Προσωπικα το ΗΤ περαν των γνωστων θετικων που εφερε στη ζωη μου και των αρνητικων που απομακρυνε, με εκανε να συνειδητοποιησω και να ζησω στο πετσι μου καποια πραγματα που θεωρω παρα πολυ σημαντικα σχεδον οσο και η υγεια μου (Προειδοποιηση, ακολουθει σεντονι).
Πρωτον, με ενεταξε σε μια μειοψηφια που στην επαρχια που ζω εξακολουθει να ειναι απελπιστικα μικρη. Ειδα λοιπον τι σημαινει να ξερεις οτι εχεις δικιο και να κανεις το σωστο και να αντιμετωπιζεις απο την ειρωνια μεχρι τη χλευη της συντριπτικης πλειοψηφιας του κοινωνικου περιγυρου. Αισθανθηκα το ματαιο της καθε μου προσπαθειας να πεισω για το ορθο της επιλογης μου. Απο την αλλη καταλαβα το ποσο σημαντικο ειναι ακομη και μια θετικη κουβεντα, μια παροτρυνση, μια αποδοχη απο τον οποιονδηποτε. Κακα τα ψεμματα ανθρωποι ειμαστε, εχουμε αναγκη τη συμπαρασταση και την επικροτηση της προσπαθειας μας απο καποιον εστω και αν ειναι ενας ή δυο.
Δευτερον, αντιληφθηκα σε ολο το μεγαλειο της, την επιδραση της παραπληροφορησης και των ΜΜΕ πανω στον κοσμο. Απιστευτη η δυναμη του να παρουσιαζεται το ασπρο σαν μαυρο, η αληθεια σαν ψεμμα, το δικαιο σαν αδικο και να ακολουθει η πλειοψηφια χωρις να παιρνει χαμπαρι τιποτα, ισα ισα να γινεται υπερασπιστης της πιο διαστρεβλωμενης πλευρας της πραγματικοτητας. Ας μην ψαχνουμε το θεατρο του παραλογου στα βιβλια και τα θεατρα, η καθημερινοτητα αποτελει την τελεια υλοποιηση του. Ιδιαιτερως εντυπωσιαστηκα απο το βαθμο χειραγωγησης και αρνησης της λογικης απο ανθρωπους - επιστημονες (γιατρους, ειδικους τροφιμων, δασκαλους, κ.α.) και γενικοτερα απο, υποτιθεται, "ψαγμενους" και καλλιεργημενους ανθρωπους που ασκουν επιρροη στην υπολοιπη κοινωνια. Τρομαζω ακομη και τωρα που γραφω, στην ιδεα του αν ειναι τοσο ευκολο να κατευθυνεται κυριολεκτικα ολος ο κοσμος σε κατι που εχει ενα α' βαθμο σπουδαιοτητας, τι μπορει να συμβει (και προφανως συμβαινει) για αλλα πιο σημαντικα ζητηματα.
Τριτον, ανακαλυψα και εξελιξα την τεχνη της αντιμετωπισης της πραγματικοτητας, του "ζειν" ενα πραγμα μεσα στην κουνελοτρυπα που επεσε η Αλικη. Βαθιες αναπνοες, χαμογελα, αλλαγη συζητησης, γενικολογιες, τεχνικες γιογκα και διαλογισμου για την διατηρηση της απαραιτητης εσωτερικης ισορροπιας. Χιλιοι και ενας τροποι να αποτρεπω τον εαυτο μου απο το να εκφραστει ελευθερα ετσι ωστε να μπορω να πορευομαι στην καθημερινοτητα μου.
Μπορει ολα τα παραπανω να φαινονται υπερβολικα για ενα θεμα σαν το ΗΤ, αλλα ειμαι απο αυτους που δεν μπορουν παρα να εξαγουν και να αναγουν συμπερασματα απο κατι τοσο συγκεκριμενο οπως το ΗΤ, σε γενικοτερες θεασεις του κοσμου που ζουμε.
Τελος θεωρω τη λειτουργια αυτου του φορουμ παρα μα παρα πολυ σημαντικη, οχι τοσο για την ενημερωση και τη βοηθεια πανω σε θεματα συσκευων, υγρων και λοιπων τεχνικων θεματων (που και αυτα βεβαια εχουν τη σημασια τους), οσο για τη στηριξη ολων μας για την επιλογη μας και τη δυναμη που μας παρεχει ωστε να μην αισθανομαστε μονοι σε ολο αυτον παραλογισμο που κυριαρχει και την ελπιδα που δινει οτι παρολη τη πολεμικη και τις αντιξοες συνθηκες, οταν εχεις τη λογικη, αρα και την αληθεια, με το μερος σου, αργα ή γρηγορα, ευκολα ή δυσκολα τελικα θα επικρατησει ο κοινος νους. Ευτυχως αυτο δειχνουν τα δεδομενα σε παγκοσμιο επιπεδο. Αυτα και συγνωμη αν κουρασα ή αν βγηκα off topic.