 21, 2011, 00:08 »
Δεν νομίζω Ηλία να υπάρξει πρόβλημα με τα συστατικά των υγρών της Halo.
Είναι αρκετά σοβαρή εταιρεία για να έχει συστατικά πέραν των ''αποδεκτών'' ορίων ποιότητας στα υγρά της.
Αυτό πάλι περί υποτιθέμενης απαγόρευσης πώλησης των Halo τι είναι?
Καινούργια φήμη? Κάτι σαν το υγρό στον πνέυμονα? ;D

εγω νομιζω πως οτι κ να ειναι προέρχονται απο Αμερικη κ αυτο μονο μπορεί να παιξει τον ρόλο του σε ενδεχόμενες
απαγορεύσεις αν κ όταν γίνουν

Αποσυνδεδεμένος spectrum

• 2577
    • Iδεογράφος
« Απάντηση #428 στις: Δεκεμβρίου 21, 2011, 00:16 »
Προς εμενα τον "ασχετο" και νομιζω αυτο θελουν να πουν οι ειδικοι του φορουμ αλλα το λενε ευγενικα....

Όλοι νέοι είμαστε στο άθλημα...

Αποσυνδεδεμένος TeoVolish

• *
  • 12
« Απάντηση #429 στις: Δεκεμβρίου 21, 2011, 00:31 »
Μετά από λίγο ψάξιμο βρήκα ότι προσθέτουνε ethanol κάποιες εταιρείες στα υγρά τους http://www.ecigarmy.com/articles/e-liquid-composition/[/size]
 κάπου το είδα και έτσι "alcohol(ethanol)"

Αποσυνδεδεμένος kallitexnis

• *
  • 333
  • Όλα στη ζωή είναι θέμα Χημείας...
    • Atmos Lab Official Website
« Απάντηση #430 στις: Δεκεμβρίου 21, 2011, 10:01 »
Μιας και τρέχω πρωί πρωί θα είμαι συνοπτικός:

1)Τα HALO είναι μια χαρά υγρά από θέμα ασφάλειας. Γούστα ατμιστών και προσωπικά το Τριμπέκα μου αρέσει κιόλας.
2) Για τις πυραζίνες θέλω λίγο χρόνο (να είμαι πιο άνετος) και θα σας πω επακριβώς (1% θυμάμαι ανά πυραζίνη-το συνολικό μου διαφεύγει)
3) Δεν τίθεται θέμα να τεθούν προδιαγραφές υγρών και να μην εισάγονται.
4) Η αιθανόλη προστίθεται όταν δεν είναι δυνατό το άρωμα και θες να το αναδείξεις επειδή η αιθανόλη είναι πτητική και συμπαρασύρει και μόρια αρώματος μαζί της στην εξάτμιση (βλέπε όλα τα αρώματα σώματος)
5) Τώρα για τον Πολωνό και τα υγρά του, το ότι έχει χαρτάκι σε κάθε υγρό, ειλικρίνεια φανερώνει. Και μπράβο του. Από το να γράφει άλλα στην ετικέτα και άλλο να είναι...
6)Η βενζυλική αλκοόλη στα όρια που ανέφερα (2%) είναι εντός ορίων.
7) ΤΟ οποίο καλά συνατμιστής προηγουμένως. Φεύγει (εξατμίζεται) συστατικό (-α) και βελτιώνεται το Τριμπέκα. Έτσι είναι η κράση του και άρα... Προσωπικά το φοβόμουν να το ατμίσω με όλους τους ορκισμένους εχθρούς του στο φόρουμ. Εντάξει, μια χαρά είναι.

Αποσυνδεδεμένος TeoVolish

• *
  • 12
« Απάντηση #431 στις: Δεκεμβρίου 21, 2011, 13:53 »
Καλλιτέχνη είσαι άψογος :thumpup:...δηλαδή αν δεν ήσουνα και συνοπτικός πόσο καλύτερα θα μας έλυνες τις απορίες? :laugh1:

Αποσυνδεδεμένος zakis

• **
  • 258
« Απάντηση #432 στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 16:35 »
Eπ' ευκαιρία........ εσείς πού εχετε δοκιμάσει υγρα και ξέρεται καλύτερα.......
Πιό υγρο καί μέ πόση νικοτίνη από inawera.com , εχει τήν γευση & τό χτύπημα τού καπνού old holborn blonde μέ γαλάζια rizla ???:hmmm: 
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 22, 2011, 16:41 από iakkipr »

Αποσυνδεδεμένος MANOSF

• 503
« Απάντηση #433 στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 16:51 »
Το άλλο με τον Τοτο  το ξέρεις?   Θες και  με γαλάζια  rizla .   :))

Πέρα από την πλάκα  δεν υπάρχει υγρό που να θυμίζει κανονικό τσιγαρο.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 22, 2011, 16:52 από Βασίλης »

Αποσυνδεδεμένος tornado

• **
  • 403
« Απάντηση #434 στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 17:26 »
  Θες και  με γαλάζια  rizla .   :))

χαχαχα καλη η επισημανση....  :)) :)) :))

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 112637 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2133 357813 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 10:22
από camber
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 448303 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 109295 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 372926 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 326477 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 522 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 5699 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 14570 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 28499 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99054 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1822 325854 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 27, 2024, 15:10
από anetost