vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

709 επισκέπτες, 4 χρήστες
Tem, sv8swi, jim356, camber

Είναι στ'αλήθεια ακριβό το ηλεκτρονικό τσιγάρο?

Αποσυνδεδεμένος KOSTAS1979R

• 1519
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Είναι στ'αλήθεια ακριβό το ηλεκτρονικό τσιγάρο?
« Απάντηση #285 στις: Ιανουαρίου 06, 2013, 15:01 »
Είναι φθηνότερο το η/τ από το κ/τ και τώρα ακόμη ποιο πολύ με τις τιμές που έπεσαν άλλα και την ποιότητα που ανέβηκε αλλα το βασικό είναι να μείνει κάποιος στον σκοπό του και όχι να αρχίσει τις συλλογές.

Αποσυνδεδεμένος Jargon

• **
  • 489
« Απάντηση #286 στις: Ιανουαρίου 06, 2013, 15:15 »
Ατμίζω 1 χρόνο και 3 μήνεσ κι αυτή τη στιγμή έχω καταλήξει στα εξής:

1 Provari Chrome (μεγάλο + extension)
1 Provari White Blue Led + extension
1 Ε-Go passthrough με 2-3 510 για δοκιμές
3 x Gini
1 x SM VST
1 x DID μεγάλο
1 x Gemini

Περίπου 45 αρώματα + βάσεις

Επίσης 1 Φορτιστή XPA και ένα ψηφιακό φορτιστή (και για τα παιχνίδια των παιδιών) που κόστισε 200 ευρώ μαζί με διάφορα παρελκόμενα.

Διάφορα μπιχλιμπίδια πολλά drip tips μεταλλικά κτλ. Από ατμοποιητές πλέον μόνο τους επισκευάσιμους και με υλικά για την επόμενη τριετία.

Ε δεν έχω ξεπεράσει τις 2,800 Ευρώ κι αν κάπνιζα θα είχα χαλάσει σίγουρα περισσότερα συν το κόστος της υγείας γιατί νιώθω άλλος άνθρωπος.

Άντε να πάρω λόγω φαγούρας μέχρι το καλοκαίρι κανένα μοντ ακόμα (δεν είναι υποχρεωτικό βέβαια) ή κανένα ακόμα επισκευάσιμο που ειλικρινά με 6 που έχω δεν χρειάζεται αλλά λέμε.

Αυτή τη χρονιά δηλαδή (το 2013) το κόστος θα πέσει κατακόρυφα γιατί και υγρά κάνω DIY κι εκτός 2-3 έτοιμων δεν μου λείπει κάτι γιατί έχω τελειοποιήσει 5-6 και μου αρκούν.

Το κόστος λοιπόν όσο περνά ο καιρός πέφτει και με κορυφαία αξεσουάρ κάτι που στο κ.τ. δεν συμβαίνει.

