Η μοναδική φορά που κάποιος άγνωστος πρόσεξε το η.τ. μου ήταν πριν απο λίγο καιρό σε μια στάση λεωφορείου.
Ο συγκεκριμένος τύπος το πρόσεξε επειδή ήταν εξοικειωμένος με το η.τ. γιατί όπως μου εξήγησε ένας φίλος του
άτμιζε και το σχόλιό του ήταν κατι σαν "τώρα θα μπορείτε να καπνίζετε παντού".
Εγώ του απάντησα ότι δεν το χρησιμοποιώ για να κάνω ντρίμπλα στο νόμο αλλά για να αποφύγω το κ.τ. και ότι
αποφεύγω να ατμίζω σε χώρους όπου απαγορεύεται το κ.τ. (που είναι και η αλήθεια) και εκείνος με προέτρεψε να ατμίζω παντού αφού
"δεν είναι κάπνισμα άρα δεν απαγορεύεται"!
Ο τύπος φαινόταν μη καπνιστής ή τουλάχιστον δεν κάπνισε τσιγάρο όση ώρα περιμέναμε στη στάση...
Αυτή είναι και η μοναδική φορά που είχα σχόλιο απο άγνωστο.
Όλοι οι φίλοι και συνάδελφοι το έχουν δει θετικά και στις ερωτήσεις τους αν είναι πιο επικίνδυνο από το
κ.τ. οι εξηγήσεις μου τους ικανοποίησαν, και 2 απο αυτούς είναι πλέον ατμιστές.
Μακάρι να ήταν έτσι και οι αντιδράσεις όλου του κόσμου!
Υπενθυμίζω ότι κατα τον FDA οι καρκινογόνες ουσίες (νιτροσαμίνες καπνού) που βρέθηκαν σε 2 μόνο υγρά ήταν
8ng/g ενώ σε 1 τσιγάρο είναι απο 6000ng/g ως 11000ng/g ανάλογα με τη χώρα κατασκευής και το είδος καπνού
δηλαδή ως και 1300 φορές περισσότερο
Το swedish snus το οποίο μετά απο κρατικές έρευνες στη Σουηδία έχει βρεθεί ότι είναι ακίνδυνο για καρκίνο
και μάλιστα αποσύρθηκαν οι προειδοποιήσεις για καρκίνο απο τα κουτιά του έχει 2400 ng/g
(φυσικά στην υπόλοιπη "πολιτισμένη" Ευρώπη απαγορεύτηκε

και αυτό μου χτυπά καμπανάκια
για τη μοίρα του η.τ. αν όντως είναι ακίνδυνο)
Η ίδια ποσότητα νιτροσαμινών με αυτά τα υγρά του ηλεκτρονικού τσιγάρου υπάρχει και στα τσιρότα νικοτίνης
που είναι αποδεκτά απο ΕΟΦ, FDA, MHRA κτλ ως φάρμακα για διακοπή καπνίσματος.
Σε πιστοποιημένα υγρά (πχ nobacco, ecopure, και λογικά vinirette και flavourart) νομίζω δεν έχουν βρεθεί καθόλου τέτοιες ουσίες.
ανάλυση απο Dr Siegel ΠΡΟΣΟΧΗ οι αμερικάνοι χρησιμοποιούν τό . (τελεία) σαν υποδιαστολή δεκαδικών και το , (κόμμα)
σαν διαχωριστικό χιλιάδων, ανάποδα απο εμάς τους Έλληνες οπότε τα 8.183 ng/g στο η.τ. είναι 8 και 183 χιλιοστά και όχι
8 χιλίαδες 183 ενώ το 11,190 ng/g στο marlboro είναι 11 χιλιάδες και 190 και όχι 11 και 190 χιλιοστά!
Ισως διάφοροι χημικοί που τα βλέπουν να κάνουν λάθος στη ανάγνωση και να θεωρούν άδικα το η.τ. πολύ πιο καρκινογόνο
απο το κ.τ.!!!!