Αποσυνδεδεμένος ahill2

• **
  • 197
« Απάντηση #287 στις: Ιανουαρίου 06, 2013, 15:26 »
Εγώ πιστεύω πως είναι ανάλογα την περίπτωση,για κάποιον που έκανε καμελ κτλ. τότε το η.τ είναι φτηνότερο κατά πολύ.
Απο την άλλη αν έκανες καπνό τότε αλάζει το πραμα,πιστεύω εκεί πάει στο 1/3 το η.τ είναι ακριβότερο στο άλλο 1/3 έρχεται στα ίδια και στο άλλο 1/3 όπως η περίπτωση του φίλου απο πάνω που έκανε 25γρ. καπνό ανά δύο μέρες το η.τ έρχεται φτηνότερο.
Εγώ παράδειγμα έβγαζα με 6 καπνους 40γρ. το μήνα=41.40 ευρώ+χαρτάκια,φίλτρα πάω στα 45 ευρώ,ακόμα και τώρα που ανέβηκε η τιμή = 51 ευρώ.
Με το η.τ ακόμα και αν βγούμε απο το στάδιο νέου πάλι βλέπω έξοδα,μπαταρίες θα χρειάζεσαι νέα ανά τακτά διαστήματα,τανκ κτλ. ακόμα και αν πάς στους επισκευάσιμους δεν νομίζω ότι έμεινε κανείς με κανα δυό για χρόνο/ια πάντα βγαίνει κάτι καινούργιο καλύτερο κτλ. που θα αγοράσει,όπως και με τα υγρά ανά τακτά διαστήματα χρειάζεται αλλαγή γιατί κουράζει μια γεύση ή πάυεις να την αισθάνεσαι.
Αλλά αν σε όλα αυτά βάλεις ένα παράγοντα ακόμα που λέγεται υγεία τότε η "ζυγαριά" όπως και να το δείς το πράγμα είναι υπέρ του η.τ,νομίζω πως καμμία σύγκριση της τάξης "τι είναι πιο φτηνό" κτλ. δεν μπορεί να σταθεί μπροστά στην υγεία μας και για να μην παρεξηγηθούμε
δεν λέω ότι το η.τ είναι καλό,αλλά μέχρι στιγμής οι έρευνες το βγάζουν καλύτερο απο το κ.τ και τα χιλιάδες χημικά του.

Αποσυνδεδεμένος obsession

• *
  • 79
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #288 στις: Ιανουαρίου 06, 2013, 16:24 »
Tωρα που κοντευω χρονο μπορω με ασφαλεια να πω οτι δεν ειναι .Πιο αναλυτικα ξοδευα 2263 ε υρα  για κτ ετησιως .Για το 2012 που εγινα ατμιστρια ξοδεψα ακριβως 920 ευρα.Ολα αγορασμενα απο καταστηματα της πολης μου (για ιδεολογικους λογους) εκτος απο 2 ομαδικες  και ενα δωρο απο τα παιδια μου που το πηραν απο το εξωτερικο.Πιστευω οτι το 2013 το ποσο θα μειωθει περισσοτερο

Αποσυνδεδεμένος Palios

• *
  • 44
« Απάντηση #289 στις: Ιανουαρίου 06, 2013, 17:16 »
14 μήνες τώρα και έχω δώσει τα μισά από όσα θα έδινα για το Κ.Τ. Δεν έκανα όμως πολλές αγορές. Ξεκίνησα με ELIPS και το κράτησα για 9 περίπου μήνες, μετά πέρασα σε ego  με CE4, τώρα είμαι με VV No1 και έχω σαν στόχο το 2013 ένα πρόβατο που πιστεύω θα είναι και το τελευταίο Η.Τ. ( μέχρι να βγει το επόμενο που θα μου γυαλίσει :D ). Το αν είναι ακριβό ή όχι έχει να κάνει όμως καθαρά με τον άνθρωπο γιατί εμένα με κάλυψαν τα πακέτα που είχα, κάποιος άλλος όμως χρειάζεται να πειραματιστεί περισσότερο για να καταλήξει κάπου και εκεί ίσως χαθεί το μέτρο.

Αποσυνδεδεμένος Knomax

• 619
« Απάντηση #290 στις: Ιανουαρίου 06, 2013, 17:46 »
Kαι με το τσιγάρο δεν ψαχνόμασταν μέχρι να καταλήξουμε σε μάρκα??
Τώρα θα μου πεις ένα πακέτο δεν είχε την ίδια τιμή με ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο..περί ορέξεως.
Πάντως διαβάζοντας εδώ πρώτα και μαθαίνοντας ελαχιστοποιείς τις πιθανότητες κάτι να μην σου αρέσει.
Όπως και να έχει σε κόστος..είμαι πολύ ποιο κάτω όπως οι περισσότεροι.

Αποσυνδεδεμένος ymeg

• *
  • 82
« Απάντηση #291 στις: Ιανουαρίου 06, 2013, 18:34 »
Εγώ κάπνιζα 3 πακέτα την ημέρα (10,80€) οπότε αυτά που έχω δώσει σε καμία περίπτωση δεν είναι περισσότερα. Εξάλλου δεν έχω κάνει και υπερβολές στα "ψώνια" μου καθότι και άνεργος (κλαψ). Πάντως τα οφέλη δεν είναι μόνο οικονομικά...

« Απάντηση #292 στις: Ιανουαρίου 18, 2013, 23:21 »
Απολογισμός έτους 2012

Mods
Αγορά 2 VV mods ProVari : 180 + 140 = 320 €
Αγορά V Max : 60 €
Αγορά e-cab : 40 €
Αγορά Gripper: 15 €

Ατμοποιητές
Αγορά Cobra : 120 €

Clearo + κεφαλές
Αγορά : 80 €

Drips
Αγορά διάφορα ss/ κεραμικά : 70 €

Tanks
Αγορά Siam tank : 10 €

Έτοιμα Υγρά
Αγορά Halo ( Ελλάδα-Usa ) : 335 €

Βάσεις & Αρώματα
Αγορά αρωμάτων : 36 €
Αγορά βάσεων : 57 €

Μπαταρίες - Φορτιστές
Μπαταρίες AW IMR : 44 €
Φορτιστές : 28 €

Αναλώσιμα
Mesh : 7 €
Σύρμα : 8 €
Φλόγιστρα : 26 €

Στα παραπάνω θα συνυπολογίσω πως αρώματα και βάση έχω τουλάχιστον για 5 μήνες
Υγρά έτοιμα έχω για τουλάχιστον 3 μήνες
Mods ... κομπλέ  :D και αν προχωρήσω σε νέα αγορά θα δώσω από αυτά που έχω

Σύνολο 1256 € ( 12 γεμάτοι μήνες + πρόβλεψη για άλλους 3-5 )
Μέσο όρος 105 € / μήνα
Για τσιγάρα θα ήθελα 2 Χ 4 € Marlboro X 365 μέρες = 2920 €
Μέσο όρος 243 € / μήνα

Συμπέρασμα
Από θέματος οικονομικής πλευράς, όφελος: 2920-1256= 1664 €
Από θέματος απόλαυση, όφελος: τεράστιο, πολλές αλλαγές γεύσεων και ικανοποίηση περίσσια.
Από θέματος Υγείας : Μόνο θετικά σε όλα τα επίπεδα.
Από θέματος χρήσης : Δεν ξεμένεις ποτέ-ατμίζεις όπου θες-ατμίζεις όσο θες.
Από θέματος Διαφορών σε σχέση με το κ.τ. : Δεν γίνεται καν σύγκριση σε κανένα επίπεδο

Όλα τα παραπάνω αφορούν εμένα και τη χρήση που κάνω και διαφέρει από άτομο σε άτομο
Για κάποιον που είναι χρήστης με DIY 0 νικοτίνης, με φθηνότερα mods φανταστείτε πόσο
πολύ μπορεί να χαμηλώσει το κόστος και τα μηνιαία έξοδα να είναι κάτω από 50 €/μήνα

Άρα είναι μεν φθηνότερο σε σχέση με το κάπνισμα από έναν μέσο χρήστη, αλλά και ακριβό
όταν ξέρουμε πως δεν υπάρχει ευνοϊκός άνεμος γι' αυτόν που δεν ξέρει πού πηγαίνει.  :)

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 18, 2013, 23:31 από Giannis Pap »

Αποσυνδεδεμένος thodouris

• **
  • 379
« Απάντηση #293 στις: Ιανουαρίου 18, 2013, 23:30 »
Δεν θα επρεπε κανονικα να υπολογισουμε το κοστος μονο των αναγκαιων για το ατμισμα,οπως υγρα-ατμοποιητες και μπαταριες?αν θα θελαμε να κανουμε μια τιμια συγκριση?Το αν καποιος αγοραζει 5 μοντακια σε εναν χρονο και 8 επισκευασιμους κανει  το ατμισμα ακριβο... :confused1: και αν καποιος καπνιζει και θελει να αναβει το τσιγαρο του με χρυσο αναπτηρα η εχει κανει συλογες απο πιπες και εξαρτηματα δεν νομιζω οτι αντικατοπτριζει το κοστος του καπνισματος.

Αποσυνδεδεμένος Nemesis_rds

• 5569
« Απάντηση #294 στις: Ιανουαρίου 18, 2013, 23:53 »
Δεν θα επρεπε κανονικα να υπολογισουμε το κοστος μονο των αναγκαιων για το ατμισμα,οπως υγρα-ατμοποιητες και μπαταριες?αν θα θελαμε να κανουμε μια τιμια συγκριση?Το αν καποιος αγοραζει 5 μοντακια σε εναν χρονο και 8 επισκευασιμους κανει  το ατμισμα ακριβο... :confused1: και αν καποιος καπνιζει και θελει να αναβει το τσιγαρο του με χρυσο αναπτηρα η εχει κανει συλογες απο πιπες και εξαρτηματα δεν νομιζω οτι αντικατοπτριζει το κοστος του καπνισματος.

Μα αυτο που θελει να σου αποδειξει ο Γιαννης βγαζοντας στη δημοσιοτητα το ποθεν εσχες του ειναι οτι
ακομα και με τοσες πολλες και ακριβες αγορες ενας ατμιστης μπορει να εχει κερδος πανω απο 1500 ευρω μεσα σε ενα χρονο,
δηλαδη οτι το ατμισμα δεν μπορει να θεωρειται επ' ουδενι ακριβο σε σχεση παντα με αυτα που διναμε ως καπνιστες.

Αποσυνδεδεμένος ksakis

• **
  • 355
  • PAOK , my childrem,my linux, & my Stratocaster κλπ
    • KSakiS Web
« Απάντηση #295 στις: Ιανουαρίου 22, 2013, 07:27 »
δεν έιναι για όλους, είναι αναλογα πως κάνει χρήση ο καθένας. από την 2η κιόλας εβδομάδα (εχω κοψει το κ.τ. εδώ και 7-8 μήνες) δεν εχω αγοράσει ποτε έτοιμο υγρό, παίρνω βάσεις που έχω χαλάσει για αυτές χοντρικά χοντρικά 100€ (μπορει να λέω και πολλά) μαζί με τα 36νικοτινη και τα μηδενικά, και καμια 4αρια ευρώ για συμπυκνωμένα αρώματα και από τοτε τα φτιάχνω μόνος μου. πλέον εδώ και κάνα 3μηνο παίρνω μόνο φυτίλι και νικελ χρωμίου για νατην φιάξω μόνος μου την αντίσταση και κατέβηκα σε ,,, πες άλλα 5-6 ευρώ αυτά. και κάνα 30άρι που είχα χαλάσει για κάποιους vivinova, αν τα προσθέσουμε δεν φτάνουμε όυτε κατα διανοια στα(150€-200€ το μήνα), πολλαπλασιάστε επί 7-8 μήνες που το έχω κόψει, δηλαδή μπορεί να είχα χαλάσει σε κ.τ. 1.400€ . λέω με πολλύ + για να είμαι μέσα σε όλα, ότι χάλασα σε η.τ. 200€ .
έχουμε διαφορά 1200€.
Άρα είναι οικονομικότερο.
Υ.Γ.  εννοείται πάλι πως το χρησημοποιέις.

Οι οικονομικές διαφορές είναι τεράστιες όταν ατμίζεις σε σχέση με το κ.τ.

Χαοτική δε, όταν χρησιμοποιείς δικά σου υγρά DIY και ειδικά με μηδενική νικοτίνη  :yes:
αλλά και για μένα που κάνω 18αρα Halo 3ml/μέρα είναι μεγάλη διαφορά μπροστά στα 2
τουλάχιστον πακέτα τσιγάρα που ήθελα ημερησίως.

Για την υγεία μας τι να πούμε ... δεν χρειάζεται παρά να "βλέπουμε" και ας μείνουν αυτοί
που βλέπουν μόνο όταν τους γίνει υπόδειξη αλλά και αυτοί που δεν βλέπουν θέλουν βοήθεια
να δουν.... :)

Αποσυνδεδεμένος Pandora

• *
  • 79
  • Φύλο: Γυναίκα
    • HandMade By Pandoras
« Απάντηση #296 στις: Ιανουαρίου 22, 2013, 22:30 »
Στην δικη μου περιπτωση το η.τ εχει λιγοτερο κοστος απο το κ.τ αν και το βλεπω και σαν hobby αλλα το σημαντικοτερο  ειναι το κοστος στην υγεια και πιστευω οτι ειναι ανυπολογηστο.

Αποσυνδεδεμένος navy

• 530
  • PROVARI V2.5+GGTS+ΟΔΥΣΣΕΑΣ-ΙΑΤΤΥ-ΠΗΝΕΛΟΠΗ-SKYLINE
« Απάντηση #297 στις: Ιανουαρίου 22, 2013, 23:19 »
Για εμενα το ητ ειναι ακριβο οσο εμεις θελουμε να ειναι ;)

Αποσυνδεδεμένος rgthekid

• *
  • 73
  • w00t w00t
« Απάντηση #298 στις: Ιανουαρίου 23, 2013, 19:31 »
Έκανα το εξής.
Στο κινητό ένα από τα αρκετά προγράμματα "Διακοπή του τσιγάρου" που σου λέει πόσα λεφτά γλυτώνεις, πόση πίσσα γλυτώνεις κτλ, έχει και την επιλογή "Αγορά προϊόντων"
Ότι πράγματα έχω πάρει μέχρι στιγμής, και ότι πράγματα θα συνεχίσω να παίρνω (αναλώσιμα) για το η.τ. θα τα βάζω στην λίστα αυτή.
Δεν θα βάλω καμία άλλη mod, δεν θα βάλω τίποτα μπιχλιμπίδι. τα "απαραίτητα".
1 mod, 1 set μπαταρίες, τον φορτιστή, 1 ατομάιζερ RBA, και μετά απο κει και πέρα, ότι υγρά στην πορεία.
Για την ώρα βρίσκομαι στο 8% αγοράς του mod.
Όταν το κ.τ. μου ξεχρεώσει το η.τ. θα βγώ και θα το φωνάξω !

Αποσυνδεδεμένος navy

• 530
  • PROVARI V2.5+GGTS+ΟΔΥΣΣΕΑΣ-ΙΑΤΤΥ-ΠΗΝΕΛΟΠΗ-SKYLINE
« Απάντηση #299 στις: Ιανουαρίου 23, 2013, 19:43 »
Θα στο "ξεχρεωσει" πολυ γρηγορα φιλε μου ;)

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1023 104149 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 31, 2024, 19:58
από anetost
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 96242 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1822 321417 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 27, 2024, 15:10
από anetost
Ηλεκτρονικά mods - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS [Ηλεκτρονικά mods] 4924 602235 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 24, 2024, 21:46
από thanoulis
Αγαπημένα SnV Shake and Vape 15 11586 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 23, 2024, 10:08
από Giorgos F
Άτμισμα στην Τουρκία [Νομοτεχνικά] 2 3096 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 21, 2024, 18:59
από goran
Επισκευάσιμοι ατμοποιητές- Νέες κυκλοφορίες Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 2718 609788 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 20, 2024, 10:40
από anetost
Πόλεμος στα η.τ Συζήτηση για το άτμισμα 1013 154967 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 16, 2024, 13:55
από Micha3L
Μπαταρίες για mod: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ και νέες κυκλοφορίες [Μπαταρίες για mod] 8845 1161894 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 14, 2024, 19:10
από treloneritis
BD PRO XT35 [Μπαταρίες για mod] 2 4350 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 12, 2024, 05:27
από memostrikas
Τι βαμβακι σας εδωσε την καλυτερη γευση σε mtl ατμοποιητη; Περιοχή νέων μελών 55 17704 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 09, 2024, 23:13
από ipomonias
ΓΛΥΚΑ SnV ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ Shake and Vape 19 12507 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 09, 2024, 17:53
από Barbapaidi